Hvorfor kvægmælk er nyttigt for mennesker

I dag kender medicin allerede alle fordele og skader ved bovin råmælk. På grund af tilstedeværelsen af ​​et stort antal værdifulde egenskaber føjes det til mad for at styrke kroppens forsvar og forbedre det generelle velbefindende samt for at forlænge ungdommen. I lægemidler er kapsler lavet af et koncentreret stof.

Hvad er bovin colostrum, og hvordan det adskiller sig fra mælk

Pattedyrsmælk kaldes råmælk (råmælk) de første tre dage efter fødslen af ​​en baby. Dette gælder også kvæg. Udseendet af kvægproduktet ligner en tyktflydende gul væske. Denne konsistens og farve dannes af albuminet indeholdt i serumet.

Sammensætningen adskiller sig fra almindelig mælk i nærvær af immunfaktorer og andre stoffer med egenskaber, der er gavnlige for mennesker.

Colostrum blev skabt af naturen for at hjælpe en nyfødt med at erhverve sin immunmodstand mod uønskede faktorer og fylde sin krop med fordelene ved elementer, der er nødvendige for liv og vækst. Derfor er produktet stærkt indiceret til at blive tilsat mad til svækkede børn og ofte syge voksne. For ældre har produktet fordele i form af at styrke kroppen og opretholde organers funktion. Colostrums egenskaber er også rettet mod forekomsten af ​​ledbetændelse.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er mælke te nyttig?
Vigtig! Hvis en person forventer at få mest muligt ud af råmælk, skal koen malkes straks efter kælvning. Efter 6 til 7 timer halveres serumprotein-niveauet.

Sammensætning af bovin colostrum

Fordelene ved et ko-produkt skyldes tilstedeværelsen af ​​mange stoffer, der er nyttige for menneskekroppen.

Disse er endorfiner, nukleotid og aminosyrer. Råmælk indeholder også mange vitaminer og mineraler.

Ud over dem indeholder sammensætningen følgende komponenter:

 • interferon;
 • lactoferrin;
 • cytokin;
 • taurin;
 • propolin;
 • immunoglobuliner;
 • lymfocytter;
 • lysozymer;
 • præbiotika.

Tilstedeværelsen af ​​alle disse komponenter forklarer drikkevarens sundhed som et ægte biostimulerende middel, der er i stand til at give menneskekroppen næringsstoffer og styrke dets immunsystem.

Ernæringsværdi og kalorieindhold i bovin råmælk

Colostrum er beregnet til brug af nyfødte umiddelbart efter fødslen, da den indeholder alle de nødvendige elementer til kroppen. Hundrede gram råmælk indeholder op til 20 tusind enheder immunglobulin.

Drikken hører ikke til mad med højt kalorieindhold, dens kalorieindhold er ustabilt. Næringsværdi og fordele afhænger af den tid, der er gået efter kælvning - den første dag er råmælk den mest kalorieindhold (op til 160 kcal er til stede i 100 g af produktet). Derefter falder indikatoren gradvist: den anden dag er den 110 kcal, den tredje dag - 80 kcal.

Forholdet mellem proteiner, fedt og kulhydrater:

Det unikke ved egenskaber ved bovin colostrum er, at dets sammensætning er rig på valleproteiner, som let og hurtigt assimileres.

Da produktet kun kan spises uden konserves i et par dage, indkapsler lægemiddelindustrien det.Colostrum af newzealandske køer, der græsser året rundt på saftige græsgange, bruges til at forberede et kosttilskud.

Evnen til at tage færdige præparater giver dig mulighed for at få et langt genopretningsforløb, fordi deres egenskaber ikke går tabt. Tilstedeværelsen af ​​et sådant nyttigt stof i kosten har en gavnlig virkning på en persons velbefindende.

Fordele ved bovin colostrum

Råmælk er et biologisk aktivt stof, der har den egenskab at forhindre autoimmune sygdomme og allergier, regenererende organceller. Fraværet af de fleste af dets komponenter i andre produkter gør dette stof unikt. Råmælk malkes i små mængder, og dette øger dens værdi yderligere.

Individuelle komponenter har en gavnlig virkning på menneskekroppen:

 1. Cytokiner og immunglobuliner forhindrer udviklingen af ​​neoplasmer og inflammatoriske processer.
 2. Lactoferrini interferon beskytter mod indflydelse af patogen mikroflora og vira.
 3. Lysozymer giver dig mulighed for at kurere gastriske patologier forårsaget af bakterien Helicobacterpylori uden brug af antibakterielle midler. Og præbiotika normaliserer tarmene.
 4. Taurin hjælper hjernen med at fungere.
 5. Overførsel-faktor er immunsystemets hukommelsesgenom.
Vigtig! Efter at have været brugt i en tre ugers periode bidrager colostrums gavnlige egenskaber til et fald i kropsvægt i fedme, lindrer allergiske anfald, forbedrer funktionen af ​​mave-tarmkanalen, lindrer kroppen for skaderne på toksiner, giver en burst af energi

Råmælk hjælper børn med at have god immunitet og korrekt udvikling. Det er også nødvendigt for gravide at genopfylde kroppen med værdifulde stoffer og atleter.

Hvilke sygdomme hjælper ko råmælk

En sund drink er et bioaktivt supplement, der er effektivt i de fleste sygdomme. Derudover er det indiceret til øget mental og fysisk stress.

Ældre mennesker vil også sætte pris på fordelene ved at tage råmælk. Det mest værdifulde for dem er tilstedeværelsen af ​​overføringsfaktorer i stoffet. Disse er bærere af immunhukommelse - proteiner, der hjælper med at eliminere alle patologiske ændringer i DNA-kæder. Resultaterne af optagelsen overrasker selv læger: der er helbredelse fra skaden ved mange alvorlige lidelser.

Mennesker med medicinske tilstande drager også fordel af at spise bovin råmælk:

 • otitis
 • depression;
 • lungebetændelse, bronkitis
 • dysbiose
 • candidiasis
 • diabetes;
 • osteoporose;
 • multipel sclerose;
 • rheumatoid arthritis;
 • astma;
 • Alzheimers sygdom.

Drikken forbedrer tilstanden, giver lindring. Symptomer på patologier bliver mere sjældne og mindre udtalt.

Kvægmælk til ansigt og krop

Råmælk er ikke kun gavnligt til intern brug af stoffet, men også til ekstern brug. Det bruges effektivt til kosmetiske formål. Anti-aging og antioxidant masker fremstilles af bovin colostrum. Stoffets gavnlige egenskaber hjælper aldrende hud med at udglatte rynker, blive mere elastiske og friske. Råmælk i sammensætningen af ​​masker forbedrer hudfarve, helbreder sår.

Vigtig! Råmælk i sammensætningen af ​​maskerne kombineres med naturlig honning, jordbærbær, banan. Produktet kan klargøres til fremtidig brug og opbevares i fryseren.
Anbefalet læsning:  Hvorfor er bananer nyttige?

Colostrum skade og kontraindikationer

Komælk og råmælk er indiceret til voksne og børn. Men i sjældne tilfælde kan skaden ligge i produktets individuelle intolerance. Det er også værd at passe på ikke at misbruge tilsætningen af ​​produktet til mad, da en krænkelse af absorptionen af ​​immunglobuliner kan føre til skade på allergiske reaktioner.

Hemmeligheder ved at fremstille kvægmælk

Råmælk er et ideelt produkt til fremstilling af desserter. Under forberedelsen skal opskriften overholdes. Søde retter bages enten i ovnen eller i en langsom komfur. Den første mulighed adskiller sig fra den anden ved tilstedeværelsen af ​​en gyldenbrun skorpe.I begge tilfælde bevares den delikate smag af desserten og dens porøse struktur.

For at nyde fordelene ved råmælk længere opbevares produktet i fryseren. Frysning er i stand til fuldt ud at bevare alle sine værdifulde stoffer og originale smag.

Colostrum budding opskrift

For at forberede budding fra ko-råmælk i ovnen skal du tage følgende produkter:

 • råmælk - 2 liter;
 • kyllingæg - 3 stykker;
 • vanillin - på spidsen af ​​en kniv;
 • granuleret sukker - 1 glas.

Æg kombineres med sukker og piskes, hældes gradvist råmælk i den samme beholder. Efter opløsning af de søde korn hældes væsken i en tilberedt bageplade. Anbring i en varm (op til 200 ° C) ovn i 45 minutter.

Beredskab bestemmes ved hjælp af en tændstik, som skålen er gennemboret med: Hvis væsken ikke lækker ud af hullet, er budding klar. Desserten efterlades i en slukket ovn i en halv time, hvorefter den tages ud.

Konklusion

Fordelene og skaderne ved kvægmælk gør det mere og mere populært blandt mennesker, der ønsker at forbedre deres helbred. Råmælk er et af de produkter, du kan spise og forbedre dit helbred. Og for dem, der ønsker at øge perioden med at tage dette nyttige produkt på markedet for kosttilskud, er der forslag til stoffet Colostrum, lavet af koncentreret colostrum.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad