Østrogenrige fødevarer til kvinder: detaljeret liste, tabel

Østrogen i mad til kvinder er ikke kun ansvarlig for deres attraktive udseende, men også for deres velbefindende. Det er vigtigt at opretholde en sund balance mellem hormonet i kroppen, og til dette skal du vide, hvor det findes mest.

Hvilke fødevarer indeholder østrogen

Kønshormoner østrogener kaldes ofte kvinder, dette skyldes, at det er i kvindernes krop, at de har forrang og er ansvarlige for både trivsel og visuel tiltrækningskraft. Tilstanden af ​​hår og hud hos kvinder, arbejdet i reproduktionssystemet og libido afhænger af deres niveau. Med en normal mængde kønshormoner øges sandsynligheden for problemfri fødsel af et barn, og bedring efter fødsel accelereres.

Østrogener produceres uafhængigt af kvindernes krop af binyrerne og kønskirtlerne. Også hormoner kommer med nogle fødevarer:

 • gæret mælk og soja;
 • nødder, kornfrø og medicinske urter;
 • grøntsager, frugter og tørrede frugter;
 • bælgfrugter;
 • nogle drinks, såsom kaffe.
Østrogener findes i mange fødevarer og kan komme ind i den kvindelige krop udefra.

Fødevarer af animalsk oprindelse indeholder kønshormoner svarende til dem, der er syntetiseret af menneskekroppen. Plantefødevarer, der hovedsagelig bruges til at opretholde hormonelle niveauer, indeholder fytoøstrogener. Disse er ikke-steroide stoffer, der ligner konventionelle hormoner i kemisk struktur.

Råd! Det er meget mere bekvemt at kontrollere niveauet af kvindelige hormoner ved hjælp af naturlige østrogener i produkter end at tage de tilsvarende kemiske præparater. Fødevarer, der indeholder phytoøstrogener, har en mildere effekt på kroppen og har færre bivirkninger.

Fødevarer, der indeholder store mængder østrogen

Blandt de mange fødevarer, der indeholder naturlige østrogener, er der et par, der skiller sig ud. De indeholder henholdsvis de fleste analoger af kvindelige hormoner, og de skal have mest opmærksomhed i kosten.

Frø

Kvindelige kønshormoner er til stede i kornfrø, især sesam- og hørfrø. For at få din daglige dosis af fytoøstrogener behøver du kun at spise 1 stor skefuld små frø.

Du kan få din daglige dosis østrogen fra kun 1 skefuld hørfrø eller sesamfrø.

Sesamfrø og hør vil ikke kun gavne kvindens reproduktive system. Derudover hjælper de med at rense tarmene for toksiner, bidrage til vægttab og mætte kroppen med vitaminer og mineraler.

Vigtig! Østrogener i mad til kvinder 40 år og derover findes også i solsikke- og græskarfrø, men i meget lavere mængder. Det er mindre praktisk at kompensere for hormonmangel med deres hjælp.

Nødder

Friske nødder er en rig kilde til isoflavoner, naturligt forekommende phytohormoner. For kvinders sundhed er det især gavnligt at bruge:

 • pistacienødder;
 • mandler og cashewnødder;
 • valnødder.
Nødder er en overkommelig kilde til plantefytoøstrogener

For at få en daglig mængde østrogen skal en kvinde kun spise 30 gram pistacienødder eller 100 gram mandler og cashewnødder.Nødder skal spises rå uden ristning. Under varmebehandling ødelægges nogle af næringsstofferne i sammensætningen.

Anbefalet læsning:  Hvorfor mandler er nyttige, egenskaber og kontraindikationer

Sojaprodukter

Østrogener findes i alle sojaprodukter - mælkeerstatninger, køderstatninger, yoghurt og soyeafledte oste. For at genopbygge østrogenniveauer er det nok at spise ca. 100 g tofuost eller drikke 1 glas sojamælk om dagen. Dette vil være meget nyttigt for hormonniveauer.

Bare et glas sojamælk giver en daglig dosis østrogen

Grøntsager

Plantefytoøstrogener findes i forskellige mængder i næsten alle grøntsager. Blomkål og broccoli indeholder de fleste af dem, det er ikke uden grund, at regelmæssig brug af disse produkter har en gavnlig virkning på prikken af ​​kvindelige former.

For at få østrogen kan du også spise tomater og ægplanter, hvidløg, agurker og rødbeder, gulerødder og selleri. Den store fordel ved grøntsager er deres lave kalorieindhold, de skader ikke tallet.

Anbefalet læsning:  Hvorfor tomater er nyttige for kroppen
Fytoøstrogener findes i kål, tomater, hvidløg, selleri og andre grøntsager
Anbefalet læsning:  Selleri: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Tørrede frugter

Tørrede frugter som tørrede abrikoser, dadler og svesker er sunde fødevarer med højt østrogenindhold. Sandt nok, når kvinder bruger dem, skal kvinder huske det øgede kalorieindhold i tørrede frugter og observere små doser.

Opmærksomhed! Datoer anbefales ikke til kvinder med diabetes, de indeholder for meget sukker.
Du skal spise østrogentørrede abrikoser og svesker omhyggeligt, disse fødevarer indeholder meget kalorier

Frugt

Frisk frugt er rig, ikke kun på vitaminer og mineraler, men også på fytohormoner. Mest østrogen i mad til kvinder 50 år og ældre findes i abrikoser og ferskner, granatæbler og papaya, druer og kirsebær.

Du kan få kvindelige hormoner, herunder fra frugtsaft. Men dette gælder for friskpressede drikkevarer med en helt naturlig sammensætning. Der er for mange konserveringsmidler og smagsstoffer i butiksjuicer, og indholdet af næringsstoffer i dem er lavt.

Analoger af kvindelige hormoner findes ikke kun i frisk frugt, men også i naturlig juice

Bælgfrugter

For at opretholde normale østrogenniveauer kan du spise enhver bælgfrugt - bønner, grønne ærter, sorte og hvide bønner, linser. Kun 150 g bønner om dagen vil fuldstændigt udfylde manglen på kønshormoner hos kvinder. Men før de bruges til mad, skal bønner og bønner koges, friske ærter må kun indtages.

Cirka 150 g bælgfrugter om dagen er nok til at kontrollere hormonniveauet

Urter

Urter fra den medicinske kategori er en god kilde til østrogen for kvinder i fødevarer. Blandt dem er:

 • kamille og salvie;
 • lakridsrod og humle;
 • ginseng og lindeblomster;
 • arnica og rødkløver.

Der anvendes tørrede urter, der fremstilles te, infusioner og afkog. Naturlægemidler har en stærk, men mild virkning og hjælper med at klare manglen på kønshormoner hos kvinder, ikke værre end syntetiske stoffer.

Salvie te beroliger godt og kompenserer også for manglen på østrogen

Den bedste effekt gives af salviebaseret te - en stor skefuld urter brygges i 500 ml kogende vand og infunderes i en halv time og indtages derefter hele dagen med korte intervaller. Du kan også forberede afkog af humle, plantain, tørret hindbær og mynteblade.

Opmærksomhed! Da urter har en stærk effekt på hormoner, drikkes de på kursus, ikke mere end 3 uger i træk. Bryggede drikkevarer bevarer deres gavnlige egenskaber i en dag.

Kaffe

Naturlig kaffe indeholder en lille mængde østrogen til kvinder. Det er umuligt kun at regulere den hormonelle baggrund med dens hjælp.Drikken skal tages i store mængder, og det anbefales at begrænse det daglige forbrug af kaffe til 2 kopper.

Kaffe indeholder analoger af kvindelige hormoner, men det anbefales ikke at drikke mere end 2-3 kopper om dagen

Men for at opretholde gode østrogenniveauer hos kvinder er kaffe gavnligt. Når det bruges klogt, skader det ikke det hormonelle system, men det forbedrer fordøjelsen og øger kraften.

Mejeriprodukter

Mælkebaserede produkter indeholder animalske østrogener og har derfor en øget værdi. Kønshormoner findes ikke kun i selve mælken, men også i naturlige kefir, yoghurt, smør og hårde oste.

Hvis en kvinde ikke er allergisk over for lactose, kan animalske østrogener fås fra mejeriprodukter.

At spise gærede mejeriprodukter er gavnligt for hormonniveauer hos kvinder. Men samtidig skal mælk og dets derivater opgives i tilfælde af laktoseintolerance, i hvilket tilfælde det er bedre at kun begrænse dig til at plante fytohormoner.

Tabel over fødevarer, der indeholder østrogener

Tabellen hjælper med at evaluere fødevarer, der øger østrogen i kvindekroppen. Den viser fødevarer med de højeste niveauer af kvindelige kønshormoner:

Produkt

Østrogenindhold i μg pr. 100 g

Hørfrø

379380

Tofu ost

27150

Soja yoghurt

10275

sesamfrø

8008

Sojamælk

2957

Hvidløg

603

Tørrede abrikoser

444,5

Pistacienødder

382

Datoer

329

Solsikkefrø

216

Olivenolie

180

Valnødder

139

Mandel

131

Cashew nødder

121

Græskar

113

Hasselnød

107

Broccoli

94

Hvidkål

80

Ferskner

64

Jordbær

51

Jordnød

34

Blåbær

17,5

Kaffe

6,3

Interessant nok er ca. 53 mcg østrogen indeholdt i 100 ml rødvin. Det anbefales dog ikke at øge hormonniveauet hos kvinder med alkohol. Det er kun tilladt at indtage drikken på helligdage og i meget små mængder.

Sojaprodukter er førende inden for indholdet af plantefytoøstrogener

Regler for brug af fødevarer, der indeholder østrogen

Naturlige østrogener i mad kan understøtte hormoner hos kvinder. Men du skal bruge dem i overensstemmelse med flere regler:

 1. Det er vigtigt regelmæssigt at spise naturlige østrogener i fødevarer. Et enkelt indtag af sunde grøntsager, frugter eller frø hjælper ikke med at normalisere hormoner.
 2. Fødevarer, der indeholder østrogen, skal være af høj kvalitet og friske. Det er især vigtigt at være opmærksom på naturlighed, kun grøntsager uden nitrater og ikke-GMO sojaprodukter er nyttige til hormonniveauer.
 3. Når du vælger produkter med fytoøstrogener, anbefales det at overholde sæsonprincippet. Om sommeren er det bedre at spise mere frugt og grøntsager; om vinteren skal du være opmærksom på nødder, frø og tørret frugt.
 4. Du skal spise grøntsager og frugter med et højt indhold af østrogenhormoner friske, det samme gælder frø og nødder. Under varmebehandling ødelægges nogle af næringsstofferne i sammensætningen af ​​produkterne, derfor har de ikke længere en udtalt effekt på den hormonelle baggrund.
 5. Mejeriprodukter kan være en værdifuld kilde til animalsk østrogen, når de indeholder meget fedt. Mælk med lavt fedtindhold, kefir, cottage cheese og ost er godt for figuren, men de har praktisk talt ingen effekt på det hormonale systems tilstand.

Produkter, der indeholder østrogen til kvinder med overgangsalderen, er gode for hele kroppen. Med alderen begynder hormoner at ændre sig, og det afspejles ikke kun i en kvindes fertilitet. Leddene og blodkarrene, hjertet og nervesystemet kan blive påvirket. Plantebaserede østrogener i fødevarer virker mildt på kroppen og giver ikke bivirkninger, som det ofte sker med kunstige hormonelle kosttilskud.

Phytoøstrogener fra produkter er velegnede til mild regulering af hormonniveauer

Når du indtager østrogene fødevarer, er det vigtigt at overholde principperne for en sund kost og ikke overstige rimelige doser. At spise for meget soja, mælk, grøntsager eller frugt vil i første omgang skade din fordøjelse.

Opmærksomhed! At tage planteøstrogener i grøntsager, frugter, nødder og soja anbefales til profylakse og til mindre hormonforstyrrelser. Hvis vi taler om alvorlige overtrædelser, er det nødvendigt at udføre kompleks terapi under vejledning af en læge.

Konklusion

Østrogen i mad til kvinder er meget gavnligt for at opretholde en sund kropsfunktion. Enkle og overkommelige grøntsager, frugter og nødder hjælper med at opretholde normal hormonbalance, og naturlægemidler bruges endda til behandling.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad