Hampfrø: fordele og skader, hvordan man spire, hvordan de ser ud, foto

Fordelene og skaderne ved hampfrø er af stor betydning i hjemmemedicin og madlavning. For at vurdere, hvor værdifuldt et produkt er for kroppen, skal du nøje undersøge dets egenskaber og anvendelsesmetoder.

Hvordan cannabisfrø ser ud

Hampfrø er ikke det mest almindelige produkt. At genkende dem er dog ret simpelt, selvom du ikke behøvede at bruge dem før. Produktet har en oval form, men det vigtigste kendetegn er farven - grønbrun med sorte pletter, der ligner skyggen af ​​"khaki".

Frø, der er modnet for nylig, giver mere grøn farve, godt modne er kendetegnet ved en mørkere skygge. Desuden er en af ​​kanterne altid lidt skærpet - efter at frøet åbner, er det fra det, at roden vises. Frøenes størrelse kan variere meget - nogle overstiger ikke 4 mm i diameter, andre ligner store ærter.

Den kemiske sammensætning af hampefrø

De mange gavnlige egenskaber ved hampefrø forklares let ved deres rige kemiske sammensætning. Produktet indeholder følgende komponenter:

 • mineraler - jern, calcium, kobber, zink og fosfor;
 • grundstoffer kalium, magnesium, mangan, natrium, svovl og klor;
 • ca. 20 aminosyrer, herunder essentielle, som ikke kan produceres af kroppen alene;
 • undergruppe B-vitaminer - fra B1 til B12;
 • vitamin A, E og C;
 • vitamin D;
 • proteiner globulin og albumin;
 • de vigtigste fedtsyrer - Omega-6 og Omega-3, og forholdet mellem stoffer er det samme som i sund fiskeolie;
 • cellulose.

Det er vigtigt at bemærke, at produktet er glutenfrit og derfor egner sig også til mennesker med fødevareallergi over for gluten. Produktets kalorieindhold er ret højt - 553 kcal pr. 100 g.

Hvorfor hampfrø er gode for dig

Fordelene ved hampfrø strækker sig til næsten ethvert system i kroppen. Det giver mening at overveje produktets indvirkning på menneskers sundhed mere detaljeret. Dette giver dig mulighed for at forstå, hvor vigtigt det er med en tendens til visse lidelser.

Hjertesundhed

Hampfrø er en af ​​de bedste naturlige midler til forebyggelse af slagtilfælde og hjertesygdomme. Faktum er, at produktet indeholder stoffer og syrer, der bidrager til blodfortynding. Nyttige egenskaber regulerer kolesterolniveauer og tillader ikke at aterosklerotiske plaques deponeres på væggene i blodkarrene og forhindrer dannelsen af ​​blodpropper.

Følgelig er risikoen for iskæmi og myokardieinfarkt, hjerneslag reduceret.Dette er den særlige fordel og skade ved hampefrø til mænd - efter at have nået 50 år bliver det stærkere køn især udsat for hjerte- og vaskulære sygdomme.

Forbedrer fordøjelseskanalen

Det høje fiberindhold i hampefrø er yderst gavnligt for gastrisk system. Grove kostfibre stimulerer fordøjelsen og hjælper med at lindre kronisk forstoppelse. Hvis du spiser et produkt konstant, vil dets egenskaber ikke skade. Men du kan glemme oppustethed, kvalme, halsbrand og forsinkelser i afføring.

Til hud, hår og negle

De flerumættede fedtsyrer i produktet såvel som vitamin A og E er ansvarlige for at forbedre udseendet. Ved regelmæssig brug af spirer, grød eller hamp urbech observeres styrkelse af neglepladerne og håret.

Hudtilstanden bliver mærkbart bedre. Overhuden får elasticitet, dermatologiske irritationer forsvinder, acne vises meget sjældnere.

Kræftforebyggelse og behandling

Hampfrø værdsættes højt i traditionel medicin som et forebyggende og terapeutisk middel mod kræft. Produktet indeholder meget E-vitamin eller tocopherol, og dette er en af ​​de mest effektive antioxidanter med enorme fordele for kroppen.

Forskning bekræfter, at regelmæssigt forbrug af cannabisfrø ikke er skadeligt, men fremmer hurtig cellefornyelse. Produktet forhindrer spredning af maligne tumorer, derfor kan det bruges både som et middel til forebyggende beskyttelse og som et supplement til lægemiddelbehandling.

Opmærksomhed! Kræft er den farligste sygdom i den moderne verden, så det er strengt forbudt at behandle den udelukkende med hampefrø.

Indtagelse af frø i enhver form skal kombineres med den terapi, der er ordineret af onkologen.

Reduktion af PMS og overgangsalderen symptomer

Hver anden kvinde oplever en masse ubehagelige fysiske og følelsesmæssige fornemmelser før og under menstruation. Hampfrø lindrer PMS-symptomer på grund af tilstedeværelsen af ​​gamma-linolensyre i sammensætningen, hvilket lindrer øget følsomhed over for produktionen af ​​hormonet prolactin. Det er klinisk bevist, at det reducerer sværhedsgraden af ​​PMS-symptomer og hjælper kvinder med at opretholde en normal følelsesmæssig tilstand.

Hampfrø gør det også lettere at udholde overgangsalderen. Det antages, at gamma-linolensyre i sammensætningen af ​​produktet effektivt regulerer den hormonelle baggrund og eliminerer de inflammatoriske processer, der forekommer i den kvindelige krop med overgangsalderen.

Muskel- og ledesundhed

Hampfrø er meget rige på vegetabilsk protein - produktet indeholder ikke meget mindre end oksekød. Bare et par store spiseskefulde frø er nok til at levere over 10 gram protein af høj kvalitet til kroppen. Og da proteinforbindelser indeholder essentielle aminosyrer sammen med hampefrø, modtager den menneskelige krop et byggemateriale til muskler. Bodybuildere er godt klar over produktets gavnlige egenskab og forsøger at inkludere det i deres kost.

Vigtig! Hampfrø absorberes bedre end nødder, bælgfrugter og de fleste korn. Derfor er det som en kilde til vegetabilsk protein mere fordelagtigt end mere konventionelle fødevarer.

Det skal bemærkes, og det høje indhold af calcium i sammensætningen af ​​et nyttigt produkt. Dette sporstof i kombination med organiske syrer styrker knoglevæv. Hampefrø forhindrer udviklingen af ​​gigt, osteoporose og gigt hos både atleter og almindelige mennesker.

Forebyggelse af diabetes mellitus

Produktet forbedrer blodkvaliteten og sænker glukoseniveauet og hjælper derfor med at undgå udvikling af diabetes. Frøene vil være meget nyttige i tilfælde af en allerede eksisterende sygdom; de erstatter ikke insulininjektioner, men reducerer antallet.

Derudover forbedrer fiberens egenskaber i produktets sammensætning funktionen af ​​tarmene og bugspytkirtlen. Det understøtter det metaboliske systems sundhed og forhindrer også diabetes.

Vægttab

Produktet har stor værdi for diæternæring. Hampfrø giver kroppen energi, men reducerer også appetitten. Derfor bliver det lettere at overholde dietten, selvom en person, der taber sig, ikke føler konstant træthed.

For at frøene ikke skader, men afslører alle deres gavnlige egenskaber, er det nok at forbruge dem 2 store skeer dagligt med morgenmad. Derefter vil sult praktisk talt ikke mærkes i resten af ​​dagen, men der vil være nok styrke til motion.

Sådan tager du hampefrø til medicinske formål

Der vil være fordele for kroppen, selvom du bare tager hampefrø sammen med velkendte fødevarer eller tilbereder specielle retter fra dem. Men frøens egenskaber er også efterspurgte i folkemedicin - de bruges til at behandle en række sygdomme.

 1. Under forkølelse vil hampte ikke skade. De gør det meget simpelt - hæld en teskefuld frø med et glas kogende vand og lad det stå i ca. 10 minutter. Du skal drikke afhjælpningen to gange om dagen, det vil være gavnligt for ondt i halsen og hoste, bronkitis og laryngitis. Hampteens egenskaber har en gavnlig virkning på nervesystemet, reducerer stress og eliminerer søvnløshed.
 2. Hampfrø afkog har stærke vanddrivende egenskaber og er gavnligt for nyresygdomme. Det tilberedes på denne måde - et glas skrællede frø knuses med en blender eller en håndmørtel, hældes med 3 kopper kogende vand, insisterede i ca. en halv time, og væsken filtreres. Du kan drikke produktet med tilsætning af honning tre gange om dagen. Derudover vil drikkens egenskaber være efterspurgt til behandling af fibromer, hvis de tages i 2 uger, kun 5 slurker pr. Dosis, vil afhjælpningen hjælpe med at lindre betændelse.

Hampafkog og infusioner bruges ofte til behandling af hudlæsioner - korn, abscesser, bleudslæt. Det er nok at fugte et stykke gasbind eller en vatpind i lægemidlet og rette det med en komprimering over det ømme sted i 30-60 minutter. Kompresser er også nyttige til ledsygdomme - produktets værdifulde egenskaber lindrer hævelse og bekæmper betændelse.

Sådan bruges hampefrø til vægttab

For at slippe af med ekstra pund er hampefrø nemmest at indtage i deres rene form under morgenmaden - 2-4 store skeer. Hvis de angivne doser ikke overskrides, vil produktet ikke forårsage skade.

Du kan også tilføje frø til almindelige retter, såsom morgengrød eller grøntsagssalat eller salte kager. Ofte blandes hampfrø med spirer fra andre kornarter, alle ingredienserne formales i en blender og hældes derefter med kefir eller mælk - der opnås en meget sund naturlig cocktail.

Hvordan kan hampefrø spises?

Cannabisfrø er gavnlige i næsten enhver form - de er vanskelige at skade. Hampplanter er meget populære. Du kan også tilføje frø til mad direkte i skallen, så det ikke viser sig at være for sejt, du skal først suge frøene i vand i flere timer. Skrælede frø har en behagelig smag og nyttige egenskaber, og der fremstilles også værdifuldt hampemel og vegetabilsk olie ud fra produktet.

Dagligt indtag

Brug dem i moderation for alle de gavnlige egenskaber ved hampefrø. Det normale daglige behov er yderligere 2 spiseskefulde frø. Hvis den angivne dosis overskrides, kan det føre til tarmforstyrrelser og hovedpine, derfor bør produktet ikke misbruges.

Spiring af hampefrø derhjemme

Fordelene og skaderne ved hampefrøspirer respekteres højt af fans af sund kost.Spiret frø indeholder flere gange flere vitaminer og værdifulde mikroelementer end almindelige frø.

Du behøver ikke gå til en specialbutik for spirer. Du kan også forberede produktet derhjemme - spiringsteknologien er meget enkel.

 • Regelmæssige frø sammen med skrælen gennemblødes i en dyb beholder i ca. 8 timer. Efter denne tid fjernes og kasseres de flydende frø, og alt det andet, der er sunket til bunden, vaskes.
 • Frøene spredes i et tyndt lag på et vådt stykke gasbind, foldes flere gange og derefter dækkes med et andet stykke gasbind på toppen, også godt fugtet med vand.
 • Frøene efterlades under gasbind i 10 timer og glemmer ikke at fugte stoffet med jævne mellemrum - det tørrer hurtigt.

Efter denne tid skal de første små kimplanter vises. Det er dog for tidligt at spise frøene - mens du fortsætter med at fugte gasbindet regelmæssigt, skal du vente, indtil spirerne når mindst 1,5 cm.

Efter dette skal kimplanterne vaskes igen. De kan derefter indtages uforarbejdet i salater, milkshakes eller sammen med snacks.

Hampfrø til madlavning

Produktet er gavnligt og ikke skadeligt, selv når det tilsættes til almindelige retter i sin rene form. Men den kulinariske anvendelse af frø er meget bredere - mel og sund vegetabilsk olie, pasta er lavet af hamp.

På basis af hampemel tilberedes velsmagende og værdifulde bagværk; i butikkerne kan du ofte finde brød indeholdende hampfrø. Du kan tilføje frø hele eller hakket i supper og tilbehør, drinks og desserter.

Råd! Det anbefales ikke at stege hampfrø - dette vil ikke skade, men alle produktets nyttige egenskaber forsvinder under højtemperaturforarbejdning.

Hampfrøgrød

Den enkleste frøbaserede skål er den lækre og sunde hampegrød. Forberedelse er grundlæggende:

 • hældte skrællede eller ikke-skrællede frø med rent vand og efterlades under et låg natten over;
 • om morgenen vaskes frøene og forarbejdes i en blender for at få en flydende væske;
 • Til skålen tilsæt almindelige solsikkefrø, malede sesamfrø, stykker bær eller frugt.

Fordelene og skaderne ved hampegrød er, at det ikke engang behøver at koges. Alle de gavnlige egenskaber afsløres perfekt ved almindelig gennemblødning - færdiglavet grød forbedrer fordøjelsen og udjævner trykket, øger kroppens tone og styrker immunforsvaret.

Opmærksomhed! Behandling ved høje temperaturer vil snarere skade produktet, da hovedparten af ​​vitaminer og grundstoffer vil fordampe. Men det er netop for deres høje koncentration, at hampefrø er så værdsatte.

Hamp mælk

Et andet nyttigt øjeblikkeligt produkt er den såkaldte hampemælk. For at skabe det behøver du kun frø og vand - der er ikke tale om at bruge almindelig ko- eller gedemælk.

Opskriften ser sådan ud:

 • et glas hampefrø med eller uden skal hældes med 3 glas vand;
 • emnet placeres i en blender og formales grundigt, indtil blandingen er helt homogen;
 • derefter hældes væsken i en separat beholder gennem osteklud foldet i flere tætte lag.

Det er det produkt, der flyder gennem osteklud ind i en gryde eller en dyb plade, der kaldes hampemælk. Da smagen af ​​drikken er temmelig ejendommelig, tilsættes kakao, søde bær eller andre naturlige sødestoffer ofte til den.

Mælk har stor fordel for led og ledbånd, har en positiv effekt på tændernes tilstand. Produktet er især nyttigt for børn, da det effektivt styrker vævene i den voksende krop.

Hampfrø urbech

Fordelene og skaderne ved hampefrø urbech er af stor interesse. Du har brug for et par ingredienser for at skabe en godbid - kun smør, skrællede frø og naturlig honning.

Urbech-opskriften ser sådan ud:

 • frø, honning og olie tages i omtrent lige store mængder;
 • uden at udsætte ingredienserne for varmebehandling, anbringes de i en blender og hakkes eller formales manuelt;
 • den færdige homogene pasta placeres i en glasbeholder og opbevares i køleskabet.
Anbefalet læsning:  Hvorfor er jordnøddesmør nyttigt, sammensætning og kalorieindhold

Fordelene ved hampefrø urbech forbliver meget høje, da delikatessen bevarer alle sine oprindelige værdifulde egenskaber. Vitaminer og sporstoffer er til stede i hele sammensætningen af ​​den søde pasta. Urbech kan spredes på brød, som almindeligt smør, eller du kan tilføje det til korn eller spise med skeer sammen med te eller vand.

Anvendelsen af ​​hampefrø i kosmetologi

Hampfrø bruges i vid udstrækning i produkter til industri og hjemmepleje. Knust frø og hampolie, der stammer fra dem, bruges i masker og cremer, lotioner og fugtighedscremer. Nyttige frø i enhver form har en beroligende virkning på huden, lindrer irritation og fjerner overdreven tørhed og hjælper med at bekæmpe aldersrynker.

Der er også frøekstrakter i shampoo - hamp styrker håret og gendanner dets glans og toner også hovedbunden.

Hampefrøets skade og kontraindikationer

I modsætning til almindelig opfattelse har hampfrø ikke en narkotisk virkning og skader ikke menneskekroppen. Farlige komponenter findes kun i de grønne dele af planten - mens frøene er absolut harmløse og kun medfører sundhedsmæssige fordele.

På samme tid har produktet også visse kontraindikationer. Det bør ikke indtages i nærvær af individuelle allergier, og i tilfælde af alvorlige lidelser i maven og tarmene kan kun renset hampefrø bruges til mad.

Det er vigtigt ikke at overskride den daglige dosis. Produktets daglige tillæg må ikke overstige 3 store skeer, ellers vises der hovedpine, og mavebesvær opstår.

Sådan vælges og opbevares hampefrø

Når du handler efter hampefrø, skal du se nærmere på, hvordan de ser ud. Friske, modne og kvalitetsfrø har en grønlig eller gråbrun farve og en let fedtet glans. De skal være runde i form, og størrelsen på gode frø ligner sorte peberkorn.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er paprika nyttig, egenskaber

Med hensyn til holdbarheden bevarer produktet sine værdifulde egenskaber og fordele i 4 år. Det skal opbevares i en lukket glasbeholder på et tørt sted væk fra direkte sollys.

Konklusion

Fordelene og skaderne ved hampefrø balancerer hinanden. Hvis det bruges korrekt, vil produktet være yderst gavnligt, men hvis frø misbruges, er det også muligt at skade - frø bør kun være et tilsætningsstof til mad og ikke en af ​​dine yndlingssnacks.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad