Dildfrø: gavnlige egenskaber, hvordan man brygger og tager

Fordelene og skaderne ved dildfrø er et meget vigtigt emne for kendere af hjemmebehandling. Dildfrø findes i mange opskrifter, du skal finde ud af nøjagtigt, hvordan de påvirker kroppen.

Den kemiske sammensætning af dildfrø

Den rige sammensætning er grunden til fordele og skader ved dildfrø til kroppen. Især indeholder frø:

 • kalium, fosfor;
 • natrium, jern og kobber;
 • mangan og selen;
 • calcium og magnesium;
 • vigtige aminosyrer - lysin, histidin, arginin;
 • saccharider og glycosider;
 • phytosteroler og phytoncider;
 • flerumættede og enumættede fedtsyrer;
 • vitaminer B1, B2, B9 og B6;
 • vitamin A, C og PP;
 • fiber og aske.

100 g af produktet indeholder ca. 304 kcal - dette er en gennemsnitlig indikator, men normalt tages frø i små mængder.

Hvordan er dildfrø nyttige for kroppen

Produktet har adskillige egenskaber, men den største fordel ved dildfrø for menneskekroppen er, at de:

 • fungere som et effektivt diuretikum og afføringsmiddel
 • har en beroligende virkning på nervesystemet og reducerer niveauet af angst og stress
 • normalisere blodtrykket og forbedre vaskulær elasticitet
 • hjælp til forkølelse og luftvejssygdomme
 • styrke kroppens forsvar og resistens over for vira;
 • lindre smerter og betændelse
 • har en gavnlig virkning på hudens tilstand, har en foryngende virkning
 • normalisere fordøjelsesprocesser
 • har en positiv effekt på hjertets arbejde.

Yderligere gavnlige egenskaber af dildfrø til menneskekroppen manifesteres i det faktum, at drikkevarer baseret på produktet hjælper med at rense tarmene og blodet fra alle skadelige stoffer, og dette reducerer belastningen på leveren.

Kvinder

Den særlige fordel ved dildfrø til kvinder er, at de letter forløbet af smertefulde perioder og normaliserer helbredet i overgangsalderen. Det er nyttigt at bruge midler baseret på dette produkt i tilfælde af forstyrrelser i menstruationscyklussen, frøene hjælper med at etablere kroppens normale funktion.

Også de medicinske egenskaber af dildfrø til kvinder manifesteres i det faktum, at lægemidlet hjælper med at bekæmpe hævelse, lindrer kvalme - dette er især vigtigt under graviditeten. Ved hjælp af dild og dets frø kan du bevare skønhed og ungdom længere, frøene bruges i hjemmekosmetologi.

Mænd

Den største fordel ved dildfrø til mænd er, at produktet forbedrer og fremskynder blodcirkulationen og derved forbedrer styrken. Dildfrø kan betragtes som et effektivt naturligt elskovsmiddel.

Derudover udtrykkes de medicinske egenskaber af dildfrø til mænd i det høje indhold af aminosyrer i produktet, især arginin øger udholdenhed, hjælper med at bekæmpe træthed efter fysisk anstrengelse.

For nyfødte og ældre børn

Nyfødte babyer med kolik anbefales at tilbyde sundt dildevand - dette middel lindrer tarmkramper og eliminerer forstoppelse. Hvis babyen ikke kan lide smagen af ​​det almindelige produkt, kan vandet blandes med modermælken. Doser for at undgå skade bruges meget små - en teskefuld tre gange om dagen.

Fordelene ved behandling med dildfrø vil også være for ældre børn - de kan få infusioner og afkog. De gunstige egenskaber ved disse midler hjælper med forstoppelse, med natlig enurese, med orme og hoste.

Opmærksomhed! Da dildfrø har en række kontraindikationer, skal du konsultere en børnelæge, inden du tilbyder dem til dit barn.

Ellers kan hjemmemediet være skadeligt.

Fordelene og skaderne ved dildfrø til gravide kvinder

Det er meget nyttigt at bruge dildfrø under graviditet fra ødem - drikkevarer baseret på dette produkt fjerner hurtigt overskydende væske fra vævene. Derudover øger frøene den forventede mors immunitet. At tage dildfrø hjælper med halsbrand og forstoppelse, forbedrer appetitten og reducerer toksikose.

Men på samme tid forbliver de gavnlige egenskaber og kontraindikationer af dildfrø til kvinder tvetydige. Aktive stoffer øger muskelsammentrækninger, hvilket kan udgøre en trussel om abort. Hvis graviditeten er vanskelig, og der er mindst en lille sandsynlighed for dens ophør, er dildfrø strengt forbudt.

Traditionelle medicinopskrifter baseret på dildfrø

De medicinske egenskaber af dildfrø bruges til at lindre symptomerne på mange lidelser. Flere effektive helbredende midler kan fremstilles ud fra produktet og påføres efter behov i små doser.

Vodka tinktur

En alkoholisk tinktur af frø med vodka giver en god effekt for smerte og betændelse. Gør det som følger:

 • 2 paraplyer af dild med frø modnet på dem hældes med en halv liter vodka;
 • glasbeholderen er tæt lukket med et låg og fjernet til et mørkt sted i en uge;
 • tinkturen rystes dagligt for bedre distribution af næringsstoffer.

Når den nyttige tinktur er helt klar, skal du sile den. Hvis det er nødvendigt, kan du tilføje lidt honning til produktet for at forbedre smagen.

Vigtig! Tinkturen bruges hovedsageligt eksternt - til komprimering og gnidning.

Ved intern brug skal minimumsdoseringen overholdes, ellers er det alkoholholdige middel skadeligt.

Dild frø infusion

Fordelene ved dildfrøinfusion er, at drikken er en effektiv slimløsende, hjælper med angina pectoris og øjenlidelser og forbedrer amning. Forbered infusionen som følger:

 • 1 stor skefuld frø hældes med kogende vand;
 • beholderen er pakket ind i et varmt håndklæde og anbragt på et mørkt sted i 3 timer;
 • den færdige infusion filtreres.

De drikker normalt drikken tre gange om dagen lige før måltiderne, 2-3 slurke.

Dild frø afkog

Hvis du brygger dildfrø, vil det være nyttigt til betændelse i kønsorganet, til nyresygdomme og til gastritis. Det er ret simpelt at forberede bouillon, processen ser sådan ud:

 • en stor skefuld dildfrø hældes med vand i et glas;
 • læg produktet på en lille ild og vent på, at det koger;
 • frøene koges i 10 minutter, filtreres derefter gennem en sil og afkøles.

Normalt indtages drikken før måltider, på tom mave, 100 ml. Fordelene ved afkog af dildfrø er dets antiinflammatoriske, vanddrivende og beroligende egenskaber.

Olieekstrakt

Et andet nyttigt og effektivt middel er et olieekstrakt opnået ved infusion af frø. Forbered det som følger:

 • et halvt glas dildfrø formales med mørtel;
 • pulver hældes i 100 ml uraffineret vegetabilsk olie;
 • beholderen med olie lukkes og fjernes i en uge på et mørkt sted.

Det tilberedte ekstrakt bruges hovedsageligt til sårheling og til lindring af ledbetændelse. Undertiden tages olien oralt - i små doser hjælper det med at bekæmpe forstoppelse, regulerer tarmene og beroliger nervesystemet.

Sådan bruges dildfrø til medicinske formål

For at helbredende egenskaber af dildfrø kan manifestere sig i fuld kraft, er det nødvendigt at bruge medicin i overensstemmelse med dokumenterede opskrifter. Traditionel medicin tilbyder mange behandlingsmetoder til forskellige lidelser.

For at forbedre fordøjelsen

Med flatulens, gastritis, colitis, en tendens til forstoppelse er fordelene ved dildfrøte gode. En stor skefuld frø skal hældes med 1,5 kopper friskkogt vand og opbevares i ca. 3 timer og derefter tages tre gange om dagen, 100 ml.

Bouillon drikkes normalt kort før måltider, den samlede behandlingsvarighed kan tage fra 10 dage til en måned. For ikke at skade dig selv, skal du afbryde behandlingen i et par måneder.

Til hoste, bronkitis og lungebetændelse

En stærk infusion af dildfrø hjælper med at tynde slim og hjælper med at slippe af med hoste hurtigere. Det er nødvendigt at hælde kogende vand i en termokande i en skefuld nyttige råvarer, tilsætte 2 store skeer honning og vente et par timer, indtil produktet er infunderet. Drik infusion varm tre gange om dagen.

Fra pres

Dildfrø drager fordel af pres, de tages i form af en infusion fremstillet i henhold til den sædvanlige opskrift, tre gange om dagen, 100 ml.

Du kan også simpelthen male dildfrø til pulver, og hver gang du spiser, skal du tage en halv teskefuld af produktet og drikke rigeligt med vand.

Med pancreatitis

Dildfrø til pancreatitis er tilladt til brug. I den ikke-akutte fase af sygdommen forbedrer de sundheden og har en gavnlig virkning på bugspytkirtlen. Det anbefales at tage 2 store skeer infusion fire gange om dagen; for at forberede det skal du hælde 5 g frø med et glas vand og koge dem i 4 minutter.

Behandling af bugspytkirtlen med dildfrø bør ikke udføres under en forværring, der vil kun være skade fra dette.

Med diabetes mellitus

Dildfrø indeholder fede og æteriske olier, der letter fordøjelsen af ​​mad og forbedrer leverfunktionen. Dildfrø bruges ofte til at rense blodkar - produktet fjerner toksiner fra kroppen og forbedrer blodsammensætningen.

Af alle disse grunde, med diabetes mellitus, er det nyttigt at tage en helende infusion fra en stor skefuld frø brygget i 500 ml kogende vand. De drikker midlet tre gange om dagen på tom mave, infusionen vil ikke skade, hvis du bruger det i 50 ml.

Fra parasitter

En vandig infusion af dild kan tjene som en effektiv anthelminticum. Det er nødvendigt at brygge en stor skefuld frø i et glas kogende vand og vente en halv time, indtil de opgiver deres gavnlige egenskaber.

Derefter er agenten beruset tre gange om dagen, flere store slurke. Det er nødvendigt at fortsætte behandlingen, indtil ormene forsvinder, der er ingen skade, hvis du kombinerer indtagelse af dild med medicin.

Til søvnløshed og angst

De beroligende egenskaber ved dildfrø kan hjælpe med at reducere angst og hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere. For at slippe af med søvnforstyrrelser kan du tage et halvt glas dildinfusion hver nat eller tygge et par frø.

Dildolie har en god effekt, den kan tilsættes et par dråber til urteaften.

Anbefalet læsning:  Mintete: nyttige egenskaber og kontraindikationer, hvordan man laver

Til hovedpine

De gavnlige egenskaber ved frø er gode for migræne.Tilsæt en stor skefuld dildfrø til et glas varm mælk, og kog i et kvarter, og afkøles og drænes. De drikker midlet i 2 uger i træk i en varm form, efter denne periode vil skibenes tilstand blive bedre, og hovedpine vil passere.

Til ledsmerter

Til arthritis, artrose og osteoporose er dildolieekstrakt mest gavnligt. Først infunderes frøene i uraffineret vegetabilsk olie i en uge, og derefter gnides de syge områder flere gange om dagen. De gavnlige stoffer i produktets sammensætning lindrer betændelse og reducerer hævelse.

Til galdesten

Produktets koleretiske egenskaber har stor fordel i nærvær af sten i galdeblæren. Til behandling anvendes afkog - 2 store spiseskefulde frø hældes med et glas vand og koges i et kvarter.

De drikker produktet fire gange om dagen i en varm form, doseringen er et halvt glas. For at helbredelsesmidlet ikke skader, bør bouillon fortsættes ikke længere end 3 uger.

Med leversygdomme

De gavnlige egenskaber ved dild bouillon kan hjælpe med leverlidelser. Det er nødvendigt at hælde kogende vand over ca. 40 g frø og insistere på dem i 4 timer og derefter drikke produktet flere slurke tre gange om dagen. Værdifulde stoffer i sammensætningen af ​​frø letter arbejdet med et sygt organ og bidrager til eliminering af toksiner.

Fra cervikal osteochondrose

Frøens antiinflammatoriske egenskaber hjælper med at lindre smerter og lindre stivhed i tilfælde af nakkeostokondrose. Normalt anvendes vodka-tinktur til medicinske formål - agenten gnides med et ømt nakkeområde.

Tinkturen kan også tages en teskefuld tre gange om dagen - dette hjælper med at lindre betændelse.

Med blærebetændelse

Infusion hjælper med at lindre betændelse og smerter i blærebetændelse - 5 g frø skal knuses i pulver og insisteres i et glas kogende vand i 1,5 timer. Det filtrerede produkt drikkes på tom mave i et glas.

Med urininkontinens

Enuresis hos voksne og børn kan med succes behandles med dildinfusion. For at gøre dette skal du røre en stor skefuld frø i kogende vand og lade den stå i et par timer og derefter drikke et fuldt glas af produktet om morgenen på tom mave.

Fortsæt behandlingen i højst 10 dage. For at undgå skade tager de en pause i samme periode og gentager derefter behandlingen.

Vanddrivende

Fordelene ved dildfrø til nyrerne er i stor efterspørgsel efter pyelonefritis og andre betændelser. Cirka 4 store spiseskefulde frø omrøres i en liter kogende vand, infunderes i et par timer og drikkes i løbet af dagen.

For ikke at skade kroppen, skal du bruge produktet ikke længere end 10 dage.

Med øjensygdomme

Derhjemme behandles øjnene med dildfrø. For at lindre træthed, spænding og rødme er det nødvendigt at fugte bomuldspuder i dildinfusion og anvende dem på lukkede øjne i 20 minutter. Proceduren udføres to gange om dagen, den skal gentages, indtil symptomerne forsvinder.

Således er det muligt at udføre selv behandling af grå stær med dildfrø. Men hvis et hjemmemedicin mislykkes, og sygdommen fortsætter, bør en øjenlæge konsulteres.

Fra kolik hos nyfødte

Dild lindrer symptomer på flatulens godt og lindrer forstoppelse. Derfor bruges dildvand ofte til behandling af kolik hos nyfødte babyer. En teskefuld frø hældes med et glas kogende vand og insisterede i nøjagtigt en time.

Lægemidlet skal gives til barnet tre gange om dagen, før det fodres med en teskefuld hver. Du skal kun bruge medicinen, når det er nødvendigt, for ikke at forårsage skade.

Opmærksomhed! Da babyens krop er meget følsom, bør du helt sikkert konsultere en børnelæge, inden du bruger dildevand.

For at øge amning

Dildfrø øger modermælkeproduktionen hos kvinder. Derfor anbefales det i tilfælde af utilstrækkelig amning at brygge 2 store spiseskefulde dildfrø i kogende vand og drikke dem flere slurke tre eller fire gange om dagen.

Sådan tager du dildfrø til vægttab

Da dildbaserede drikkevarer har en koleretisk og mild afførende virkning, giver de dig mulighed for hurtigt at regulere dit stofskifte. Toksiner, salte og overskydende væske fjernes fra kroppen på kort tid, så vægten begynder at falde.

En sådan fedtforbrændende cocktail viser god effektivitet - dildfrø knuses til pulverform og omrøres i et glas kefir. Hakket agurk kan også tilsættes til drikken. Hvis du kombinerer en shake med en sund kost og motion, bliver din figur hurtigt slankere.

Anvendelsen af ​​dildfrø i kosmetologi

Dilds gavnlige egenskaber bruges aktivt til hud- og hårpleje. Masker og skrubber bidrager til fornyelse af epidermale celler og styrkelse af hårsækkene, effekten af ​​dem bliver mærkbar efter nogle få procedurer.

Til ansigtshud

Der er mange masker, hvor dildfrø er den vigtigste ingrediens. For eksempel for tør hud vil følgende middel være gavnligt:

 • en stor skefuld knust frø blandes med en tør kamilleopsamling i samme volumen;
 • hæld et glas kogende vand og kog i 7 minutter over svag varme;
 • insister under låget, indtil væsken er helt kølig.

En anden maske hjælper med at slippe af med acne:

 • en stor skefuld frø insisteres i et glas kogende vand i et par timer;
 • tilsæt derefter en teskefuld honning og en stor skefuld mælk til infusionen;
 • blandingen spredes over huden i 10 minutter.

Dild, mælk og honning lindrer ikke kun betændelse i huden, men hjælper også med at udglatte de første rynker.

Til hår

Svagt og skørt hår styrkes og understøttes af en gavnlig produktbaseret skylning. Er det nødvendigt:

 • mal 30 g dildfrø og 3 bunker greener med mørtel;
 • i en halv time kog blandingen over svag varme;
 • bland med frisk calendula bouillon;
 • tilsæt 5 dråber pebermynte, sandeltræ og kardemomme æteriske olier;
 • tilsæt 4 store skeer citronsaft.

Efter hver shampooing anbefales det at skylle krøllerne med dette værktøj, så efter et par uger bliver de tykkere og mere lydige.

Body Scrub

Hjemmelavet dildskrubbe bruges til at pleje hele kroppen. Frøene knuses grundigt ved hjælp af en mørtel eller blender blandes med den knuste græskarpulp i forholdet 1 til 2 og fordeles derefter over kroppen efter at have taget et bad eller bad.

Du skal gnide produktet ind i huden med massagebevægelser, så skrubbeeffekten bliver mere synlig. Efter et par minutter skal produktet vaskes af med varmt vand.

Anti-cellulite wrap

Et nyttigt kosmetisk træk ved produktet er, at det hjælper med at slippe af med cellulite. 200 g frø skal blandes med blåt ler, fortyndes i vand til en halvflydende tilstand og anvende denne sammensætning på problemområder med et tæt lag.

Blandingen dækkes med plastfolie ovenpå og anbringes under et varmt tæppe i 40 minutter. Derefter skal indpakningen vaskes af i brusebadet, og kroppen smøres med en blødgørende creme.

Dildfrø skader og kontraindikationer

De sundhedsmæssige fordele og skader ved dildfrø afhænger af forsigtigheden ved brug. Kontraindikationer for produktet er hovedsageligt hypotension og individuelle allergier.

Gravide kvinder skal bruge produktet med stor omhu. Og selvfølgelig bør sunde frø ikke bruges for meget - en overdosis af dildfrø resulterer i svimmelhed, kvalme og svaghed.

Indsamling og tilberedning af dildfrø

Det er bedst at samle frø fra dildgræs, der dyrkes i din egen have eller købes på markedet. Frøene modnes i midten af ​​august, de er lette at genkende - de er små mørke kasser, der kroner dildparaplyerne.

Den nemmeste måde at forberede frøene på er som følger - når de begynder at modnes, skal du skære dildparaplyerne af, fastgøre dem i små bunker, sænke dem ned i luftgennemtrængelige papirposer med paraplyer ned og hænge dem på et tørt og ventileret sted i flere dage.Taskerne på paraplyernes stilke kan sikres med en snor eller elastik. Når paraplyerne tørrer, modnes frøene og falder naturligt til bunden af ​​poserne.

Om nødvendigt kan frøene tørres et par dage mere på en flad overflade i et skyggefuldt sted og derefter placeres i en papirpose eller en lille træbeholder og opbevares i et skab. Frøets egenskaber kan opretholdes i op til 5 år, det vigtigste er at forhindre en stigning i fugt og udseendet af skimmelsvamp.

Råd! Dildfrø kan også købes på apoteket, men sandsynligvis kaldes de frugt.

Konklusion

Fordelene og skadene ved dildfrø supplerer hinanden - produktet kan ikke indtages i store mængder og i nærværelse af kontraindikationer. Men for de fleste mennesker vil frøbaserede produkter ikke skade, men kun hjælpe med at forbedre helbredet.

Anmeldelser

Yartseva Margarita Stepanovna, 52 år, Tomsk
Dildefrøbehandling hjælper mig med at klare kronisk hypertension. Dildfrø virker næsten øjeblikkeligt fra tryk - sundhed vender tilbage til normal, hovedpine og hjertebanken aftager. Jeg bruger også dildfrø til blærebetændelse - betændelsen kan fjernes om et par dage.
Andreeva Olga Vladimirovna, 33 år, Moskva
Efter fødslen af ​​mit andet barn begyndte mælkeproduktionsproblemer, og jeg prøvede dildfrø til amning. Lægemidlet hjalp, og det fik mig til at være opmærksom på andre nyttige egenskaber ved produktet. For flere måneder siden brugte jeg dildfrø til vægttab - på en uge formåede jeg at tabe flere kilo end normalt.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad