Spirulina: nyttige egenskaber og kontraindikationer, hvordan man tager til vægttab

Fordelene og skadene ved spirulina er et spørgsmål, der primært interesserer fans af hjemmekosmetologi. For at besvare det skal du forstå algenes egenskaber og undersøge, hvordan du bruger det.

Hvad er spirulina, og hvad er det til

Spirulina er en blågrøn mikroalge, der findes i alkaliske søvande over hele kloden. Planten er almindeligt kendt på grund af sin unikke sammensætning fra et biokemisk synspunkt. Ifølge videoen om spirulina dukkede den ikke kun op på Jorden for flere hundrede millioner år siden, men har ikke gennemgået nogen ændringer i løbet af hele denne tid.

De første omtaler af denne alge kan findes i meget gamle kilder, for eksempel brugte aztekerne stammer spirulina til mad. I øjeblikket bruges planten ikke kun til madlavning, men også inden for kosmetologi såvel som inden for medicin og er meget respekteret.

Vitaminer og mineraler i Spirulina

Det særegne ved blågrønne alger er, at den indeholder mere end 100 af de mest værdifulde kemikalier. Især indeholder den i store mængder:

 • komplet gruppe af B-vitaminer;
 • vitamin C og E;
 • vitamin A og A1;
 • vitaminer H;
 • nikotinsyre PP;
 • mineraler jern, calcium, zink og magnesium;
 • kalium og selen;
 • fordøjelsesenzymer;
 • organiske salte;
 • nukleotider;
 • fedtsyre.

Af vitaminerne i alger mangler kun D-vitamin, men det kan fås fra andre fødevarer. Der er meget vitamin B12 i planten - ca. 3 daglige normer på kun 10 g af produktet.

Ernæringsmæssige oplysninger og kalorier af spirulina

Spirulina er en utrolig rig på proteinalger. Med hensyn til proteinindhold ligger det langt foran endda oksekød, og forresten takket være dette er det især populært blandt vegetarer.

100 g tørret produkt indeholder ca. 57 g protein og 24 g kulhydrater, og fedt er kun 7 g og optager et lille volumen. Kalorieindholdet af alger pr. 100 g er 290 kcal.

Hvordan spirulina er nyttigt for kroppen

På grund af sin unikke sammensætning har alger en gavnlig virkning på næsten alle systemer i menneskekroppen. Nemlig:

 • spirulina styrker immunforsvaret, forhindrer forkølelse;
 • tager sig af fordøjelsen og fjerner toksiner fra tarmene
 • renser blodet og styrker blodkarrene, beskytter hjertesystemet mod lidelser;
 • hjælper med leverfunktion og reducerer dårligt kolesterol
 • er forebyggelse af kræft
 • forbedrer funktion af skjoldbruskkirtlen, spirulina er højt værdsat i hypothyroidisme;
 • har en gavnlig virkning på hjernen og mental aktivitet
 • virker beroligende på nervesystemet og regulerer søvn
 • forbedrer hudens og hårets tilstand, fremmer celleforyngelse
 • beskytter blodkar mod gigt og artrose.

Spirulina er meget nyttigt ved diabetes - det normaliserer funktionen af ​​alle indre organer og holder blodsukkerniveauet inden for normale grænser. Derfor undgås mange komplikationer, når du bruger det.

Fordele ved spirulina for kvinder

Den største fordel ved spirulina for kvinder ligger netop i plantens anti-aging egenskaber. Alger hjælper med at klare tør eller fedtet hud, spirulina er nyttig til acne og acne. Ved regelmæssig brug af alger forbedres hårets tilstand betydeligt.

Også det retfærdige køn bruger alger til vægttab. Spirulina på tom mave eller når det tilsættes til forskellige retter hjælper med at fremskynde stofskifte og fedtforbrænding, så ekstra pund forsvinder meget hurtigt, når det bruges.

Fordelene ved spirulina for mænd

Fordelene ved spirulina-tang for den mandlige krop er en gavnlig effekt på urogenitale systemet. Alger lindrer symptomer på prostatitis og prostata adenom, har en gavnlig effekt på styrken og forbedrer libido. Når du bruger præparater baseret på alger, forbedres hormoner, og den samlede udholdenhed øges.

Spirulina til børn

Blågrønne alger er helt sikre for babyers kostvaner. Det mætter barnets krop med alle nyttige stoffer, beskytter mod anæmi, forhindrer synssygdomme og forbedrer immuniteten. Brug af tang har en gavnlig effekt på barnets mentale udvikling og øger koncentrationsevnen.

Du kan give stoffet til børn både i pulver og i tabletter. Kosttilskuddet kan blandes med puré og juice, mælk og honning. Til at begynde med introduceres kun 0,5 g spirulina om dagen i barnets kost, gradvist kan portionen øges til 2 g. Du kan endda tilføje nyttige alger til mad til babyer.

Opmærksomhed! Selvom tang betragtes som sikkert, bør du konsultere din børnelæge, inden du bruger det for første gang for at undgå utilsigtet skade.

Kan gravide og ammende kvinder drikke spirulina?

Under fødslen vil alger være meget nyttige - det indeholder meget folinsyre, der er værdifuldt for fosteret og andre vigtige stoffer. Alger vil bidrage til en sund udvikling af babyens hjerte- og nervesystem samt beskytte kvinden mod anæmi og hjælpe med at opretholde hudens og hårets skønhed indtil slutningen af ​​graviditeten.

Alger indeholder meget calcium, og dette er også en meget nyttig egenskab, da mange kvinder i position begynder at opleve mangel på dette element.

Under amning vil spirulina også have gavn, men kvinder rådes til nøje at overvåge barnets reaktioner. For store doser af vitaminer og mineraler kan også være skadelige, det er nødvendigt at kontrollere den daglige dosis af et nyttigt supplement.

Instruktioner til brug af spirulina tabletter

Spirulina medicinske alger tages oftest i tabletform. Doseringen er angivet i instruktionerne og afhænger normalt af formålet med brugen. Lægemidlet kan tages med vand, det er tilladt at bruge det både før måltiderne og sammen med grøntsags- eller frugtsaft, salater, supper.

Tager du spirulina før eller efter måltiderne? Det afhænger af kroppens tilstand. For eksempel i tilfælde af diarré skal tabletter tages sammen med mad, men ved behandling af forstoppelse drikkes stoffet på tom mave og skylles ned med rigeligt vand.

Hvad angår effekten af ​​spirulina på blodtrykket, er det bedre at bruge det til hypotoniske patienter. Men med kronisk højt tryk ved brug af alger skal du være forsigtig - det kan være skadeligt.

Til forebyggelse

Den profylaktiske dosis af spirulina afhænger af alder og tilstand. Så voksne skal tage 3 g kosttilskud om dagen, gravide kvinder rådes til kun at bruge 2 g kosttilskud, og den daglige dosis til børn er kun 1-2 g.

Til behandling af forskellige sygdomme

Spirulina-behandling kræver højere doser. For voksne mænd og kvinder vil den daglige tillæg være ca. 5 g, for kvinder i stilling - ikke mere end 2 g, og børn har lov til at tage den samme 1-2 g medicin om dagen.

Vigtig! Den samlede varighed af behandlingen med et kosttilskud er normalt ikke mere end 1 måned.

Sådan drikker du spirulina for vægttab

Fordelene ved spirulina i tabletter kan tydeligt manifesteres under vægttab - algen hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen, normalisere fordøjelsesprocessen. Det anbefales at tage et par tabletter af lægemidlet dagligt i en måned kort før måltider uden at overskride den daglige norm for spirulina. Når du bruger tilskuddet, giver diæten den bedste effekt, fordelen er, at ikke kun ekstra pund forsvinder, men kroppen vil også bevare alle vitaminer og næringsstoffer.

Spirulina inden for kosmetologi i hjemmet

Blågrønne alger er bredt anerkendt for sine gavnlige kosmetiske egenskaber. Det bruges til at forbedre hudtonen og styrke håret, til generel foryngelse og til at slippe af med "appelsinskal".

Spirulina ansigtsmasker

Værdifulde vitaminer og naturlige syrer i algerne nærer huden og regulerer vandbalancen. Spirulina hjælper mod rynker, dets egenskaber bidrager til den tidlige foryngelse af celler og bekæmper betændelse. For eksempel, for at tone ansigtet og stramme huden, kan du anvende følgende maske:

 • 5 tabletter spirulina hældes med en lille mængde varmt vand;
 • det opløste middel omrøres indtil en homogen halvflydende masse;
 • med et tyndt lag spredes masken over huden og efterlades i en halv time.

Hvis du udfører proceduren hver dag i en uge, vil der i løbet af få dage blive betydelige forbedringer, huden bliver glattet, bliver mere elastisk og får en sund, jævn farve.

Spirulina hårmasker

De helbredende egenskaber ved spirulina har også en meget positiv effekt på krøllernes tilstand. Ved regelmæssig brug af produktet kan du stoppe hårtab og klare splittede ender, give krøller en smuk glans og ekstra volumen.

Følgende enkle maske er gavnlig:

 • flere tabletter spirulina opløses i et par store spiseskefulde vand;
 • omrør indtil den viskøse blanding bliver homogen;
 • påfør massen jævnt i håret og lad den ligge i et kvarter.

Derefter skal du vaske dit hoved med almindeligt varmt vand. Hvis du bruger spirulina til hårvækst mindst to gange om ugen, bliver krøllerne meget snart meget større og mere attraktive.

Spirulina wrap

Fordelene ved spirulina for huden manifesteres ikke kun i ansigtsmasker - de helbredende alger hjælper med at klare cellulite og strækmærker. Wraps bruges til hele kroppen, og de udføres som følger:

 • 4 store skeer naturlig yoghurt blandes med 2 store skeer honning;
 • tilsæt 2 store spiseskefulde algerpulver;
 • bland ingredienserne grundigt for at opnå fuldstændig homogenitet;
 • den resulterende masse fordeles over problemområder - underliv, bagdel og lår.

Derefter skal du pakke de behandlede områder ind i plastfolie, ligge på sofaen og dække dig selv med et varmt tæppe for at skabe en termisk effekt. Du skal holde den sunde blanding på kroppen i en halv time, hvorefter den vaskes af med varmt vand.

Det anbefales at gøre wraps to gange om ugen, så fordelene ved dem er maksimale, og de vil ikke medføre skade.

Brug af spirulina til madlavning

Fordelene og skadene ved spirulina for kroppen manifesteres i madlavning. Til madlavning er det almindeligt at bruge tørret tang, de tilsættes ofte til salater og tilbehør, drysset med dem på supper, kød eller fisk.

Råd! Da nogle af de gavnlige egenskaber ved spirulina uundgåeligt går tabt under termisk eksponering, er det bedre at tilføje det i sidste trin til allerede fuldt tilberedte retter.

Spirulina skade og kontraindikationer

Fordelene ved spirulina for menneskekroppen er ikke ubetingede - nogle gange kan alger forårsage skade. Det bør ikke bruges til noget formål, når:

 • kronisk nyresygdom
 • forhøjet blodtryk;
 • autoimmune sygdomme.

Også spirulina fungerer ikke godt med medicin. Drik det ikke på samme tid som medicin eller hjemmemedicin, der tynder blodet, såsom ingefær, hvidløg, gurkemeje.

Anbefalet læsning:  Gurkemeje: sundhedsmæssige fordele og skader, medicinske egenskaber, anvendelse

Bivirkninger af spirulina forekommer normalt ved en overdosis eller tager for lang tid et medicinsk supplement. Især kan skade udtrykkes i svimmelhed, kvalme og undertiden endda besvimelse. Hvis de tilladte standarder overskrides, kan en allergi over for spirulina forekomme, selvom det normalt er næsten umuligt at støde på det.

Råd! For at forhindre spirulina-kosttilskud i at forårsage skade, skal det indtages i nøje overensstemmelse med de officielle instruktioner, og i tilfælde af alvorlige lidelser skal du konsultere en læge.

Hvilket er bedre: spirulina, tang eller chlorella

De tre gavnlige spiselige alger er populære inden for hjemmemedicin og kosmetologi. Derfor opstår spørgsmålet ofte - hvilken af ​​dem har de mest værdifulde egenskaber?

 • Spirulina til sundhed er det nyttigt hovedsageligt ved, at det forbedrer immuniteten på grund af det høje indhold af antioxidanter. Alger fremmer også hurtigt vægttab og bruges også til at helbrede sår og hudirritationer.
 • Chlorella er især rig på klorofyl, derfor er dens vigtigste nyttige egenskab den effektive rensning af kroppen fra toksiner.
 • Tare på grund af dets høje jodindhold er det især nyttigt for skjoldbruskkirtlen og fordøjelsessystemet. Det har den mest behagelige smag, hvorfor det ofte bruges til madlavning.

Algenes egenskaber er på mange måder ens, ikke desto mindre fremhæves nogle værdifulde egenskaber i tang, spirulina og chlorella mere end andre. Derfor er det umuligt at navngive den objektivt bedste plante, som alger vil være mere nyttige, afhænger af de specifikke anvendelsesformål.

Hvordan man vælger den rigtige spirulina

I apoteker og specialforretninger sælges tang i tre former - i tabletter, i pulver eller i granulater, som også indeholder et knust præparat.

 1. Når du køber et kosttilskud, skal du være opmærksom på producenten. Produktet af højeste kvalitet tilbydes af indiske, amerikanske, japanske og russiske virksomheder.
 2. Det bedste og mest miljøvenlige supplement kommer fra Indien.
 3. Men kinesiske stoffer er ofte ikke af acceptabel kvalitet og kan indeholde skadelige stoffer.

Før du køber, skal du omhyggeligt inspicere lægemidlets emballage, det certificerede produkt skal være forsynet med påskriften "organisk", der angiver dets naturlige oprindelse.

Spirulina holdbarhed

Det er nødvendigt at opbevare et nyttigt lægemiddel, uanset form for frigivelse, på et mørkt og køligt sted uden ophobning af overdreven fugt. Algerne bevarer sine værdifulde egenskaber i nøjagtigt 2 år.

Konklusion

Fordelene og skadene ved spirulina afhænger hovedsageligt af doseringen og fraværet af kontraindikationer. Hvis du tager et biologisk supplement strengt i henhold til instruktionerne, vil det ikke forårsage skade, men det vil mærkbart forbedre kroppens tilstand.

Anmeldelser af læger

Alexandrov Dmitry Sergeevich, 44 år, Moskva
Jeg har arbejdet som praktiserende læge i 10 år og anbefaler regelmæssigt spirulina til mine patienter som et aktivt supplement til gastrointestinale lidelser. Naturligvis kan disse alger ikke helbredes, men under remission forbedrer det det generelle helbred og forhindrer den næste forværring.
Alekseeva Larisa Ivanovna, 55 år, Yaroslavl
Som ernæringsekspert med tyve års erfaring kan jeg bekræfte effekten af ​​spirulina. Alger i enhver doseringsform har en mild rensende virkning på kroppen og bidrager til vægttab, men forårsager ikke helbredsskader.

Anmeldelser af at tabe sig

Ivanova Natalya Nikolaevna, 41 år, Ryazan
Jeg prøvede at tabe mig i lang tid, men til sidst var det spirulina for vægttab, der viste sig at være den mest effektive for mig. Jeg fulgte en meget blid diæt for at undgå nedbrud og tog pillerne dagligt som beskrevet. Efter 2 uger lykkedes det mig at slippe af med 4 kg, og i slutningen af ​​måneden havde jeg nået min ideelle vægt for mig selv.
Volodina Irina Viktorovna, 32 år, Novgorod
Jeg tager spirulina tabletter hvert efterår kun for forebyggelse. Jeg kan bekræfte, at tilskuddet fungerer meget bedre end dyre stoffer, siden jeg begyndte at bruge det, er forkølelsen ikke længere overraskende.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad