Physalis: fordele og sundhedsskader

De gavnlige egenskaber ved spiselig physalis er meget forskellige - en usædvanlig grøntsag er i stand til at styrke sundhed og tone kroppen. Men når du spiser spiselige frugter, er der nogle regler, du skal huske på.

Physalis kemiske sammensætning og værdi

Physalis, spiselig, vegetabilsk eller bær, er et produkt med en rig kemisk sammensætning og mange gavnlige egenskaber. Den består hovedsageligt af kulhydrater - 3,9 g af den samlede papirmasse. Yderligere 1 g i sammensætningen af ​​bær optages af fedt og proteiner.

Den spiselige natskygge grøntsag er tæt beslægtet med tomater.
Anbefalet læsning:  Hvorfor tomater er nyttige for kroppen

Frugtens frugter indeholder adskillige organiske syrer - vinsyre, citronsyre, ravsyre og æblesyre. Bær indeholder phytoncider og antioxidanter, farvestoffer og fibre, pektiner.

Vitaminindhold

Vitaminerne i papirmassen fortjener særlig opmærksomhed. Frugterne indeholder:

 • vitaminer i gruppe B i næsten komplet sammensætning - fra B1 til B9, deres andel er fra 1,5 til 3% af den daglige værdi;
 • ascorbinsyre - fra bær kan du få 13% af stoffets daglige værdi;
 • vitaminer PP og K - ca. 9% af den daglige værdi;
 • vitamin E - ca. 2,5%;
 • vitamin A og beta-caroten - henholdsvis 0,7 og 1,3%.

Brug af produktet i små mængder kan kompensere for næringsstofmangel og forhindre udvikling af vitaminmangel.

Makro og mikroelementer

Spiselig physalis er højt værdsat ikke kun for tilstedeværelsen af ​​vitaminer, men også for tilstedeværelsen af ​​en stor mængde sporstoffer i sammensætningen. Især indeholder papirmassen følgende stoffer:

 • kalium - 11% af den daglige værdi
 • mangan og kobber, ca. 8% af den daglige dosis;
 • magnesium og fosfor - 5% af den daglige værdi.

Den spiselige grøntsag indeholder også calcium, jern, zink og selen, selvom deres volumen ikke er særlig signifikant.

Hvor mange kalorier er der i physalis bær

Kalorieindekset for physalis pr. 100 gram er ekstremt lavt. En lille del af frugten indeholder kun 32 kcal, grøntsagen er velegnet til diætbrug.

Nyttige egenskaber ved physalis bær

At spise lækre bær er ikke kun behageligt, men også godt for dit helbred. En forfriskende spiselig grøntsag har følgende egenskaber:

 • styrker immunforsvaret og forhindrer forkølelse og virussygdomme;
 • forbedrer funktionen af ​​det metaboliske system og fordøjelsen
 • genopfylder energireserver og returnerer energi
 • forbedrer humør og hjælper med at klare stress;
 • har en gavnlig virkning på kroppen under inflammatoriske processer og hjælper med hurtigt at gendanne godt helbred;
 • styrker blodkar og hjertesystem, forbedrer blodsammensætningen
 • forhindrer forekomsten af ​​vitaminmangel selv med en stærk mangel på næringsstoffer.
Produktet indeholder mange vitaminer B, ascorbinsyre og kalium

På grund af den øgede mængde antioxidanter anbefales det at tage spiselig physalis for at opretholde ungdommen. Produktet har også gode anticanceregenskaber og kan tjene som forebyggelse af kræft.

Nyttige egenskaber ved tørret physalis

Ikke kun friske, men også tørrede grøntsager har værdifulde egenskaber. Koncentrationen af ​​næringsstoffer i en spiselig grøntsag stiger kun med vandfordampning, og alle vitaminer forbliver i fuld sammensætning, hvis bærene ikke udsættes for varmebehandling.

Det tørrede produkt er især effektivt til behandling af inflammatoriske sygdomme i luftvejene. Det kan bruges til hoste og bronkitis, influenza og SARS.

Nyttige egenskaber ved physalis marmelade

Marmelade fra eksotiske frugter gennemgår forarbejdning ved høj temperatur og bevarer derfor færre vitaminer i sin sammensætning. For eksempel ødelægges det meste af ascorbinsyre, når det opvarmes. Men der er stadig mange nyttige stoffer i produktets sammensætning. Især indeholder syltetøj organiske syrer og antioxidanten lycopen, mineraler og fibre og mineralkomponenter.

Du kan bruge spiselig vegetabilsk marmelade som et antiinflammatorisk og vanddrivende middel. Delikatessens egenskaber har en hæmostatisk og smertestillende virkning. Jam kan ikke kun tages mod forkølelse, men også til hypertension, sygdomme i fordøjelseskanalen, cholecystitis.

Opmærksomhed! Fordelene og skadene ved physalis-syltetøj afhænger af doseringerne, da delikatessen indeholder meget sukker, kan den ikke indtages i store mængder.

Nyttige egenskaber ved jordbær physalis

Berry physalis kaldes jordbær - en anden spiselig sort af produktet. Strawberry physalis adskiller sig fra vegetabilsk physalis i størrelse, farve og smag, frugterne er lidt mindre, har en lys orange farve og en lysere, dessertsmag.

Strawberry Physalis smager lysere og er spiselig rå

Jordbær physalis bruges oftere til nyt forbrug, og syltetøj, skumfiduser og syltetøj er også lavet af det. Med hensyn til sammensætningen af ​​vitaminer og mineraler er sorterne af grøntsager meget ens, derfor har de de samme nyttige egenskaber. Bærfrugter styrker også immuniteten, mætter kroppen med nyttige stoffer og har en positiv effekt på fordøjelsen og tilstanden af ​​blodkar.

Hvordan physalis er nyttigt for mennesker

Spiselige vegetabilske physalis spises efter en kort behandling i varmt vand eller blanchering, bær physalis kan spises uforarbejdet. I begge tilfælde har frugterne af en eksotisk grøntsag følgende egenskaber:

 • har antiinflammatorisk og antiseptisk virkning
 • har en smertestillende virkning
 • stop blødning
 • tjene som et godt naturligt diuretikum og koleretisk middel;
 • hjælp til lidelser i luftvejene
 • forbedre tilstanden med cholecystitis, gigt, inflammatoriske processer i nyrerne og urinlederne;
 • fremme genopretning fra gastritis og mavesår
 • har en gavnlig virkning på diabetes.

Vegetabilske frugter kan bruges til at behandle hypertension; egenskaberne ved eksotiske frugter hjælper med at udligne blodtrykket.

Physalis fordele for mænd

Spiselig physalis er til stor fordel for mænd, først og fremmest har det en gavnlig virkning på reproduktionssystemet. Brug af bær forhindrer udvikling af betændelse i det urogenitale område, forbedrer blodcirkulationen i bækkenorganerne og øger styrken.

Når det indtages, renser produktet kroppen og styrker blodkarrene

Den spiselige physalis gavner også leveren. At tage frugten anbefales især til rygere og mænd, der drikker alkohol, produktet hjælper med at fjerne giftige stoffer fra kroppen og reducere belastningen på leveren.

Råd! Da produktet øger optagelsen af ​​næringsstoffer fra mad, kan du bruge det, når du dyrker sport. Grøntsagen vil forbedre udholdenhed og styrke immunforsvaret samt gøre blodkarrene stærkere og beskytte hjertesystemet mod lidelser.

Physalis fordele for kvinder

De spiselige frugter indeholder meget mangan og jern, derfor er det nyttigt for kvinder at bruge produktet i smertefulde perioder. Grøntsagen forbedrer ikke kun sundheden og lindrer smerter, men genopfylder også blodtab i tunge perioder.

Eksotiske bær hjælper med muskler og hovedpine, reducerer stress og genopretter godt humør. At spise bær er nyttigt til forebyggelse af inflammatoriske processer i urogenitale systemet.

Er det muligt physalis under graviditet

For gravide er grøntsags- eller bærfysalier ikke forbudt, dets nyttige egenskaber er meget efterspurgte i fødselsperioden. På grund af det høje indhold af C-vitamin hjælper grøntsagen med at beskytte mod forkølelse og betændelse, styrker immunsystemet hos en gravid kvinde og forhindrer udviklingen af ​​vitaminmangel.

Produktet er nyttigt for gravide kvinder, hvis der ikke er allergi

Frugterne af en spiselig grøntsag indeholder kalium, så det er nyttigt at spise bær til forebyggelse og behandling af ødem hos gravide kvinder. Frugtens egenskaber hjælper med at klare toksikose, vitaminerne i sammensætningen har en gavnlig virkning på dannelsen af ​​babyen i livmoderen. Du kan dog kun spise et produkt, hvis der ikke er nogen allergi, det anbefales at konsultere en læge, inden du bruger det.

Er physalis god til amning?

Under amning kan egenskaberne af en eksotisk grøntsag være gavnlige. Først og fremmest genopretter den balancen mellem vitaminer i en ammende krop, giver dig mulighed for at komme sig hurtigere efter fødslen, forbedre fordøjelsen og gendanne en god figur.

Men hos et barn kan et usædvanligt produkt fremkalde en allergi. Det anbefales at indføre spiselig physalis i diæt hos ammende mødre kun 3 måneder efter fødslen og meget omhyggeligt i små portioner og nøje observere barnets reaktion.

Er det muligt for børn at physalis

Bærens vitaminer og mineraler kan forbedre barnets sundhed og forbedre hans mentale aktivitet. Men du kan tilbyde frugt til børn tidligst 3 år; hos små børn forårsager physalis 'egenskaber ofte allergi eller fordøjelsesbesvær.

Opmærksomhed! Før du tilføjer en grøntsag til en børns diæt, skal du konsultere en børnelæge, da Physalis har en række strenge kontraindikationer.
Børn kan bruge produktet, men kun efter 3 år

Hvorfor er physalis bær nyttige til ældre?

For mænd og kvinder over 50 anbefales det at indtage spiselige frugter for at forhindre forstoppelse. Physalis indeholder meget fiber, og hvis du spiser et par bær kort før du spiser, vil det have en positiv effekt på peristaltikken.

Physalis vil også gavne de ældre i blodcirkulationen. Grøntsagens egenskaber styrker blodkarrene, forhindrer udviklingen af ​​åreforkalkning og hjælper med at undgå en stigning i kolesterol og hjertelidelser.

Hvad Physalis helbreder

Frugterne af den spiselige physalis af grøntsager og bær er et værdifuldt middel. Ved hjælp af produktet behandles forkølelse og vitaminmangel, vaskulære lidelser og ødemer og nervesygdomme. Men produktets egenskaber er især gavnlige for flere lidelser.

Physalis til type 2-diabetes

Det glykæmiske indeks for spiselig physalis er lavt, og det har en meget gavnlig effekt på blodet. Når de indtages med diabetes, hjælper bær med at justere blodsukkerniveauet og undgå pludselige udsving i sukkerniveauet.Derudover styrker produktet blodkar og forbedrer bugspytkirtlen, hvilket også er meget nyttigt ved diabetes, da det hjælper med at beskytte mod komplikationer.

Til fordøjelse

Produktet indeholder meget fiber, så det er meget nyttigt at regulere fordøjelsen ved at spise frugten. På baggrund af brugen af ​​spiselig physalis accelereres stofskiftet, næringsstoffer absorberes bedre, og toksiner bibeholdes ikke i kroppen. Grøntsagen hjælper med at slippe af med forstoppelse og flatulens, eliminerer tarmkramper.

Produktet bekæmper effektivt forstoppelse og regulerer fordøjelsen

At tage physalis er nyttigt som profylakse mod peptisk mavesår. Ved regelmæssig brug tjener produktet som forebyggelse af tarmkræft.

Ved regenerering af sår

Spiselig Physalis indeholder meget jern, øger hæmoglobinniveauet, fremskynder blodcirkulationen og iltes væv. Derfor anbefales det at tage det til hurtig heling af sår og nedskæringer. Cellulær regenerering accelereres, væv og slimhinder regenereres hurtigere.

Anvendelsen af ​​physalis i traditionel medicin

De gavnlige egenskaber ved spiselig physalis manifesteres selv med moderat forbrug af frugten. Men til målrettet behandling af lidelser tilbyder traditionel medicin flere særligt effektive opskrifter.

Afkog for blærebetændelse

Med en forværring af blærebetændelse vil følgende afkog være til gavn:

 • 20 tørrede bær hældes med vand i et volumen på 500 ml;
 • læg gryden på svag varme;
 • kog i ca. 15 minutter, og filtrer derefter.

Du skal tage produktet fire gange om dagen, 40 ml. Bouillon vil hurtigt lindre symptomerne på betændelse og forbedre trivsel.

Olieinfusion til nyrebehandling

Hjemmelavet olie vil være gavnlig for inflammatoriske processer i nyrerne. De gør det sådan:

 • 100 g tørrede frugter hældes over 50 ml olivenolie;
 • insistere lukket i 20 dage på et mørkt sted;
 • filter efter at være klar.
Anbefalet læsning:  Hvad er nyttigt, og hvordan man tager olivenolie
Helbredende afkog og infusioner fremstilles på basis af produktet

Du skal drikke olie to gange om dagen, 50 ml, hele behandlingen fortsætter i cirka en uge.

Afkog for gigt og betændelse i blæren

En sådan afkog baseret på spiselig physalis har en god antiinflammatorisk virkning:

 • 2 store spiseskefulde hæld 500 ml vand;
 • kog over svag varme i 15 minutter;
 • insister under låget, indtil det køler helt af og filtreres.

Du skal drikke et afkog på 80 ml fire gange om dagen, de gavnlige egenskaber ved drikken hjælper dig med hurtigt at klare betændelse.

Fælles salve

Med gigt, gigt og osteochondrose hjælper en salve fra frisk frugtmasse. Forbered det således:

 • adskillige friske bær æltes til en blød grød;
 • blandet med smeltet svinekødsfedt eller vaselin i et forhold på 1 til 4;
 • insistere i en lukket beholder i en uge.

Den resulterende salve gnides flere gange om dagen med ømme led, eller der påføres en komprimering i 1-2 timer.

Hvorfor er spiselig physalis nyttig til at tabe sig

Physalis egenskaber er højt værdsat i slankekure. Grøntsagens kalorieindhold er meget lille, men der er en masse fiber og vanddrivende stoffer i den. Derfor forlader toksiner og overskydende væske hurtigt på baggrund af brugen af ​​frugt kroppen og med dem går kilo væk.

På grund af det faktum, at physalis har en behagelig smag, er en diæt med dens anvendelse meget lettere at tolerere. Saftige bær hjælper med ikke at bekymre sig om, at alle velsmagende, men skadelige fødevarer midlertidigt er udelukket fra kosten.

Sådan bruges physalis korrekt

Måden, hvorpå produktet bruges, afhænger af dets type. Før brug skal spiselig vegetabilsk physalis blandes med kogende vand eller koges i varmt vand i 2-3 minutter, hvilket fjerner den klæbrige plaque fra bærens overflade.

Bær eller jordbær spiselig physalis kan indtages uden forbehandling. Det er nok bare at fjerne det tørre skaller fra frugten og spise den saftige appelsinbær.

Bær hjælper dig med at tabe sig hurtigt uden at skade helbredet
Vigtig! En voksen bør ikke forbruge mere end 200 g af en saftig grøntsag om dagen. I store mængder kan produktets egenskaber ikke kun forårsage allergi, men også fremkalde fordøjelsesbesvær.

Begrænsninger og kontraindikationer

Selvom spiselige frugter er meget sunde, har de også visse kontraindikationer. Physalis bør ikke spises:

 • hvis du har en individuel allergi
 • med amning i de første 3 måneder efter fødslen;
 • med forværring af hyperacid gastritis eller mavesår;
 • med pancreatitis.

Frugterne bruges med forsigtighed under graviditeten, brug af produktet skal aftales med lægen.

Konklusion

De gavnlige egenskaber ved spiselig physalis kan have en medicinsk virkning ved mange lidelser. Du kan bruge bær både friske og i form af afkog og infusioner, men før det skal du sørge for, at der ikke er kontraindikationer.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad