Mælkesvamp: nyttige egenskaber, kontraindikationer, hvordan man plejer og bruger

Fordelene og skaderne ved mælkesvamp er et interessant spørgsmål for dem, der respekterer ikke-standardopskrifter på traditionel medicin. Et usædvanligt produkt bruges til både behandling og forebyggelse, og det er interessant at stifte bekendtskab med dets funktioner.

Hvad er en mælkesvamp (tibetansk, kefir)

Mælkesvamp er en usædvanlig mikroorganisme, der vises i interaktionen mellem gærsvampe og mælkesyrebakterier. Som du kan se på billedet og videoen af ​​mælkesvampen, ser det i udseende ud som kogt ris eller cottage cheese, store prøver ligner blomkålsblomsterstande. Normalt har svampen en sfærisk form, og med god vækst kan den nå 7 cm i diameter.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er hvidkål nyttig, egenskaber og tilberedning

Tibet betragtes som svampens fødested, det var derfra, at produktet spredte sig over hele verden. Derfor kaldes svampen ikke kun mejeri, men også tibetansk og også kefir, da kefir af høj kvalitet er lavet med dets anvendelse derhjemme. Svampen har en række gavnlige egenskaber, der giver den medicinsk og kosmetologisk værdi.

Anbefalet læsning:  Spirer: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Den kemiske sammensætning af mælkesvamp

Produktets værdifulde egenskaber skyldes, at det indeholder mange vigtige vitaminer og mikroelementer. Svampen indeholder nemlig:

 • mælkesyrebakterier;
 • gærsvampe;
 • retinol;
 • thiamin og riboflavin;
 • pyridoxin og niacin;
 • polysaccharider;
 • jern og calcium;
 • zink og jod;
 • vitamin B12;
 • alkohol.

Hovedværdien ligger netop i den enorme mængde lactobaciller i mælkesvampen. Produktet lever i tarmene med alle de gavnlige mikroorganismer, der er nødvendige for god fordøjelse.

Fordele ved tibetansk mælkesvamp

På grund af sin unikke sammensætning har mejeriproduktet følgende egenskaber:

 • hjælper med at normalisere vægten og hjælper med fedme;
 • behandler dysbiose, som dukkede op på baggrund af forgiftning eller indtagelse af antibiotika;
 • sænker blodsukkeret og regulerer blodtrykket
 • styrker kroppens immunmodstand og modstand mod forkølelse og vira;
 • fjerner toksiner og toksiner fra kroppen
 • lindrer ubehagelige symptomer på gastrisk sygdom.

For kvinder

Fordelene ved mælkesvampe for en kvindes krop er, at produktets egenskaber hjælper med at helbrede trøske og andre sygdomme af urogenital natur - smitsom eller bakteriel. Produktet forbedrer også tilstanden af ​​hud, krøller og negle, og i overgangsalderen beskytter det desuden kvindens led mod osteoporose.

For mænd

Til det stærkere køn er svampen nyttig, fordi den forbedrer styrken og forbedrer libido med regelmæssig brug. Derudover beskytter mælkesvampen den mandlige krop mod udvikling af prostatitis, forhindrer tidligt hårtab. Produktet kan bruges i tilfælde af alkoholforgiftning, det normaliserer hurtigt sundheden, da det fjerner toksiner fra kroppen.

For børn

Fordelene og skaderne ved kefir-svampe for børnenes krop er et tvetydigt spørgsmål. På den ene side styrker produktets egenskaber børns knogler og fremmer mental udvikling, eliminerer hudbetændelse og forhindrer forstoppelse. Men på den anden side er det umuligt at tilbyde et produkt til et barn tidligere end 3 år, ellers vil det skade barnet.

Når barnet bliver 3 år, vil det være muligt at introducere et svampebaseret produkt i sin diæt i et volumen på højst 1 glas om dagen.

Opmærksomhed! Da potentielt selv egenskaberne ved mælkesvampe kan skade et barns krop, er det nødvendigt at konsultere en børnelæge, inden du giver et nyt produkt til en baby.

Er mælkesvamp god til graviditet?

De værdifulde stoffer i den levende mælkesvamp vil gavne både den forventede mor og fosteret. Produktet har dog individuelle kontraindikationer, så du kan kun bruge det, mens du bærer et barn med tilladelse fra en læge.

Produktet er strengt forbudt at bruge under graviditet, hvis den forventede mor lider af diabetes, gastritis med høj surhedsgrad eller allergi over for lactose. Også for at forberede en drink på mælkesvampe kan kvinder i position ikke bruge pasteuriseret mælk - et naturprodukt bør foretrækkes.

Fordelene og skaderne ved mælkesvamp ved nogle sygdomme

Produktets gavnlige egenskaber ved forskellige kroniske lidelser er ikke de samme. I nogle tilfælde vil det bidrage til bedring, i andre vil det forårsage alvorlig skade.

Med diabetes mellitus

Fordelene og skaderne ved den tibetanske kefir-svampe mod diabetes afhænger af sygdomsstadiet. I begyndelsen af ​​sygdommen, mens der stadig ikke er insulinafhængighed, kan produktet indtages op til en liter om dagen i små portioner 6 gange om dagen. Det anbefales at tage medicinen i en måned, så skal du tage en pause i et par uger.

Men med diabetes med insulininjektioner falder produktet på den forbudte liste. Dens skade ligger i det faktum, at det neutraliserer effekten af ​​medicin og følgelig udgør en fare for sundhed og liv.

Med pancreatitis

Under en forværring af en sygdom i bugspytkirtlen er det bedre ikke at bruge en mælkesvamp. I denne fase af sygdommen er terapeutisk faste generelt indiceret - det er nødvendigt at vente, indtil de akutte smerter forårsaget af betændelse aftager.

Men i det kroniske forløb af pancreatitis er mælkesvampens egenskaber meget nyttige - lactobaciller i sammensætningen forbedrer fordøjelsen og forhindrer udviklingen af ​​betændelse. Svampen hjælper med at etablere stofskifte, fremskynder nedbrydningen af ​​fedt og reducerer generelt belastningen på mave og bugspytkirtlen. Det anbefales at forbruge produktet 500 ml om dagen, men du skal huske på forsigtighed. Med øget surhedsgrad i maven er det bedre at afvise drikken eller koordinere brugen med en læge.

Med gastritis

I tilfælde af neutral eller lav syre med gastritis vil produktets egenskaber være gavnlige, hvis du drikker det i et halvt glas hver gang inden du spiser. Men med øget surhed er det bedre at afvise svampen. Som de fleste mejeriprodukter vil det kun fremkalde en forringelse af trivsel og skade kroppen.

Hvordan man dyrker en mælkesvamp derhjemme

Desværre er det umuligt at dyrke en mælkesvamp fra bunden fra kun en mælk derhjemme; mindst et lille stykke af en eksisterende svamp er påkrævet. Du kan købe det på nogle apoteker eller fra private sælgere, produktet er ret sjældent, men det er stadig muligt at finde det.

En stor mælkesvamp baseret på et lille stykke er ret let at dyrke.

 1. Alt hvad du skal gøre er at lægge 2 teskefulde af produktet i en tør og absolut ren krukke og derefter hælde en liter lunken mælk i.
 2. Du kan ikke dække krukken med et låg - levende mikroorganismer kræver iltadgang. Dåsens hals lukkes med gaze foldet i flere lag og fastgøres med en snor eller elastik.
 3. Mælk opbevares på et mørkt sted i 24 timer, efter dette tidspunkt vises et tykt kefirlag på overfladen.

Det friske produkt hældes i en separat beholder og forbruges efter ønske, og svampen skylles med rent vand og hældes med en frisk portion mælk for at sikre dens yderligere vækst.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er mælke te nyttig?

Det tager normalt ca. 3 uger for en tibetansk svamp at vokse godt. Når denne periode udløber, stiger den betydeligt i størrelse, så en del af svampen kan transplanteres i en anden krukke eller tilbydes til dyrkning til dine venner.

Sådan plejer du mælkesvamp

Det er ret simpelt at tage sig af den tibetanske mælkesvamp - der er kun én vanskelighed ved den. For en sund udvikling har svampen bestemt brug for et næringsmedium og stuetemperatur; på et koldt sted mister produktet alle sine gavnlige egenskaber og dør.

 • For at opretholde svampens sundhed skal den opbevares konstant i mælk ved en temperatur på mindst 18 ° C - under for varme forhold vil produktet være skadeligt.
 • Et sundt produkt har en hvid farve og en sur lugt, hvis svampen begynder at blive mørkere, er det presserende at fjerne de syge dele og give gode betingelser for den resterende mikroorganisme.
 • Mælk til svampen skal skiftes dagligt, og svampen vaskes hver gang, før den flyttes ind i en frisk portion mælk.

Det er bydende nødvendigt at opbevare mælkesvampen et skyggefuldt sted - i sollys mister produktet hurtigt sine egenskaber.

Sådan laver du hjemmelavet mælkechampignon kefir

Opskriften på mælkesvamp, eller rettere en hjemmelavet drink baseret på den, kræver kun et par ingredienser - frisk naturlig mælk og selve svampen.

Mælk skal tages naturlig, ikke pasteuriseret og ikke fedtfri - en drink med 3,2% fedt er ideel, og endnu bedre, tag hjemmelavet frisk mælk. En champignon i mængden af ​​2 teskefulde hældes i en drink i en ren dåse, halsen er lukket med gaze, og de venter på en dag på, at et frisk sundt produkt skal gæres.

Den resulterende drik skal straks hældes i en separat beholder. Det er bedre at drikke det med det samme, fordi produktet hurtigt mister sine gavnlige egenskaber under opbevaring. Den maksimale opbevaringstid er 3 dage i køleskabet. Efter udløbsdatoen skal væsken kun bortskaffes, da alle bakterier vil dø, og fordelene ved produktet vil blive til skade.

Sådan spiser du mælkesvamp korrekt

Svampen giver kefir fordele, hvis du bruger den i overensstemmelse med nogle regler.

 1. Hvis du har det godt til forebyggende formål, skal produktet tages i mængder på højst 250 ml om dagen.
 2. Til medicinske formål kan dosis øges, men den bør stadig ikke overstige 700 ml af produktet pr. Dag.

At drikke en sund drink er bedst om aftenen, men senest en time før sengetid. Maven skal være tom. Den bedste virkning af at drikke en drik vil manifestere sig, hvis du tager den i løbet af 20 dage i træk og tager pauser på 10 dage imellem.

Næsten alle kan drikke drikken.Det skal dog opgives, hvis du er laktoseintolerant - mælkeprodukter med denne lidelse forårsager skade.

Vigtig! Du kan ikke tage en tibetansk svamp, mens du tager alkohol - dette vil skade kroppen.

Hvordan man tager mælkesvampe til vægttab

Drikken, der er fuld af gavnlige mikroorganismer, hjælper med at regulere tarmfunktionen og hurtigt sige farvel til overvægt. For vægttab anbefales det at arrangere faste dage på friske æbler og mælkesvampe to gange om ugen og resten af ​​tiden at drikke et hjemmeprodukt om aftenen inden sengetid. I en måned med en sådan diæt tager det op til 5 kg, kropsvægten falder langsomt, men effekten er stabil. For at tabe sig skal forbruget af svampen kombineres med en sund kost og fysisk aktivitet.

Tibetansk kefir i folkemedicin

Fordelene og skaderne ved kefir-svampe manifesteres i opskrifter til hjemmemedicin. Egenskaberne ved en medicinsk drink kan målrettet bruges til at behandle visse lidelser.

Til forebyggelse og behandling af forstoppelse

Svampens rensende egenskaber er til stor fordel for træg tarm og en tendens til forstoppelse. For at befri kroppen fra toksiner er det nødvendigt at tage 100 ml mælkesvamp på tom mave, effekten vil ikke længe komme.

Hvis maven gør ondt med forstoppelse, kan du forberede en medicin fra hjemmelavet yoghurt og havtornrødder. De gør det sådan: 2 store spiseskefulde knuste rødder hældes i 150 ml af drikken og koges derefter i 10 minutter. Det afkølede og anstrengte nyttige produkt indtages to gange om dagen.

Behandling af sår, udskæringer, blå mærker, bleudslæt

Fordelene ved mælkesvampe til hjemmelavet kefir bruges til behandling af dermatologiske irritationer og skader. En vatrondel, et stykke gasbind eller en foldet bandage fugtes i en drink og påføres med komprimering på det berørte område i en halv time.

Slippe af med koger

De gavnlige egenskaber ved et mejeriprodukt bekæmper effektivt betændelse. Derfor, når koger vises, kan du anvende kompresser dyppet i svampekefir på de syge områder flere gange om dagen i 20 minutter.

Kompresser vil også være gavnlige som en forebyggende foranstaltning. Hvis huden er udsat for furunkulose, kan den behandles med et helbredende middel uden at vente på udslæt.

Forebyggelse og behandling af seborré

I tilfælde af forstyrrelser i fedtmetabolismen under hovedbunden og seborré kan kefir-svamp bruges til både behandling og forebyggelse. Det er nødvendigt at behandle hårrødderne med frisk mælkesvamp mindst to gange om ugen, gnide det grundigt ind i huden og efterlade det i et kvarter. I alt skal du udføre 10 sådanne procedurer.

Anvendelsen af ​​mælkesvamp i kosmetologi til hjemmet

Fordelene og skaderne ved mælkesvamp bruges i det kosmetiske felt. Healingsmasker til hår og ansigtshud fremstilles på basis af produktet for at opretholde dem i en sund tilstand uden unødvendige udgifter til dyre produkter.

Foryngende maske

En kosmetisk maske med flere ingredienser opdaterer ansigtet betydeligt, strammer huden og hjælper med at reducere rynkernes udseende. De gør det sådan:

 • 50 ml af drikken blandes med 1 stor skefuld kartoffelstivelse;
 • tilsæt 4 store spiseskefulde frisk agurksaft og 15 ml brandy;
 • bland og spred over ansigtet i en kvart time.

Du kan udføre proceduren to gange om ugen, så efter nogle få applikationer vil en stabil effekt være synlig.

Blegemaske

For at udjævne hudfarve, fjerne fregner eller alderspletter og fjerne spor af kraftig solskoldning kan du lave følgende nyttige maske:

 • 3 store spiseskefulde tyk hjemmelavet svampekefir blandes med 1 tsk honning;
 • påført ansigtet i cirka et kvarter;
 • efter dette tidspunkt, vask af med koldt vand.

Det er bedre at bruge produktet to eller tre gange om ugen, så resultatet af maskernes egenskaber bringer hurtigere.

Maske til tør hud

Produktet på mælkesvampe har en fremragende fugtgivende og nærende virkning for alt for følsom hud. Til permanent brug er en meget simpel maske velegnet: den svampebaserede kefir skal spredes over huden og efterlades i et kvarter.

Hvis det ønskes, kan kefir-champignon blandes med olivenolie og æggeblomme, de får en ekstra fugtgivende virkning. For at huden skal blive mærkbart mere elastisk og blød, skal der udføres masker regelmæssigt.

Hårtab

Mælkesvampebehandling viser også god effektivitet, når du bruger produktet til hårsundhed. For eksempel, hvis dit hår har en tendens til at falde ud, kan du styrke det med følgende maske:

 • frisk svampekefir påføres jævnt i håret og gnider produktet i rødderne godt;
 • hovedet er pakket ind i plastfolie og pakket ind i et varmt håndklæde;
 • Kefir holdes på håret i en halv time og vaskes derefter af med en let shampoo.

Hvis du udfører en nyttig procedure mindst en gang om ugen efter nogle få applikationer, vokser håret mærkbart stærkere og falder mindre ud. Masken styrker ikke kun rødderne, men vækker også sovende pærer til vækst, så krøllerne hurtigt får yderligere volumen.

Skæl

Fordelene ved mælkeagtig svampe til hår ses også for skæl. Et sammensat produkt, der blandt andet inkluderer en mælkesvamp, hjælper med at slippe af med problemet og regulere hovedbundens fedt. Til madlavning har du brug for:

 • bland 100 ml kefir champignon med æggeblomme;
 • tilsæt en teskefuld citronsaft og den samme mængde calciumchlorid;
 • omrør og påfør i hovedbunden, gnid grundigt mod hårrødderne.

Når blandingen er tør, skal skorpen dannet ved rødderne kæmmes ud med en kam og derefter vaskes. Efter nogle få applikationer giver produktet en mærkbar effekt, og skælproblemet forsvinder. I fremtiden anbefales det at gentage proceduren kun til profylakse en gang hver anden uge.

Udtalelse fra læger om mælkesvamp

Generelt anerkender officiel medicin produktets gavnlige egenskaber. Læger anbefaler ofte dette produkt til deres patienter for gastriske lidelser, forstoppelse, hudirritation og kosmetiske problemer. En nyttig svamp hjælper godt med milde lidelser, giver dig mulighed for at øge varigheden af ​​remission ved kroniske sygdomme og reducerer intensiteten af ​​forværringer.

Samtidig påpeger læger, at den tibetanske mælkesvamp ikke kan betragtes som en effektiv medicin mod alvorlige sygdomme. I tilfælde af alvorlige patologier skal det kombineres med indtagelse af farmakologiske lægemidler. Produktet kan ikke selvmedicineres, det anbefales ikke at undgå at søge lægehjælp. Du kan heller ikke misbruge produktindtagelsen - hvis du tager mælkesvampen for længe uden afbrydelse, vil det være skadeligt.

Konklusion

Fordelene og skaderne ved mælkesvampe afhænger hovedsageligt af produktets friskhed. Hvis svampen dyrkes og opbevares i overensstemmelse med reglerne, vil den producere en meget gavnlig virkning på kroppen både under behandlingen og som profylakse.

Værtsanmeldelser

Vasilyeva Elena Igorevna, 31 år, Vladimir
For flere måneder siden prøvede jeg en mælkesvamp for vægttab. På 3 uger startede 4 kg - effekten viste sig at være ret langsom, men overvægten er ikke vendt tilbage indtil nu. Tarmene begyndte at arbejde meget bedre, problemerne med periodisk forstoppelse forsvandt, og sundhedstilstanden forbedredes. Jeg er meget tilfreds med resultaterne, jeg vil bruge svampen i fremtiden.
Kochkina Irina Nikolaevna, 35 år, Tver
Jeg kan godt lide at bruge mælkesvampe i kosmetologi - som en del af hjemmelavet ansigts- og hårmasker. Det opdaterer ansigtet, strammer huden og hvidner lidt, opretholder sundt hår uden at skulle bruge penge på plejeprodukter. For et år siden hjalp en svamp mig med hurtigt at klare skæl, siden da er problemet ikke vendt tilbage.
Andreeva Anna Borisovna, 41 år, Kaluga
Jeg har dyrket en mælkesvamp i mit hjem i flere år nu, og jeg kan bemærke, at den er yderst effektiv til gastritis. Jeg har lav surhedsgrad i maven, på denne baggrund opstår der ofte problemer med fordøjelsen. Hjemmelavet kefir giver dig mulighed for roligt at spise mad og klare fordøjelsen uden unødvendige problemer.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad