Er det muligt at feijoa med type 1, 2 diabetes

Feijoa til type 2-diabetes er ikke forbudt. Den eksotiske frugt har en række gavnlige ingredienser, som kroppen har brug for for at fungere ordentligt. Den største fordel ved feijoa er dens rige indhold af jod og ascorbinsyre.

Er feijoa mulig for diabetes

Feijoa er frugten af ​​en stedsegrøn busk, der tilhører slægten Akka og Myrtaceae-familien. Den vokser i regioner med subtropisk og tropisk klima. Den eksotiske bær blev bragt til europæiske lande i 1890. På Ruslands territorium begyndte det at blive dyrket relativt for nylig. Frugtens diameter er 5-7 cm, og vægten kan nå 120 g. Når den er moden, har den en saftig smag med en let syre.

Feijoa er på listen over fødevarer, der er tilladt til diabetes. Dette skyldes det lave glykæmiske indeks og kalorieindholdet. På grund af dette bidrager feijoa ikke til vægtøgning, selv med overdreven brug.

Eksotisk bær kan reducere sandsynligheden for dannelse af aterosklerotisk plaque i blodkar
Kommentar! 100 g af produktet indeholder ca. 36 g jod.

Sammensætningen og værdien af ​​feijoa for diabetikere

Det er yderst vigtigt for mennesker med diabetes mellitus at kende sammensætningen af ​​de fødevarer, der udgør deres daglige diæt. Feijoa indeholder følgende komponenter:

 • cellulose;
 • vitaminer i gruppe C og B;
 • fedtstoffer
 • vegetabilsk sukker;
 • jod;
 • mineraler (fosfor, kobber, calcium, magnesium, kalium, natrium);
 • essentielle olier;
 • organiske syrer;
 • folsyre.

Feijoa glykæmisk indeks

Produktets vigtigste værdi for diabetes mellitus er dets lave glykæmiske indeks. Det er kun 20 enheder. Denne mængde anses for acceptabel for at undgå en stigning i blodsukkeret.

Hvorfor er feijoa nyttig til diabetes

Feijoa absorberes ikke kun perfekt af kroppen, men har også sundhedsmæssige fordele. Det betragtes som den mest vitaminrige plantekilde. Dette gør det muligt for bæren at konkurrere med fisk og skaldyr. Det hjælper med at eliminere sygdomme i skjoldbruskkirtlen og har en antioxidant virkning på kroppen. Reguleringen af ​​stofskifte giver dig mulighed for at holde patientens vægt under kontrol.

Feijoa i type 2-diabetes mellitus er nyttig til følgende egenskaber:

 • styrkelse af immunitet
 • antioxidant virkning
 • forebyggelse af ondartede tumorer;
 • antibakteriel virkning
 • anti-kulde handling;
 • normalisering af stofskifte
 • sænkning af kolesterolniveauer
 • anti-aging effekt på kroppen.

Den største fordel ved at bruge produktet til diabetes mellitus er den lave glykæmiske belastning på kroppen. Den generelle styrkeeffekt er også vigtig. Dette giver dig mulighed for at forhindre en række komplikationer af sygdommen ved at styrke immunsystemet. Derudover reducerer tilstedeværelsen af ​​bær i kosten sandsynligheden for at få overvægt.

Til type 1-diabetes

Type 1 diabetes mellitus er en autoimmun sygdom med en stigning i blodsukker.En patient med denne sygdom er afhængig af medicin, der indeholder insulin. Ud over lægemiddelterapi ordineres patienten til at følge en bestemt diæt. Det indebærer at undgå sukkerholdige fødevarer. Feijoa er i dette tilfælde ikke forbudt at blive inkluderet i menuen. Men det tilrådes at begrænse brugen til den mindste dosis. Bæret fremkalder ikke et spring i glukose og påvirker derfor ikke sundhedstilstanden.

Til type 2-diabetes

I type 2-diabetes kan bugspytkirtlen producere insulin, men så meget som nødvendigt. Brug af specialiserede lægemidler er kun påkrævet i tilfælde af en alvorlig sygdomsforløb. Men ernæringsjustering i dette tilfælde er yderst nødvendigt. Produktet kan være et glimrende alternativ til forbudte slik. Derudover tilfredsstiller bæren perfekt sultfølelsen uden at påvirke figuren. Det er især nyttigt for den anden type lidelse at tage et afkog baseret på frugtskal.

Med svangerskabsdiabetes

Graviditetsdiabetes er typisk for kvinder i stilling. Det anses for at være ret almindeligt. Hvis sygdommen ikke ledsages af alvorlige endokrine lidelser, er det ikke nødvendigt at opgive eksotiske bær.

Som en del af en smoothie passer feijoa godt til æbler og nødder

På grund af det rigelige indhold af ascorbinsyre beskytter frugten pålideligt en kvinde og hendes baby mod forkølelse. Det er især vigtigt, at det er til stede i kosten i graviditetens 1. trimester. Regelmæssig indtagelse af jod i kroppen sikrer en korrekt udvikling af skjoldbruskkirtlen i denne periode.

Vigtig! Folinsyre i frugten sikrer eliminering af skadeligt kolesterol fra kroppen.

Betingelser for brug

På trods af manglen på strenge forbud mod feijoa, bør det indtages i begrænsede mængder. Dette undgår allergier og hyperglykæmi, som udvikler sig med overdreven indtagelse af kulhydrater. Eksperter anbefaler at spise frugten om morgenen. Dette vil sikre bedre fordøjelighed.

Hvor meget feijoa kan du spise om dagen med diabetes

Med diabetes mellitus anbefales det at spise ikke mere end 1 frugt om dagen. Friske bær er mest foretrukne. Frugtsaft er lige så effektiv. Det skal ikke drikkes på tom mave. Det er nødvendigt at fortynde det på forhånd med vand i forholdet 1: 2. Det er også tilladt at bruge feijoa i frugtsalater og som afkog.

Hvad kan kombineres med

Feijoa passer godt til banan, honning, valnødder, ananas og forskellige bær. Nogle gange tilsættes det til vegetabilske salater med tilstedeværelsen af ​​rødbeder i sammensætningen.

Anbefalet læsning:  Hvorfor ananas er nyttigt

Feijoa opskrifter til diabetikere

Ernæring til diabetes mellitus kan ikke kun være nyttig, men også velsmagende. Feijoa bruges som hovedingrediens i mange retter. For at resultatet skal leve op til forventningerne, skal opskriften og forholdet mellem de anvendte komponenter overholdes.

Vegetabilsk salat

Komponenter:

 • 1 sukkerroer
 • en håndfuld valnødder;
 • 2 feijoa;
 • 1 løg
 • balsamico, olie - med øjet.
Anbefalet læsning:  Fordele og skader ved porrer

Madlavningstrin:

 1. Roerne bages i ovnen, skrælles derefter og skæres i terninger.
 2. Feijoa og løg skæres i enhver form, drysset med eddike.
 3. Ingredienserne anbringes i en dyb skål og blandes. Nødder og salt tilsættes til den resulterende masse.
Anbefalet læsning:  Roer: gavnlige egenskaber og kontraindikationer
Salat skal krydres med olie

Frugt vitamin salat

Ingredienser:

 • 1 appelsin;
 • 2 æbler;
 • 2 feijoa;
 • 2 spsk. l. yoghurt;
 • en håndfuld valnødder;
 • citronsaft - med øjet.

Opskrift:

 1. Frugten skrælles og skæres i skiver.
 2. De resterende ingredienser tilsættes til den resulterende blanding.
 3. Alt blandes grundigt og krydres med yoghurt.
Alternativt kan du springe over salaten

Feijoa afkog

Komponenter:

 • 3 feijoa;
 • 1 liter vand
 • en knivspids salt.

Madlavningsproces:

 1. Feijoa skæres i stykker sammen med skrællen.
 2. Derefter hældes de med vand og saltes.
 3. Beholderen sættes på svag varme i 1 time.
 4. Efter den angivne tid fjernes drikken til et mørkt sted i 12 timer.
 5. Filtrer bouillon inden brug.
 6. Du skal tage det 3 gange om dagen, 50 ml.
Værktøjet oplader kroppen perfekt med vitaminer

Begrænsninger og kontraindikationer

Med diabetes mellitus bør du ikke bruge et eksotisk produkt tankeløst. Der er kontraindikationer, som det er ekstremt vigtigt at overveje. Disse inkluderer:

 • individuel intolerance
 • alvorlige hormonforstyrrelser.

Ved overdrevent forbrug af bær kan smerter i maven og kvalme forekomme. Ved en allergisk reaktion opstår der hududslæt. I dette tilfælde skal du fjerne produktet fra kosten.

Valg- og opbevaringsregler

Hvis feijoa viste sig at være umoden, er det okay. Frugt bringes til butikkerne i en sådan form for at undgå overmodning og skader under transporten.

For at modne feijoa skal du bare placere den på vindueskarmen. Det er bedre ikke at købe frugt med mangler. Fermenteringsprocesser begynder i dem. Når du spiser forkælet frugt, kan du møde fordøjelsesbesvær. Skrælens farve skal have en dybgrøn farvetone. Opbevar feijoa i køleskabet. Det tilrådes at spise det så tidligt som muligt. For at forlænge de gavnlige egenskaber i en lang periode kan du lave syltetøj eller kompot.

Konklusion

Feijoa i diabetes 2 kan give betydelige sundhedsmæssige fordele. En vigtig betingelse for dette er streng overholdelse af doseringen. Overdreven forbrug af eksotiske bær kan forværre helbredet og forværre sygdomsforløbet.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad