Asparges på koreansk: fordelene og skaderne ved, hvad den er lavet af, kalorier

Sojasparges er en populær madlavning lavet af sojabønner. Det er en integreret del af det østasiatiske køkken. Fordelene og skadene ved sojasparges er kontroversielle mellem ernæringseksperter og ernæringseksperter, men fordelene er meget potente.

Hvad er soja asparges, og hvad er det lavet af

Det er et sundt urteprodukt. I det russisktalende rum modtog det det fejlagtige navn "asparges", selvom dette halvfabrikat ikke har noget at gøre med denne type planter, der dyrkes i jorden. Dens rigtige navn er fuju, det kom fra det kinesiske sprog. De gunstige egenskaber ved sojabønner asparges er blevet bemærket af indbyggerne i øst siden oldtiden. Koreanere kalder hende yuba, og japanerne kalder hende doupi. I Rusland kaldes dette produkt også "kinesisk bregne" eller "koreansk asparges".

Til fremstilling af tør asparges anvendes sojabønner, som er til stor fordel for kroppen på grund af mineraler - kalium, magnesium, calcium, jern. Processen består af flere faser. For det første filtreres sojabønner i blød i vand. Derefter adskilles bønner ostemasse fra det med specielle enheder. Sojamælk fremstilles af det resterende produkt, det koges. Der dannes et fedtet lag på overfladen kaldet fupi. Det fjernes, hænges op, lades tørre et stykke tid. I slutningen af ​​processen opnås lange, krøllede ark med en velkendt form. Dette er et færdigt produkt - fuju.

Kalorieindhold i sojasparges

Kalorieindholdet i tør sojasparges pr. 100 gram er 260 kilokalorier. På grund af dets relativt lave kalorieindhold, en overflod af nyttige egenskaber, bruges det ofte til diæternæring. Proteinindhold pr. 100 g - 42 g, kulhydrater - 23 g, fedt - 14 g.

Råd! For yderligere at reducere kalorierne kan der bruges specielle tilberedningsmetoder. For eksempel er syltet asparges i koreansk stil lavere i kalorier, mindre skadelig og mere gavnlig.

Hvorfor er soja asparges nyttig?

Det kaldes ofte "ungdommens produkt": Fuju har en høj koncentration af essentielt planteprotein, som absorberes af kroppen meget hurtigere og lettere end animalsk protein. Mens sojasparges giver enorme sundhedsmæssige fordele, tyder nogle undersøgelser på, at det kan være skadeligt, hvis det bruges for meget. At spise en meget stor mængde fuzhu påvirker bugspytkirtlen, skjoldbruskkirtlen og påvirker fordøjelsesprocesserne negativt på grund af dens høje fiber- og proteinindhold.

Dette produkt indeholder bioaktive stoffer - fytoøstrogener. For kvinder er de til stor fordel: brugen af ​​sojasparges under PMS, overgangsalderen eller med en usund tilstand i reproduktionssystemet hjælper med at reducere risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme, reducere skader fra indflydelsen af ​​ugunstige faktorer.Isoflavoner, en type phytoøstrogen indeholdt i fuju, som har mange gavnlige egenskaber, er fremragende antioxidanter, normaliserer hormoner og bidrager til kræftfremkaldende ændringer. Sojasparges indeholder et specielt stof lecithin takket være dets egenskaber forbedres leverfunktionen, det forhindrer ophobning af fedt i kroppen.

Hvilke sygdomme hjælper sojasparges mod?

Fordelene ved asparges af sojabønner er forebyggelse af visse kræftformer, hjerteproblemer, blodkar. Produktet har et meget lavt kolesterolindhold, ingen lactose, så det er velegnet til mennesker med diabetes, mælkesukkerallergi. Det er en uundværlig kilde til protein for atleter og mennesker, der ikke spiser animalske produkter.

Fordelene og skaderne ved koreansk asparges

Fordelene ved tørret sojasparges er ubestridelige, men på trods af dette er der flere andre punkter, der viser, at dette produkt er skadet i særlige situationer.

 • Med dette nyttige halvfabrikat i din almindelige diæt kan du dagligt modtage de vitaminer, der er nødvendige for kroppen, nyttige elementer: vitaminer i gruppe B, D, E, jern, kalium, natrium.
 • Asparges på koreansk er gavnligt for kroppen af ​​mennesker med hjertesygdomme, med lidelser i mave-tarmkanalen, med dysbiose, sygdomme i bevægeapparatet, kronisk forstoppelse. Produktet neutraliserer også skader fra skadelige fødevares indvirkning på kroppen.
 • Dette produkt er en af ​​de førende inden for antallet af flerumættede fedtsyrer, hvorfor fuzhu soja asparges gavner folk, der lider af hypertension, hjertesygdomme, åreforkalkning.
 • For mænd og kvinder, der fører en aktiv livsstil og motion, drager sojasparges fordel af en overflod af essentielle, letfordøjelige planteaminosyrer.
 • Fuju indeholder en masse sunde fibre, som forbedrer stofskiftet, reducerer skaden fra virkningen af ​​fede fødevarer og hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen.
 • Ernæringseksperter anbefaler ikke at bruge det i store mængder, da dets egenskaber kan skade funktionen af ​​de endokrine og blandede sekretionskirtler - bugspytkirtel, skjoldbruskkirtlen og også forringe funktionen af ​​det menneskelige reproduktionssystem.
 • Overdreven forbrug af fuju, som enhver anden mad, kan føre til uundgåelig vægtøgning. Derfor skal du rationelt nærme sammensætningen af ​​mad, spise alle produkter i moderation.

Soja asparges på koreansk for vægttab

På grund af det lave kalorieindhold i koreansk asparges bruges det ofte i forskellige vægttabsprogrammer, diætkurser. Asparges i koreansk stil har en behagelig smag, så den skal inkluderes i den daglige diæt ikke kun for dem, der ønsker at tabe sig og følge en streng diæt, men også for dem, der ønsker at diversificere deres diæt.

Vigtig! Ernæringseksperter anbefaler at spise dette halvfabrikat om eftermiddagen - til frokost eller middag. Således vil sundt vegetabilsk protein blive absorberet på den bedste måde og vil give kroppen flere fordele, og kulhydrater og fedtstoffer lagres ikke i kroppen som overvægt og vil ikke forårsage nogen skade.

Sådan tilberedes sojasparges derhjemme

Det er meget simpelt at forberede det: det tager ikke mere end 30 minutter, men noget forberedelse er nødvendigt.

 1. Det tørrede produkt skal gennemblødes i køligt vand i mindst 4 timer. Hvis det ikke er muligt at lade det stå i så lang tid, kan du simpelthen hælde kogende vand over fuju og lade det stå i et par minutter for at svulme op. Men madlavning på denne måde gør smagen meget mindre behagelig, og mange af smagen og de sundhedsmæssige fordele ved sojasparges afsløres ikke fuldt ud.
 2. Efter gennemblødning i vand skal det skylles, skæres i stykker.
 3. Som et supplement kan du vælge hvilke som helst sunde grøntsager: oftest er disse løg, gulerødder såvel som bælgfrugter - bønner, kikærter.
 4. For det første steges grøntsager i vegetabilsk olie i en dyb stegepande, indtil de er medium kogte, og først derefter tilsættes sojasparges.
 5. Dernæst skal du blande alle ingredienserne grundigt og lade det simre under låget i 7 til 10 minutter.
 6. Til dekoration og det sidste touch kan fadet drysses med urter - grønne løg, dild, knus derefter hvidløg, drys med peber.

Lækre og sunde asparges retter

Fuju bruges ikke kun som en uafhængig skål, men også som en integreret del af mange andre sunde og lækre opskrifter. Dybest set kom alle retter, der indeholder sojasparges, fra køkkenerne i de østasiatiske lande - Kina, Japan, Korea, Indien:

 • Med koreanske gulerødder;
 • Asparges i koreansk stil med paprika;
 • Kost Cæsar med soja asparges;
 • Orientalsk salat med fuju, tang og pickles;
 • Efterårs salat med græskar, pære og fuju.

Koreansk aspargesopskrift med gulerødder

Asparges i koreansk stil med gulerødder er en af ​​de traditionelle orientalske retter, der tilberedes der i ethvert hjem. For at tilberede denne skål skal du bruge følgende ingredienser:

Anbefalet læsning:  Hvorfor er paprika nyttig, egenskaber
 • tørret halvfabrikat - 1 pakke;
 • grøntsager: løg og grønløg, hvidløg - 3-4 fedter, gulerødder - 1 kg;
 • forskellige krydderier efter smag. De vigtigste er sort peber og koriander;
 • sojasovs - 1 spsk. l.;
 • vegetabilsk olie (hørfrø, oliven, solsikke, græskar eller druefrø);
 • eddike 70% - 1 - 1,5 spsk.
Anbefalet læsning:  Sort peber: fordele og skader

Først skal du suge fuju.

 1. Start derefter med at lave koreanske gulerødder. For at gøre dette skal alle gulerødder hakkes på et fint eller groft rivejern (valgfrit), tilsæt malet peber, salt, 1 - 2 spsk. l. eddike og lad den infundere i 15 - 20 minutter.
 2. Derefter finhak løg og hvidløg, steg dem i vegetabilsk olie i en gryde med koriander, tilsæt asparges.
 3. Hæld hele massen med sojasovs, omrør, lad den stege i yderligere 5-6 minutter. indtil fuldstændig beredskab.
 4. Fra panden skal du overføre alt til gulerødderne, læg salaten i køleskabet.
Anbefalet læsning:  Chili peber: fordele og skader, egenskaber, hvordan man spiser

Skålen serveres normalt kold: sådan er dens smag mest synlig.

Koreansk asparges med paprika

Dette er en anden populær gør-det-selv koreansk aspargesopskrift.

Først skal du også hælde det tørrede produkt med vand i flere timer.

Og på dette tidspunkt er det nødvendigt at forberede en marinade til sojasparges:

 1. Grundlaget er sojasovs, hvor blandet malet sort peber, salt, 1 - 2 spsk. l. paprika, knust hvidløg og finhakket løg.
 2. Den hævede masse anbringes i den resulterende marinade og efterlades i køleskabet i 12 timer.
Vigtig! Denne opskrift kompliceres af det faktum, at hvis du overeksponerer asparges i sojasovs, bliver dens smag sukkerholdig og sur.

Soja asparges skade

Det anbefales ikke at spise for meget fuju, da dette kan forværre nogle endokrine sygdomme. Hos små børn truer overdreven brug af det fremtidige lidelser i reproduktionssystemet. Generelt er skaderne på dette produkt på kroppen ret ubetydelig, især hvis du ikke bruger det mere end 4-5 gange om ugen.

Hvem er kontraindiceret i sojasparges?

Mennesker med pancreatitis såvel som dem med nyresygdomme, problemer med de endokrine kirtler - hypofunktion i skjoldbruskkirtlen bør afstå fra at spise fuju. Du bør dog ikke helt udelukke dette nyttige produkt fra kosten, da det i små mængder kun vil være til gavn.

Sådan vælges og opbevares sojasparges

Soja var det første produkt, som forskere testede GMO-teknologier på. Derfor er desværre i dag skrupelløse producenter ofte fuzhu lavet af lavkvalitets lavkvalitets sojabønner. Du bør altid læse teksten på pakken: studer sammensætningen, produktionsmetoder, produktegenskaber.

Det kan sikkert placeres på samme hylde med pasta, korn, bælgfrugter. Det anbefales at vælge mørke skabe eller hylder.

Konklusion

Så det viste sig, at fordelene og skaderne ved sojasparges kun afhænger af, hvor meget det forbruges. Fuzhu har mange nyttige egenskaber, den er rig på essentielle vitaminer, essentielle elementer, så dette produkt skal konstant inkluderes i din daglige kost. Madlavning soja asparges Videoer:

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad