Hestekødspølse: fordele og skader, opskrift

Hestekødspølse er en traditionel skål fra de tyrkiske folk. Den fremstilles ved at fylde den naturlige skal (normalt hestetarmen) med fedtet kød fra ribbenene med krydderier. Subtiliteten i opskriften på denne skål er, at de ikke bruger hakket kød, men et helt stykke hestekød. Sådanne produkter anvendes i forskellige former: ubehandlet røget, kogt eller tørret; produkterne mister ikke deres helbredende egenskaber. Samtidig hævder traditionel medicin, at hestekød er helende og rig på nyttige egenskaber. Fordelene og skadene ved hestepølse er emnet for denne artikel.

Varianter og navne på hestepølse

Hestekød bruges til at forberede forskellige pølser. Denne type kød giver produktet en særlig pikant smag, fasthed og mange nyttige egenskaber. Det er næppe muligt at finde en sådan pølse i almindelige butikker; den kan købes på markederne i Centralasien. Derudover præsenteres det i specialbutikker. Sådanne produkter med mange nyttige egenskaber har mange navne blandt forskellige nationer:

 • Kazy distribueret i Usbekistan og Tadsjikistan. Det betragtes som en festlig ret. Som regel forbereder tatarer og tyrkere det i anledning af særlige helligdage eller til et bryllup.
 • Mahan - sund tørhærdet pølse fremstillet af hestekød og rå fedt.
 • Kyzylik - en gammel skål, der har været gavnlig siden bulgars tid. Dens forberedelse svarer til de strengeste kanoner i islam.
 • Sujuk det er lavet i Aserbajdsjan, Tyrkiet, og tatarer og araber sætter pris på dets nyttige egenskaber. Det har endnu et navn - tutyrma. Madlavningsopskriften har mange funktioner; det sker, at der også tilføjes lam med oksekød.

Kazy kan ryges, tørre eller koges, det hele afhænger af opskrifter og traditioner, det vil være lige så nyttigt og vil ikke skade.

Der er en særlig regel: kun naturlige produkter (hestekød, fedt, svinefedt og tarme) er bestemt inkluderet i sammensætningen af ​​pølser med nyttige egenskaber, det er det, der forklarer fordelene.

Vigtig! For at forberede hestepølser med den største fordel og den bedste smag, skal du tage kødet af velfodrede heste, der har nået en alder af 3 år: det har specielle egenskaber.

Den kemiske sammensætning og kalorieindholdet i hestekødspølse

Fordelene ved hestekød er anerkendt, det anbefales til brug som kilde til værdifuldt protein og en masse mineraler.

Kalorieindholdet på 100 gram hestepølse er 377 kcal.

Sammensætning

beløb

proteiner

19 g

fedt

33,5 g

kulhydrater

0 g

fordøjelsesfibre

0 g

vand

0 g

Den kemiske sammensætning af kazy er meget rig og nyttig:

 • kalium;
 • natrium;
 • fosfor;
 • kobber;
 • jern;
 • magnesium;
 • thiamin;
 • riboflavin;
 • nicotinamid;
 • svovl;
 • vitaminer B, A, E, PP.

Hvorfor er hestepølse nyttig?

Kazy er en hestekødspølse, dens fordel ligger i evnen til at regulere metaboliske processer i kroppen. Denne kendsgerning betyder, at med regelmæssigt forbrug af kød, vil overvægt forsvinde, dette er en meget nyttig egenskab. Derudover kan et øget indhold af organiske syrer og en balance mellem vitaminer og mineraler gavne mave-tarmkanalen og normalisere dens funktion. Således vil hestepølser være gavnlige for kvinder, der ønsker at tabe sig.

De nomadiske folk, der var de første til at medtage dette produkt i deres kost, bemærker evnen til at fremkalde en energitilstand, øge styrke og varme uden at forårsage skade.

Kommentar! Nomader bemærkede, at spisning af hesteskind øgede mandlig styrke.

Undersøgelser viser følgende gavnlige egenskaber ved hestekød:

 • gavner det kardiovaskulære system
 • reducerer skaden ved eksponering for kolesterol
 • virker præventivt mod anæmi og normaliserer niveauet af hæmoglobin i blodet.

Det er vigtigt, at fordelene ved hestekød også ligger i, at det har evnen til at reducere den skade, som en person kan gøre ved stråling og kemoterapi. En person, der er svækket af toksisk skade, bør helt sikkert inkludere disse nyttige produkter i kosten.
Dette vil gavne og give kroppen styrke til at komme sig, samt reducere skaden forårsaget af sygdommen.

Hestekød er yderst sjældent i stand til at fremkalde allergier, så dette produkt vil bestemt ikke skade. På grund af denne egenskab må produktet medtages i kosten for børn over 1 år. Takket være hestekøds gavnlige egenskaber vokser babyer op sunde og stærke.

Kazy har de samme gavnlige egenskaber som selve hestekød. Hestepølse og dens fordele for mænd skyldes den høje mængde protein, som ikke er skadelig som forskellige kosttilskud. Men det er vigtigt at studere dets sammensætning nøje, når du køber dette produkt, ellers kan du få skade i stedet for nyttige egenskaber. Skrupelløse producenter tilføjer ofte farlige ingredienser til produkterne.

Med kvalitetsingredienser er der kun én grund til bekymring, når du bruger det - højt kalorieindhold. Brug ikke pølse for meget, ellers kan du skade kroppen i stedet for gavn.

Hvordan man laver hestepølse derhjemme

For at tilberede sund hjemmelavet hestepølse skal du tilberede følgende ingredienser:

 • et kilo hestekød
 • et halvt kilo hestefedt;
 • 1,5 meter tarme af hest eller oksekød
 • krydderier efter smag;
 • 25 gram salt.

Til fremstilling af pølser er det bedre at foretrække kød fra ribbenene, med det viser produktet sig at være mere velsmagende.

Forberedelse:

 1. Kødet skæres i en bredde på 2-3 centimeter, stykkernes længde skal være 8-10 centimeter.
 2. Efter at stykkerne er drysset med salt og krydderier, dækket med en serviet og efterladt i 1-2 dage på et koldt sted. Det er vigtigt at blande dem med jævne mellemrum.
 3. Tarmene skal vendes udefra, skylles med koldt vand, gnides med salt og efterlades i 3 timer.
 4. Derefter skal du fjerne slim og skylle den fremtidige skal gentagne gange i koldt vand.
 5. Derefter vaskes de i varmt vand, slimet rengøres igen og viser sig der.
 6. Tarmene skæres i 50 cm.
 7. I hvert stykke er den ene ende tæt bundet, på den anden side er kogt kød og svinefedt stemplet i forholdet 2: 1, og derefter bindes skallen.
  Vigtig! Hvis den høstede pølse koges, skal den bestå af en tredjedel af svinefedt; til efterfølgende tørring kan du tage en mindre mængde svinefedt.

 8. Tilberedt hestekød kazy hænges i solen til tørring.
 9. Du skal koge produktet i 1,5-2 timer over svag varme.
 10. Når vandet koger, skal du gennembore det flere steder med et tandstikker. Det er nødvendigt at ryge pølsen ved en temperatur på 50-60 grader i 18 timer.

Skader på hestepølse og kontraindikationer

 • For at forhindre skade og få de gavnlige egenskaber ved hestepølse er det vigtigt at købe råvarer eller færdige produkter fra pålidelige leverandører. Ellers er der en alvorlig risiko for parasitangreb.
 • Det er bydende nødvendigt at opvarme produktet inden brug, dette eliminerer risikoen for skade og vil ikke mindske fordelene.
 • Glem ikke moderation, hvis du vil drage fordel af hestepølse. I tilfælde af misbrug kan det skade det kardiovaskulære system og skeletsystemet samt mave-tarmkanalen.
 • Hestepølse er kontraindiceret til patienter med gigt, da den er rig på puriner, i sådanne situationer vil kroppen blive skadet mere, end fordelen opnås.

Hvilke retter kan laves af hestepølse

Alle typer hestepølser har et meget usædvanligt udseende og tiltrækkes normalt som appetitvækkere. Kogt eller stegt tilsættes de til hovedretterne. Du kan lave en meget interessant suppe med stykker hestepølse samt pilaf eller gulasch med den.

Hestepølsekebab vil gøre friluftsliv krydret. Det er vigtigt ikke at overforbruge dem, fordi stegt fedtet hestekød er et meget tungt produkt fra vane.

Tilberedt af hestepølse og tartar. Til dette males hestekød i hakket kød, sauce og krydderier tilsættes kødet og serveres med rå æg.

Anbefalet læsning:  Hvorfor kogte rødbeder er nyttige for kroppen

Sådan opbevares hestepølse

For ikke at skade kroppen er det ekstremt vigtigt at opbevare kazy korrekt. Du kan opbevare dette produkt ved at hænge det et køligt sted, men kun i kort tid.

For at bevare det i flere måneder begraves det i klid eller mel til en dybde på 10 centimeter. Hvis pølsen skal konserveres i flere år, ryges den i skorstenen og efterlades der. Sådan bevares alle nyttige egenskaber i lang tid.

Anbefalet læsning:  Hvorfor hvedeklid er nyttigt, anmeldelser

Konklusion

Efter at have overvejet fordelene og skaderne ved hestepølser kan vi konkludere, at produktet er nyttigt. Samtidig er det vigtigt ikke at misbruge det og kun købe fra pålidelige leverandører for at opnå alle de nyttige egenskaber. Den rigeste sammensætning af hestekød kan medføre mange fordele for kroppen uden at skade.

Anmeldelser

Ivanova Victoria Petrovna, 37 år, Belgorod
Jeg tager regelmæssigt hestepølser til ferien. Hele familien elsker hende meget. Normalt er sådanne produkter skadelige, men her kombineres smagens pikant med fordele. Smagen er meget usædvanlig, slet ikke som den sædvanlige butikspølse, tør og hård med hensyn til egenskaber. Meget tørt, men vi kan endda lide det. Det vigtigste er at skære det tyndt med en skarp kniv.
Leshchenko Lyubov Sergeevna 67 år, Astrakhan
Jeg købte sudjuk, fordi jeg læste, at den har mange nyttige egenskaber. Jeg kunne slet ikke lide det. Meget tør og dyr, retfærdiggør ikke fordelene. Efter min mening, lad produktet være skadeligt, men jeg bruger ikke mange penge og spiser det med glæde.
Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad