Sådan skrælles hasselnødder

Du kan skrælle hasselnødder derhjemme ved hjælp af tilgængelige værktøjer. Dette tager ikke meget tid og kræfter.

Frugterne vokser på buske. De er dækket af grøn hud, og indeni er der en kerne i en tæt skal. For at opdele det og rense det skal du bruge værktøjet ved hånden.

Sådan hugges hasselnødder derhjemme

Du kan hugge en hasselnød derhjemme ved hjælp af en hammer, opvarmning i ovnen, en hvidløgspres og en tang. Dette fjerner de hårde skaller fra hasselnød.

Anbefalet læsning:  Hasselnødder: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Sådan skrælles hasselnødder med en tang

For at rense hasselnødder derhjemme med en tang, skal du vælge værktøjet i den rigtige størrelse. Kernen skal passe i grebet og ikke glide ud.

Tænger inden forarbejdning skal vaskes grundigt af snavs, så de ikke forbliver i kernen. Tag derefter værktøjet i din højre hånd, fastgør møtrikken med en tang og tryk skarpt. For at forhindre, at skallen spredes i forskellige retninger, kan du lukke frugtens placering med din venstre hånd.

Vigtig! Brug ikke meget kraft. Frugten kan splittes i små stykker, og du bliver nødt til at fjerne papirmassen fra snavs.

Sådan skrælles hasselnødder fra skallen med en hammer

For at åbne hasselnødder med en hammer har du brug for en ekstra tøjpose. Vaskede og tørrede frugter skal foldes i en pose og bindes. Sæt derefter et par slag mod dem. Det anbefales at se inde i posen efter et par slag for at fjerne de revnede kerner. Hvis du ikke gør dette, kan du ende med en blanding af skal og papirmasse.

Sådan hugges hasselnødder ved hjælp af ovnopvarmning

Den nemmeste og mest effektive måde er at bruge ovnen til at rense kernerne. Metoden giver dig mulighed for hurtigt at skrælle hasselnødder. Skallene bliver ikke kun blødere, men frugterne vil også stege og smage bedre.

For at gøre dette skal du vaske og tørre nødderne. Du kan skylle dem med et dørslag og tørre dem med et køkkenhåndklæde og papirservietter. Derefter anbringes hasselnød på et bageplade eller i en bageplade uden olie. Det anbefales at forvarme ovnen til 180 grader.

Det ilagte bageplade sendes til ovnen og opbevares der i 10 minutter. Tag nødder ud, afkøl dem. Spred det på et tørt håndklæde. Dæk toppen med det andet. Til rengøring skal du gå over møtrikkerne med en kagerulle for at rulle dejen ud.

Denne metode giver dig mulighed for at knække hasselnødderne uden at beskadige kernerne, og stykkerne af skallen flyver ikke i forskellige retninger.

Sådan skrælles hasselnødder med en hvidløgspres

Du kan let skrælle hasselnødder ved hjælp af en hvidløgspres. Dette kræver en vasket presse. Kerne indsættes en ad gangen i presseområdet og presses med håndtaget ovenpå. Efter den karakteristiske splitlyd kan du ikke længere trykke. For at rense hasselnød hurtigere anbefales det at blødgøre det i kogende vand i et par minutter.

Sådan skrælles hasselnødder

Under skallen er hasselnød dækket af en brun hud. Det kan også spises, men det er bedre at skrælle det af. Ofte i denne form bruges frugterne til konfektureformål, for eksempel til tilberedning af slik, chokoladebarer og servering af retter.

Sådan skrælles hasselnødder fra huden ved ristning

Den mest populære måde at skrælle en hasselnød på. For at gøre dette har du brug for enhver stegepande og en spatel eller ske. Belægningen på gryden betyder ikke noget. Processen foregår i flere faser:

 1. Forvarm gryden på medium varme inden stegning.
 2. Hæld nødderne i gryden uden at tilsætte olie.
 3. Stegning varer 5 til 10 minutter. Frugterne omrøres konstant, så de ikke brænder.
 4. Hæld de stegte kerner på et håndklæde eller en tallerken. Du er nødt til at lade dem køle af.
 5. Derefter skal du skrælle hasselnød og gnide den mellem håndfladerne.

Processen tager lidt tid og gør det let at skrælle huden.

Sådan skrælles hasselnødder ved hjælp af en mikrobølgeovn

Denne metode giver dig mulighed for hurtigt at skrælle nødder. Men der er en risiko for, at frugterne kan brænde, hvis forarbejdningen udføres forkert. Processen er som følger:

 1. Kerne skal vaskes og tørres.
 2. Spred dem jævnt på pladeoverfladen. Det anbefales at bruge en flad skål.
 3. Tænd mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Stop det og rør nødderne med en træspatel. Denne procedure skal gentages flere gange, indtil huden begynder at skrælle af.
 4. Tag en plade nødder ud og læg den på en træplade. Lad afkøle.
 5. Skræl kernerne ved at gnide mellem palmerne.
Vigtig! Der skal bruges en træspatel, når du bruger mikrobølgeovnen. Pladen bliver meget varm og kan knække, hvis den berøres med en metalske eller spatel.

Sådan skrælles hasselnødder hurtigt med kogende vand

Metoden er velegnet i tilfælde, hvor du skal skrælle frugten rå uden huden. Kogende vand hjælper med at bevare alle de gavnlige egenskaber såvel som hasselens integritet. Du kan skrælle hasselnødder som følger:

 1. Vask kernerne grundigt fra støv.
 2. Forbered en dyb beholder, der lukker tæt, for eksempel en dåse med den krævede mængde.
 3. Hæld frugterne i en beholder.
 4. Hæld kogende vand over.
 5. Luk låget tæt og blancher i 10-15 minutter.
 6. Tøm og skræl huden med fingrene.

Denne metode til at skrælle skallen er ikke populær, da processen er besværlig og tidskrævende.

Hvordan hasselnødder skrælles i industriel skala

Tidligere blev kerner renset manuelt i produktionen. Dette tog meget tid, og omkostningerne ved det færdige produkt steg markant. På nuværende tidspunkt er der udviklet specielle maskiner til rengøring af hasselnødder. Hvert apparat bruger en anden metode.

Behandling har sine ulemper. Ved sådan rengøring mister hasselnødder nogle af deres nyttige egenskaber, møtrikkernes integritet forstyrres kraftigt. Hele processen foregår i flere faser:

 • tørring af frugt i skal;
 • dividere dem efter størrelse (sortering);
 • skal rengøring;
 • tørring af det færdige produkt.

Nødder går til produktion, hvorfra de sendes til et sorteringssted. Der hældes de i en kegleformet bunker. Gennem hullerne kommer frugterne ind i elevatoren, som består af flere trin, som overfører dem til en kalibreringssigte. Derfra falder møtrikkerne på transportbåndet, hvor de, afhængigt af deres størrelse, falder ned i bunkerens knusende aksler og roterer skiftevis i modsatte retninger og splitter hasselnødderne.

I produktionen anvendes fire rengøringsmetoder:

 • vakuum metode;
 • iblødsætning og stegning
 • mekanisk rengøring;
 • rengøring med et størrelse-knusningsapparat.

Vakuummetode:

 1. Frugter lægges i beholderen.
 2. Apparatet er hermetisk lukket, og luft pumpes ind for at skabe tryk indeni.
 3. Et kraftigt fald i tryk opstår, skallen revner.
 4. Luften frigives, kernerne tages ud og sendes til sorteringsstedet.

For at arbejde på sådant udstyr skal du gennemgå særlig træning.En eksplosion kan forekomme, hvis enheden ikke fungerer korrekt.

Blødlægning og stegning:

 1. Frugterne gennemblødes i vand ved hjælp af store beholdere.
 2. Derefter placeres de i ovne i et par sekunder. Dette er nok, da temperaturen er mellem 600-900 grader.
 3. Trykket opbygges inde i skallen, og den brister.

Denne behandling producerer den største procentdel af hele kerner.

Mekanisk metode:

 1. Frugterne hældes i en kegleformet tragt.
 2. De fodres en ad gangen i skallen. Kompressionsforholdet er justerbart.
 3. Skrælede kerner falder i en særlig beholder.

Dette er en meget langvarig proces. I øjeblikket bruges det sjældnere end de andre. Det kræver en masse erhvervserfaring. Ved udgangen forbliver møtrikkerne i form af halvdele og kvartaler, sjældent hele.

Rengøring med et størrelses- og knusningsapparat:

 1. Efter dimensionering går frugterne til den knusende tragt, hvor skallen revner.
 2. Så falder kernerne på specielle sigter.
 3. Med en stor luftstrøm passerer de gennem hullerne svarende til deres størrelse.

På denne måde kan nødderne ikke kun skrælles fra skallen, men også sorteres efter størrelse.

Efter rengøring af hasselnødder fra skallen sendes de til tørrekamrene. Der står produkterne i 14-16 timer ved en temperatur på 30-60 grader. Efter tørring sendes nukleolierne til vinderen og igen til kalibreringsmaskinerne. På en vinder skrælles de.

Hasselnødudgang efter rengøring

Kerneudbyttet efter rengøring er 40–47%. De bedste sorter er Badem, Krasny, Krymsky. Hasselnødder af høj kvalitet skal have et fugtighedsindhold på mindst 10%. Det er mere rentabelt at købe det uraffineret, da produktionsomkostningerne er 2 gange billigere. Hvis du selv renser det, vil output være 100-200 gram mere end ved fabriksbehandling.

Vigtig! Der er risiko for at blive rådne eller ødelagte nødder.

Konklusion

Du kan skrælle hasselnødderne fra skallen og skallen derhjemme med en lille indsats. For at gøre dette kan du bruge de ting, der er i hvert hjem. Den bedste metode til at bryde skallen er stegemetoden. Det er meget brugt derhjemme og i produktionen. Du kan skrælle det ved at stege, hælde kogende vand og en mikrobølgeovn.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad