Mælkeserum: gavnlige egenskaber, sammensætning, anvendelse til hår og ansigt

Fordelene og skaderne ved valle er et interessant emne for elskere af gærede mælkeprodukter. For at finde ud af, hvornår det er muligt at bruge et produkt, og når det er værd at afstå fra det, skal du undersøge egenskaberne.

Hvad er valle

Faktisk er valle bare et biprodukt fra mælkeforarbejdning. Surmælk opvarmes, og under indflydelse af høj temperatur nedbrydes den i tætte klumper af protein og en flydende fraktion. Det ostemasse protein er intet andet end hytteost, og den resterende væske er valle.

Som regel er produktets farve uklar hvid eller lys gullig, og smagen er sød-sur. Produktet opnået ved fremstilling af hård ost har normalt en sødere smag, mens valle fra ostemasse, hytteost eller blød ost er surt.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er yoghurt nyttig?

Kemisk sammensætning og kalorieindhold i valle

Ifølge dets sammensætning er produktet 90% almindeligt vand. Ikke desto mindre indeholder den en masse nyttige stoffer. Nemlig:

 • lactose;
 • glukose;
 • aminosyrerne albumin, lactoglobulin og evoglobulin;
 • mineralkomponenter kalium, calcium og fosfor;
 • natrium, magnesium og jern;
 • cholin og beta-caroten;
 • galactose;
 • tocopherol og biotin;
 • vitamin C;
 • B-vitaminer;
 • en nikotinsyre;
 • mælkesyre, nukleinsyre og citronsyre;
 • en bred vifte af fedtsyrer;
 • forbindelser af nitrogen, ilt og kuldioxid.

Produktets kalorieindhold er ekstremt lavt - kun ca. 20 kcal pr. 100 ml.

Hvorfor er valle nyttig for kroppen?

For at fordelene ved cottage cheese-valle kan manifesteres fuldt ud, skal den indtages regelmæssigt i flere uger. Hvis du inkluderer produktet i en almindelig diæt, vil det have en gavnlig virkning på kroppen, nemlig:

 • hjælpe med at regulere maven og tarmene
 • eliminere ubehagelige symptomer i det kroniske forløb af pancreatitis, gastritis og colitis;
 • vil have en positiv indvirkning på urinvejen
 • forbedrer stofskiftet markant og bidrager til regulering af afføring
 • forbedre blodcirkulationen, styrke væggene i blodkarrene og normalisere blodtrykket
 • vil styrke immunforsvaret og gøre kroppen mere modstandsdygtig over for infektioner og virussygdomme;
 • hjælp til at klare langvarig stress, kronisk træthed og søvnløshed;
 • forbedrer hudens tilstand og styrker hårsækkene, hjælper med at slippe af med skæl.

Det skal bemærkes, at produktet ikke kun har en positiv effekt på mennesker. For eksempel er fordelene ved valle til planter velkendte - det tjener som en værdifuld gødning og forebyggelse af svampesygdomme.

Egenskaber for komælksvalle

Et klassisk sundt produkt er lavet af komælk, det har maksimalt værdifulde egenskaber. Fordelene ved hjemmelavet valle er, at det hjælper med at genoprette de gode bakterier i tarmen og reducerer gasophobning. Produktet indeholder mange stoffer fra B-vitamingruppen, så det er meget nyttigt for nervesystemet.

Egenskaberne ved et produkt fremstillet af komælk bruges ofte til produktion af babymad, da det er meget ens i sammensætning og egenskaber med modermælk.

Fordelene ved ged valle

Produktet er ikke kun lavet af ko, men også af gedemælk. Den indeholder mange antioxidanter, så gedevalle har en udtalt foryngende virkning.

Produktet indeholder også cobalt - et sjældent kemisk element med kraftige hæmatopoietiske egenskaber. Anvendelsen af ​​gedemælk valle består af en stor mængde aminosyrer, for denne funktion er det meget værdsat af atleter.

Pulvermælk valle

Ud over det flydende produkt er der et nyttigt pulver - det fås fra tørret valle. Som regel ser det tørre produkt ud som en tyktflydende lysegul masse med en specifik sødsaltet smag.

Fordelene ved vallepulver bruges aktivt til madlavning - i konfekture- og bageribranchen. Produktet bruges til fremstilling af is og forarbejdet ost, smør og kondenseret mælk; det er en effektiv naturlig anabolsk. Sidstnævnte er den særlige fordel ved serum for den mandlige krop, det kan ofte findes i kost hos atleter.

Er valle godt til babyer?

Valleproduktets egenskaber kan være til stor fordel for barnets krop. Produktet beriger børns kost med vitaminer, tager sig af den sunde udvikling af babyens hjerte-, vaskulære, nervøse og fordøjelsessystemer. Dog skal sikre doser overholdes, ikke mere end 300 ml kan tilbydes barnet om dagen, ellers er skade på kroppen mulig.

Ikke alle børn kan lide produktets usædvanlige smag. For at et barn kan drikke et sundt produkt mere villigt, fremstilles bærcocktails, gelé og lækre gelé på basis af det. For eksempel er fordelene ved valle med juice ikke mindre, og der vil ikke være nogen skade fra en kombination af produkter.

Opmærksomhed! Da alle mejeriprodukter har deres egne kontraindikationer og kan være skadelige, er det bydende nødvendigt at konsultere en børnelæge, inden du introducerer en drink i en børns kost.

Slankende valle

Hvis vi vurderer fordelene ved valle til vægttab, ligger det først og fremmest i det mindste kalorieindhold. Hvis du reducerer mængden af ​​dine sædvanlige portioner, skifter til en sund diæt og supplerer din diæt med valle, så hjælper produktet med at normalisere stofskiftet og hjælpe dig med at tabe sig hurtigere. De aminosyrer, der findes i produktet, hjælper med at opretholde en sund muskelmasse, mens de taber sig og eliminerer potentiel skade.

Nogle gange bruges valle som en del af en streng monodiet baseret på 2-3 fødevarer. Fermenteret mælk kan suppleres med en diæt bestående af alle grøntsager eller frugter. Med hensyn til varighed bør en sådan diæt ikke overstige en uge, ellers vil helbredet blive skadet. Fordelene og skaderne ved serum for menneskekroppen på en monodiet afhænger af, hvordan du har det - inden du starter en streng diæt, skal du objektivt vurdere din styrke.

Vallecocktails bruges ofte til ernæring i kosten - produktet blandes med saft af grøntsager, frugt, bær eller urter.Disse drikkevarer har en fremragende forfriskende smag og bidrager også til vægttab.

Daglig mængde mælkevalleforbrug

Da produktet er 90% vand, er fordelene og skaderne ved komælksvalle næsten uafhængige af indtagelsen. Det anbefales at drikke ikke mere end 1 liter om dagen, men hvis du overskrider denne dosis, har produktet kun en udtalt vanddrivende virkning.

Hvordan man drikker valle medicinsk

Meget ofte bruges produktets egenskaber til behandling af visse sygdomme. Der er flere dokumenterede traditionelle medicinopskrifter, der kan forbedre dit helbred.

Med sygdomme i mave-tarmkanalen

Fordelen ved valle fra mælk er, at det hjælper med næsten alle gastrointestinale lidelser. Så i tilfælde af fordøjelsesforstyrrelser og dårlig appetit anbefales det at drikke 2 glas produkt dagligt i 1,5 uger. Og med alvorlige symptomer på gastritis eller sår, vil der ikke være nogen skade, hvis du tager stoffet i samme dosis, indtil ubehaget forsvinder.

Til forstoppelse kan du blande drikken med gulerodssaft i samme forhold - ca. et halvt glas hver. Et glas af produktet på tom mave med fortyndet 2 teskefulde salt hjælper også med at rense tarmene.

Fra influenza og ARVI

Ved forkølelse hjælper behandling med mælkevalle med honning - du skal drikke det 1,5 glas om dagen. Den terapeutiske virkning af produktets egenskaber er endnu mere effektiv end varm mælk. Og hvis du drikker et glas gæret mælkeprodukt dagligt i efterårs-vinterperioden, vil det være en god forebyggelse af forkølelse.

Fra hoste

Fordelene ved ostemasse valle fungerer godt med en våd hoste. Det er nødvendigt at tage 100 ml af drikken to eller tre gange om dagen i 3-7 dage afhængigt af hostens intensitet. For større effekt kan du tilføje en halv teskefuld knust hvedegrødrod til produktet.

Med gigt

I tilfælde af overdreven aflejring af urinsyresalte i leddene skal du tage 2-3 glas en sund drink dagligt hver gang før du spiser. Brugen af ​​valle til leddene vil være, at produktets egenskaber hjælper med at etablere fjernelse af toksiner og salte.

At rense kroppen af ​​parasitter og toksiner

Brugen af ​​valle efter tilberedning af cottage cheese er, at det ikke kun hjælper med at rense tarmene for toksiner, men også fjerne orme og andre parasitter fra det. De bruger en anthelmintisk medicin som denne - hver morgen drikker de et glas hjemmemedicin efter at have tilføjet et par hakkede fed hvidløg til den. Et nyttigt middel bør tages i 4 dage for ikke at skade en overdosis.

For simpelthen at frigøre kroppen fra toksiner er det nyttigt at drikke 300 ml valle i 3 dage. Drikken vil ikke kun rense tarmene og blodet, men også forbedre ydeevnen og opmuntre.

Til forskellige hudsygdomme

Fordelene ved valle til kroppen manifesteres, også når de anvendes eksternt. Lægemidlet bruges til irritation og betændelse i huden, til sår og sår, til seborrheiske læsioner. Produktet har en desinficerende og helende effekt.

Fordelene ved valle fra sygdomme manifesteres, herunder ekstern eksponering. For at behandle beskadiget hud kan du tilføje produktet til enhver creme eller medicinsk salve. Derudover fremstiller de lotioner fra et fermenteret mælkeprodukt - de fugter stykker gasbind i det og påføres det ømme sted.

Fra åreknuder og vaskulære sygdomme

Fordelene ved valle drikkevarer forbedrer tilstanden af ​​blodkar, styrker deres vægge og reducerer manifestationer af åreknuder. For at forberede en effektiv medicin hældes 7 friske mynteblade med kogende vand og infunderes i en halv time, og derefter blandes infusionen med 150 ml serum.

Du skal drikke medicinen tre gange om dagen inden du spiser, og den samlede behandlingsperiode er 3 uger.

Til hovedpine og migræne

Produktets egenskaber kan effektivt eliminere hovedpine. Kun 2 glas af drikken dagligt vil have en gavnlig effekt på henholdsvis blodkarens tilstand, og smertefulde kramper i hovedet vil også passere.

Med diabetes mellitus

Fordelen ved ostemasse ved diabetikere er, at drikken ikke hæver sukkerindholdet, men normaliserer stofskiftet og hjælper med at forhindre komplikationer af sygdommen. Ved diabetes anbefales det at drikke produktet dagligt inden morgenmaden i et volumen på 150 ml.

Anvendelsen af ​​mælkevalle i kosmetologi

Fordelene ved ostemasse-serum til kroppen manifesteres i hud- og hårpleje. Mælkemediet forbedrer tilstanden af ​​epidermis og styrker hårsækkene og giver dig også mulighed for at slippe af med hudafskalning både i ansigtet og ved krøllernes rødder.

Til ansigtshud

Fordelene ved serum til kvinder manifesteres i den rensende, fugtgivende og nærende effekt på huden. For eksempel for at forbedre tonen og udjævne ansigtets hud kan du lave en meget enkel maske:

 • fermenteret mælkeprodukt opvarmes til 37 ° C for at bevare alle nyttige egenskaber;
 • fugt gaze eller en vatrondel i en væske;
 • produktet bruges til at tørre området af ansigt, hals og kraveben.

Du er nødt til at efterlade masken på huden, indtil den er helt absorberet, så skal du vaske med rent varmt vand. Brug produktet tre gange om ugen for at få den bedste effekt.

For at normalisere tilstanden af ​​fedtet hud bruges en anden nyttig maske:

 • 100 ml af produktet blandes med en stor skefuld hvedemel;
 • æggehvide tilsættes til blandingen;
 • masken fordeles over det rensede ansigt og efterlades i et kvarter.

Fordelene ved valle i ansigtet er, at hjemmemediet hjælper med at normalisere udskillelsen af ​​fedt i ansigtets hud, eliminere betændelse og dybt rense porerne.

For hårets skønhed og sundhed

Produktet regulerer ikke kun hovedbundens tilstand, men har også en gavnlig virkning på håret, hvilket gør det håndterbart, skinnende og voluminøst. Følgende maske bruges til at fodre håret:

 • vallevæsken dampes let til en temperatur, der ikke overstiger 40 ° C, fordeles derefter rigeligt gennem håret og lægger særlig vægt på rødderne;
 • hovedet er pakket ind i plastfolie og et håndklæde for at skabe en saunaeffekt;
 • masken opbevares i en halv time og vaskes derefter af.

Ved ugentlig brug vil fordelene ved valle til hår være meget synlige.

Brug en anden maske til hurtig hårvækst:

 • brændenælde afkog blandes med en lille mængde mælk valle;
 • jævnt fordelt over hele hårets længde
 • pakk hovedet ind i et varmt håndklæde, du kan også pakke krøllerne med plastfolie.

Efter en halv time skylles håret med rent vand og får lov til at tørre naturligt. Brug masken mindst to gange om ugen.

Hvad kan man lave af valle

Fordelene ved cottage cheese-valle til kroppen manifesteres også i madlavning. Det bruges til fremstilling af mange retter. For eksempel kan valle findes i:

 • brød og ruller;
 • dej til dumplings og dumplings;
 • pandekager og tærter;
 • fritters og gryderetter.

Mælkevalle til madlavning bruges som en del af okroshka, det tilsættes til kødkiks, der bruges som en del af marinader. Bønner gennemblødes i en mælkedrik, og grøntsager koges, mælkesupper fremstilles på basis heraf. Cocktails baseret på produktet er meget populære - bær, frugt, grøntsager.

Hvordan man laver valle derhjemme

Valle behøver ikke købes i butikken, opskriften er så enkel, at et sundt produkt let kan fremstilles derhjemme. Der er flere populære opskrifter til at skabe en værdifuld drink, og hver af dem kræver kun de mest billige og tilgængelige produkter.

Klassisk opskrift

For at tilberede et almindeligt produkt har du kun brug for mælk, det er ønskeligt, at det er så naturligt som muligt.Mælk hældes fra en pose i en gryde eller krukke, opbevares på et mørkt sted ved stuetemperatur i 24 timer, det er nødvendigt for drikken at blive sur.

Surmælk anbringes på svag varme og koges, hvorefter den straks fjernes fra ovnen. Den varme væske afkøles og filtreres gennem cheesecloth, den uklar gul-hvide væske, der er tilbage efter behandling, vil være et nyttigt serum.

Råd! For at gøre mælken surere hurtigere kan du lægge et stykke rugbrød i panden med det. Før termisk behandling skal brødet fjernes.

Opskrift på mælk og creme fraiche

Hvis du behandler mælk og creme fraiche derhjemme, kan du ikke kun få valle, men også hytteost. Begge produkter fremstilles på samme tid, og det tager meget lidt tid at skabe dem.

 1. 2 liter mælk hældes i en gryde, tilsæt 2 teskefulde creme fraiche til den, bland.
 2. Væsken fjernes til et mørkt sted og efterlades i en dag inden syrning.
 3. Den næste dag placeres mælk med creme fraiche i et vandbad i en halv time. Det er ikke nødvendigt at røre blandingen under opvarmning.
 4. Så snart mælken begynder at krølle, skal du fjerne gryden fra varmen.
 5. Snoede tætte klumper af hytteost lægges ud i en sigte, flydende valle filtreres gennem osteklud, afkøles og hældes i en separat beholder.

Den hytteost, der opnås som et resultat af madlavningen, skal også behandles yderligere - indpakket i gaze og presses ud af den resterende fugt. Hvis du vil tørre ostemassen fuldstændigt, skal du hænge den i en gazepose i flere timer, så al fugt trækker helt ned.

En hurtig opskrift med citron

Hvis du hurtigt har brug for at forberede et nyttigt hjemmemedicin, og der ikke er tid til at vente på, at mælken er sur, kan du bruge en ekspressopskrift. Mælk hældes i en gryde, sættes på svag varme og tilsættes konstant saft fra en halv frisk citron under konstant omrøring.

Når kogningen begynder, curler mælken, straks derefter skal ilden slukkes. Når væsken er afkølet let, skal valle filtreres fra den faste fraktion på den sædvanlige måde.

Skaden af ​​valle og kontraindikationer

I nogle tilfælde kan produktets gavnlige egenskaber være skadelige. Mælkevalle er kontraindiceret til:

 • laktoseintolerance;
 • individuelle allergier over for andre komponenter i produktet;
 • tendens til fordøjelsesbesvær, produktet har en mild afførende virkning;
 • diarré.

Opbevaring af valle

Mejeriproduktet har en meget kort holdbarhed. Du kan drikke frisklavet valle inden for 5 dage efter tilberedning og bruge den som ingrediens til andre retter inden for 2 uger. Derefter bliver alle produktets egenskaber til skade.

Vigtig! Du skal opbevare serumet i køleskabet i en glasbeholder. Det er umuligt at udsætte det for lys og direkte sollys, drikkeens egenskaber begynder at være skadelige.

Konklusion

Fordelene og skaderne ved valle afhænger af, hvor godt kroppen tåler mejeriprodukter. Hvis du ikke er allergisk over for lactose eller andre komponenter, kan valle sikkert bruges til medicinske og kulinariske formål.

Anmeldelser

Antonova Elena Vladimirovna, 29 år, Moskva
Mælkeserum til hår hjalp mig med at genoprette glans og volumen til krøller, når ingen dyre shampoo hjalp. Og jeg bruger regelmæssigt mælkeserum til ansigtet bare for at forhindre det - før jeg stadig havde acne, er huden nu stabilt ren og frisk, elastisk og med en jævn skygge.
Karaseva Lyudmila Nikolaevna, 33 år, Murmansk
Valle til vægttab øger diætens effektivitet markant - der forbruges flere ekstra pund om ugen. Derudover vasker jeg ansigtet med mælkeserum hver uge, det hjælper med at holde huden i god tone uden yderligere kosmetik.
Inokentieva Irina Sergeevna, 25 år, Tomsk
Vallebehandlingen hjalp mig med at genvinde min skønhed.Efter 20 år led jeg af irritationer på huden og kedeligt hår, men mælkeserum til acne viste sig at være meget effektivt, resultatet kom om 3 uger. Jeg begyndte at vaske mit hår med mælkeserum og indså hurtigt, at glansen vendte tilbage til krøllerne igen, og håret begyndte at falde mindre ud.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad