Hvorfor pæresaft er nyttigt for den menneskelige krop

Fordelene ved pæresaft manifesteres i mange sygdomme. Drikken genopretter en svækket krop, forbedrer fordøjelsesprocesserne og hjælper med at styrke blodkar og hjerte.

Kemisk sammensætning

Frisk pæresaft indeholder alle de kemiske komponenter, der findes i frugten. Nemlig:

 • kobber og jern;
 • pektiner;
 • glukose og saccharose;
 • katekiner;
 • zink og calcium;
 • fluor og mangan;
 • vitamin A og PP;
 • tanniner og nitrogenholdige stoffer;
 • cellulose;
 • vitamin C;
 • vitamin K;
 • en nikotinsyre;
 • biotin;
 • jod, svovl og nikkel;
 • kalium;
 • R-vitamin

Det er især nyttigt at forbruge pærejuice i tilfælde af mangel på mikroelementer - der er flere af dem i drikken end i presserester fra andre frugter.

Pærefrisk gendanner tarmmikroflora efter forgiftning

Kalorieindhold i pæresaft

Ved moderat brug af naturlig pærejuice uden tilsætningsstoffer er det næsten umuligt at komme sig med dens hjælp. 100 g af produktet indeholder kun 45,5 kalorier.

Hvorfor er pæresaft nyttig?

Hvis du drikker pæresaft i små mængder, men regelmæssigt, vil drikken hjælpe med at styrke kroppen og lindre symptomerne på mange lidelser. Naturligt produkt:

 • energiserer og øger kraften;
 • fjerner toksiner og kræftfremkaldende stoffer fra væv
 • renser leveren og nyrerne og beskytter dem mod lidelser
 • styrker blodkar og forhindrer aflejring af aterosklerotiske plaques;
 • normaliserer hjertefunktion
 • tjener som forebyggelse af onkologiske tumorer;
 • reducerer blodtrykket ved hypertension
 • styrker immunmodstanden
 • normaliserer skjoldbruskkirtlen.

At drikke pæresaft er godt for kvinder med smertefulde og tunge perioder. Drikken normaliserer ikke kun den hormonelle baggrund, men genopfylder også tabet af hæmoglobin. Under graviditet lindrer juice hævelse, hjælper med at bekæmpe toksikose, forbedrer appetitten forsigtigt.

Men når du ammer, er det bedre at introducere en drink i kosten tidligst seks måneder efter fødslen. En stor mængde fiber i naturlig juice kan forårsage kolik hos et spædbarn.

Det anbefales at spise frisk pæresaft til mænd til forebyggelse og behandling af prostatitis. Drikken øger også den generelle udholdenhed og hjælper med at opretholde energi og energi.

Sådan får du pæresaft

Det kan være svært at finde naturlig pæresaft uden tilsætningsstoffer i butikken, og desuden er disse drikkevarer ikke billige. Det er normalt mere bekvemt at fremstille presserester hjemme. Opskriften på pæresaft er meget enkel:

 1. Flere modne og saftige frugter med ren hud uden pletter og skader vaskes grundigt.
 2. Tør frugten på et håndklæde for at fjerne overskydende fugt.
 3. Skræl og kerne med frø.
 4. Skær papirmassen i små tilfældige skiver.
 5. Læg i en kødkværn eller blender, og mal til en tilstand af væsk.
 6. Tryk igennem osteklud over en emaljefad.

Klassisk pæresaft på dette tidspunkt kan sødes efter smag og indtages. Det er også tilladt at forberede en drink til vinteren. I dette tilfælde opvarmes saften i 15 minutter over svag varme og rulles derefter over sterile krukker.

Råd! For at bevare de maksimale fordele ved pæresaft er det bedre at tilføje honning i stedet for sukker.
Hvis pærerne til fremstilling af juice er søde, kan du bruge produktet uden sødemiddel.

Hvordan man tager det rigtigt

De sundhedsmæssige fordele og skader ved pæresaft afhænger af mange faktorer. Det anbefales at bruge produktet i overensstemmelse med reglerne:

 1. Den daglige dosering af juice til voksne bør ikke overstige 800 ml og til ældre - 500 ml. Drikkens vanddrivende egenskaber og de organiske syrer i dens sammensætning i store mængder kan være sundhedsskadelige.
 2. Det er bedst at indtage pæresaft om morgenen efter morgenmaden og ved frokosttid. På tom mave skal drikken ikke tages, det kan fremkalde irritation af slimhinderne.
 3. Børn anbefales at drikke ikke mere end 50 ml frisk juice om dagen.

Med sygdomme i mave og tarme, med følsom tandemalje og under 12 år fortyndes pæresaft med vand i omtrent lige store forhold inden brug.

Anbefalet læsning:  Nyttige egenskaber og kalorieindhold i sort te

Anvendelse i traditionel medicin

Fordelene ved pæresaft for menneskekroppen ligger i dens medicinske egenskaber. Drikken bruges til adskillige sygdomme og med en generel sammenbrud. Produktet har en god effekt:

 • med arytmi og hypertension
 • med urolithiasis;
 • med træg tarmperistaltik;
 • med højt kolesteroltal
 • med depression og nervesygdomme
 • ved høje temperaturer;
 • med kronisk øjetræthed.
Opmærksomhed! Det anbefales at forbruge pærefrisk efter svampeforgiftning, det neutraliserer effektivt toksiner og forhindrer udviklingen af ​​komplikationer.

Med blærebetændelse

Pæresaft bekæmper effektivt betændelse, fjerner spor af patogene bakterier fra blæren og fremskynder genopretningen. Ved blærebetændelse anbefales det at tage drikken på tom mave tre gange om dagen og fortynde den med rent drikkevand. Lægemidlet lindrer hurtigt smerter og normaliserer følelsen af ​​vandladning.

Pæresaft hjælper med at fjerne små sten og sand fra nyrerne

Når man hoster

Frisk pære har gode beroligende egenskaber og hjælper med svær forkølelse og halsirritation. I løbet af dagen skal du drikke mindst 250 ml af produktet i små slurke i flere doser. Saften skal forvarmes til stuetemperatur, da den kan forværre tilstanden, når den er kold.

Med lavt hæmoglobin

Naturlig pæresaft indeholder meget jern. At drikke en drink er nyttigt med lavt hæmoglobin, generel vitaminmangel og en tendens til anæmi. De drikker det 500 ml om dagen og deler det daglige volumen i flere portioner. I alt fortsætter behandlingen i to uger, i hvilket tidsrum den friske pære formår at normalisere tilstanden.

Med en dårlig appetit

Pæresaft stimulerer produktionen af ​​enzymer og mavesyre, så den kan indtages med træg fordøjelse og dårlig appetit. Traditionel medicin rådgiver simpelthen at tage friskpresset frisk juice i et glas tre gange om dagen, hver gang kort før måltider. Behandlingen fortsætter, indtil tilstanden normaliseres i 7-10 dage.

Med bronkitis

Pæresaft bekæmper bakterielle processer og fremmer ekspektoration. Ved akut bronkitis anbefales det at fremstille følgende blanding:

 1. Saft presses ud af saftige pærefrugter i et volumen på 250 ml.
 2. Tilsæt 15 ml hyben sirup.
 3. Rør grundigt.

Du skal tage stoffet tre gange om dagen, et halvt glas. Lægemidlet hjælper med at fjerne slim fra bronkierne og eliminere ondt i halsen.

Med diabetes

Pærefrisk har en gavnlig virkning på bugspytkirtlen og normaliserer blodsukkerniveauet.Med diabetes anbefales det at tage 50-70 ml presserester hver gang kort før du spiser. Værktøjet øger fordøjeligheden af ​​produkter, fremskynder nedbrydningen af ​​værdifulde stoffer i kroppen og forhindrer skarpe udsving i sukker.

Med jade

Pæresaft forbedrer nyrefunktionen og lindrer betændelse forsigtigt. Til jade anbefales det at tilberede følgende drink:

 1. Saft presses ud af saftige pærer i et volumen på 125 ml.
 2. 5 g naturlig honning tilsættes.
 3. Rør komponenterne, indtil biproduktet er helt opløst.
 4. Varm op til en varm tilstand.

Du skal tage pæresaft med honning tre gange om dagen, hver gang produktet tilberedes på ny.

Med store nyresten anbefales det ikke at drikke pæresaft, det kan fremkalde smerte
Råd! Du kan drikke hjemmelavet medicin ikke kun mod nefritis, men også til forkølelse og ondt i halsen.

Ansøgning om vægttab

Pæresaft er lavt i kalorier og har en udtalt vanddrivende og afførende virkning. På en diæt bruges den til at rense kroppen, drikken fjerner hurtigt overskydende væsker fra vævene, lindrer hævelse og fjerner toksiner og toksiner.

Pæresaft er ret sød og derfor mettende. Du kan bruge den til at reducere appetitten, i hvilket tilfælde det vil være lettere at udholde diætbegrænsninger. En lækker drink kan samtidig erstatte slik og tjene som en uafhængig dessert, der er sikker for figuren.

Anvendelse i kosmetologi

De gavnlige egenskaber ved pærejuice anvendes, herunder i kosmetologi. Fresh bruges til at passe på hudens skønhed. Pæreekstrakt har gode fugtigheds- og nærende egenskaber, hjælper med at fjerne de første fine rynker og forbedrer tilstanden af ​​tør epidermis, der er tilbøjelig til irritation.

Pæresaft og proteinmaske

Ved de første rynker og tegn på ældning af huden har pærefrisk med æggehvide en god effekt. En nyttig maske gøres sådan:

 1. Hæld 30 ml af frugtdrikken i en lille beholder.
 2. Æggehvide uden æggeblomme tilsættes.
 3. Pisk ingredienserne grundigt, indtil de er glatte.
Anbefalet læsning:  Kulsyreholdigt vand: skade eller fordel

Den færdige sammensætning fordeles over det vaskede ansigt i 20 minutter. Efter udløbsdatoen fjernes masken med almindeligt varmt vand uden brug af sæbe. Det anbefales at gentage procedurerne tre gange om ugen i en måned i træk.

Pæresaft og honningmaske

Med overdreven tørhed i huden og en tendens til skrælning og revner kan du bruge de værdifulde egenskaber af pære og honning. En blødgørings- og toningmaske derhjemme gøres som følger:

 1. Tilsæt 5 g naturlig honning til 45 ml frisk pære.
 2. Bland ingredienserne godt.
 3. Varm op til en let varm tilstand.

Produktet påføres på et tidligere vasket ansigt i 15-20 minutter, hvorefter det skylles forsigtigt af. Masken hjælper med at fjerne partikler af død hud og samtidig blødgør epidermis og forhindrer den i at revne.

Maske med pæresaft og creme fraiche

Ved de første tegn på aldring, og når der vises alderspletter, kan du bruge følgende maske:

 1. Pæresaft i et volumen på 3 store skeer blandes med 50 g creme fraiche.
 2. Bring komponenterne til en homogen tilstand.

Sammensætningen spredes over ansigtet i 20 minutter, hvorefter den fjernes med almindeligt varmt vand. Masken fugter og nærer ikke kun epidermis, men gør huden også lysere.

Pæresaft hjælper med at eliminere alderspletter og fregner, gendanner elasticitet til hængende hud

Madlavning applikationer

Oftest bruges pæresaft til mad i sin rene form - de drikker på tom mave eller på fuld mave, varm eller kølet. Men du kan bruge frisk på andre måder. Nemlig:

 • krydre lette diæt salater med det;
 • bland med presserester af andre frugter for at skabe smoothies;
 • tilsæt til smørdej for at tilføje blødhed og aroma til bagværk;
 • brug i fyld til kager og bagværk.

Pæresaft bruges til at forberede alkoholiske cocktails, likører og likører. Sådanne drikkevarer har mange nyttige egenskaber og udtalt medicinske kvaliteter, de glæder sig over en stærk aroma og behagelig smag.

Kontraindikationer

Fordelene og skaderne ved friskpresset pæresaft afhænger af mange nuancer. Du kan ikke bruge en frugtdrink:

 • med irritabelt tarmsyndrom
 • med en tendens til diarré
 • med mavesår og pancreatitis i en tilstand af forværring;
 • med flatulens
 • med øget surhedsgrad i maven
 • med individuel intolerance.

Pæresaft indeholder højt fiberindhold og vanddrivende middel, så der bør ikke indtages mere end 500 ml af en voksen drik om dagen. Ældre med følsomme tarme har brug for at drikke frisk juice med forsigtighed.

For første gang tilbydes børn i en alder af seks måneder en sund pæredrik med tilladelse fra en børnelæge. For det første skal babyen ikke få mere end 5 ml af produktet. Hvis der efter et par timer ikke forekommer allergi, tillades doseringen gradvist at øges til 100 ml.

Advarsel! Med følsomme tarme og svag tandemalje hos voksne og børn skal pærefrisk fortyndes med vand inden brug.

Opbevaringsforhold og perioder

Friskpresset pæresaft har en meget kort holdbarhed. Det kan opbevares i køleskab i tre dage i en tæt lukket beholder. Det mister dog de fleste af sine værdifulde egenskaber inden for en halv time efter klargøring.

Det anbefales at koge pæresaft i små portioner umiddelbart før brug.

Om ønsket kan pærefrisk fremstilles til opbevaring i flere måneder. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at fryse. Den friske drik hældes i specielle beholdere straks efter modtagelsen og sættes i fryseren. De resulterende isterninger bruges til at fremstille frugtcocktails og tilsættes også til te og is.

Pasteurisering hjælper også med at bevare værdien af ​​pæresaft i 4-5 måneder. Drikken skal hældes i en præsteriliseret glasbeholder og anbringes i et vandbad i 20 minutter. Efter udløbsdatoen rulles beholderen op med et rent låg, vendes, indtil det køler af, og fjernes derefter til kælderen eller køleskabet.

Konklusion

Fordelene ved pæresaft udtrykkes i det faktum, at drikken stimulerer fordøjelsen, hjælper med betændelse og fjerner toksiner fra kroppen. Du kan fremstille frisk juice af modne pærer af høj kvalitet med dine egne hænder, men det tilrådes at bruge den så hurtigt som muligt, indtil de værdifulde stoffer ødelægges.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad