Japansk kvede: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Hvad er fordele og skader ved japansk kvæde, og hvorfor er det ikke for almindeligt? Nogle har måske ikke engang hørt om denne pulserende, gylden gule pæreformede frugt. Som du kan se på billedet er den japanske kvede- eller chaenomeles-busk meget attraktiv, og produktets gavnlige egenskaber er unikke. Faktisk er det en sund gave fra naturen, som du helt sikkert skal føje til din liste over regelmæssigt forbrugte fødevarer.

Japansk kvæde er en lille og rund kernefrugt, der dyrkes på buske. Fordelene ved dekorativ japansk kvæde er ofte ikke værdsat korrekt. På trods af at det i udseende kan se lækkert sødt og saftigt ud, er dets egenskaber helt forskellige. I sin rå form er den ret hård, snerpende og undertiden sur. For at nyde alle de sundhedsmæssige fordele, dette produkt har at tilbyde, er det bedst at tilberede det. Japansk kvede er en ideel ingrediens til fremstilling af desserter, især om efteråret.

Den kemiske sammensætning og kalorieindhold i japansk kvæde

Japansk kvæde er en meget nærende mad, der har meget få kalorier. En frugt, der vejer hundrede gram, har 57 kcal. Det er en fremragende kilde til kostfibre, mineraler, vitaminer og antioxidanter. Chaenomeles indeholder tanniner, inklusive epicatechin og catechin, og er kendetegnet ved en høj koncentration af ascorbinsyre. Plus, japansk kvæde er en fremragende kilde til kobber, calcium, kalium, jern og magnesium.

Hvorfor er japansk kvæde nyttig?

Japansk kvæde er et produkt med lavt kalorieindhold. Som nævnt indeholder 100 gram frisk rå pulp kun 57 kalorier. Derudover indeholder chaenomeles flere vigtige polyphenoliske antioxidanter, desuden i større mængder end æbler og pærer. Hver frugt er et lager af phytonutrients såsom kostfibre, mineraler og vitaminer.

Kvædemasse har sammen med skræl en betydelig mængde fiber. Derudover er dets granulære granulater sammensat af astringerende forbindelser kendt som tanniner, nemlig epicatechin og catechin. De reagerer med kræftfremkaldende toksiner og kemikalier i tyktarmen og beskytter således slimhinden mod kræft, inflammatorisk tarmsygdom og diverticulitis. Det hjælper også med at reducere vægten og blodniveauerne af "dårligt" kolesterol (LDL).

Japansk kvede indeholder flere phenolforbindelser såsom caffeoylquinsyre, procyanidin-B2, oligomer procyanidin, polymert procyanidin osv. Samt mange essentielle olier (furfural, limonen, linalool, vomifoliol, toluen, beta-ionon, a-terpineol etc.). Alle disse forbindelser giver frugten sin unikke smag.

Moden kvedefrugt har en god koncentration af C-vitamin.Hundrede gram af denne frugt giver 15 mg eller 25% af den daglige værdi af denne forbindelse. Frugter rig på dette vitamin hjælper med at fjerne skadelige frie radikaler fra kroppen. C-vitamin hjælper med at øge immuniteten, reducere virusinfektioner og betændelse.

Japansk kvæde er en fremragende kilde til mineraler såsom kobber (130 mcg eller 14% DV), jern, kalium og magnesium og B-vitaminer, især thiamin, riboflavin og pyridoxin (vitamin B6).

Kvedefrugter, ligesom pærer, har antiallergeniske og antiinflammatoriske egenskaber. Dens frø kan være gavnlige i behandlingen af ​​blærebetændelse og atopisk dermatitis.

For kvinder

Fordelene ved japanske kvædefrugter for den kvindelige krop er som følger. Forbrugende det er en af ​​de sandsynlige måder at tabe sig og sikre et hurtigt stofskifte. Det gør det ved at forbedre fordøjelsen. Japansk kvæde har meget fiber, ligesom mange hårde frugter. Dette betyder, at mave-tarmsystemet fungerer mere regelmæssigt og effektivt: på denne måde får en person nok energi og kan tabe sig.

Det betydelige indhold af vitaminer og antioxidanter i japansk kvæde er meget gavnligt for at opretholde ungdommelig og sund hud. Disse stoffer reparerer hudceller beskadiget af frie radikaler, hvilket forhindrer dannelse af rynker, fjerner pletter og hjælper med at beskytte huden mod UV-eksponering.

For mænd

Egenskaberne af japanske kvædefrugter betragtes som unikke. Det indeholder kalium, som er vigtigt for at opretholde blodtrykket og fremme effektiv transport af væsker i kroppen. Kalium fungerer som en vasodilator og hjælper med at slappe af arterierne og andre blodkar, hvilket reducerer stress på det kardiovaskulære system. Denne proces hjælper med at reducere risikoen for problemer såsom åreforkalkning, hvilket øger sandsynligheden for hjerteanfald, koronararteriesygdom og slagtilfælde.

Denne frugt kan prale med fantastiske antioxidantegenskaber på grund af dens polyfenolforbindelser. Antioxidanter bekæmper frie radikaler i kroppen og bremser aldringsprocessen og forhindrer hjertesygdomme og slagtilfælde.

Kan japansk kvæde være gravid og ammende

På den ene side er japansk kvæde rig på folsyre, en forbindelse, der er essentiel for en sund graviditet. Derudover sænker kvæde kolesterolniveauer og beskytter blodkar, hvilket bestemt er gavnligt. På den anden side har frugten en vanddrivende virkning, så det er bedst ikke at bruge den for meget. Ideelt set bør du begrænse dig til tre portioner om ugen.

Vigtig! Japansk kvede bør ikke indtages med frø, da de kan være skadelige, især i store mængder.

Er japansk kvæde godt for børn?

Fordelene ved japansk kvæde og dets anvendelse i børnenes kost forklares som følger. Riterpener og steroler indeholdt i det undertrykker reaktionen, der forårsager ondt i halsen og den mere farlige efterfølgende gigtfeber. Derudover har frugten en dokumenteret antiinflammatorisk virkning, der reducerer hævelse og ømhed forbundet med ondt i halsen og luftvejs hævelse i forkølelse og influenza. Kvede har vist sig at hjælpe med at bekæmpe ondt i halsen forårsaget af bakterier. Tanninerne i frugten hæmmer hyaluronidase, et enzym produceret af bakterier, der forårsager smertefuld hævelse i halsen og næsepassagerne.

Anbefalet læsning:  Frugt: nyttige egenskaber og kontraindikationer, normen pr. Dag

Interessant! I et eksperiment viste det sig, at japansk kvæde stimulerede immunforsvaret, selv når immuniteten blev svækket af en hvilken som helst faktor.

Hvilke sygdomme hjælper japansk kvæde med?

I traditionel kinesisk og japansk medicin betragtes kvæde som en tonic - et lægemiddel, der stimulerer styrke og energi til at helbrede. Det menes at øge kroppens egen evne til at helbrede sig selv. De helbredende egenskaber ved japansk kvæde er mangesidede, herunder kræftforebyggelse, vægttab, hudpleje og mere. Generelt er fordelene ved japansk kvæde følgende.

 1. Forebygger kræft... Onkologi er et af de mest diskuterede spørgsmål i disse dage. Ikke overraskende bliver alt, der kan reducere sandsynligheden for at udvikle denne tilstand straks ret populær. Det høje indhold af antioxidanter, herunder phytonutrient og phenolforbindelser, er meget effektiv til at eliminere og neutralisere frie radikaler i kroppen. Disse elementer er biprodukter og farlige produkter fra cellulær metabolisme, der kan føre sunde celler til mutation eller død og forårsage skade på kroppen. De antioxidante stoffer, der findes i produktet, er direkte forbundet med en reduceret risiko for de fleste kræftformer.
 2. Behandler gastrointestinale sygdomme... Ud over at forbedre fordøjelseskanalens funktion, der kommer fra fiber, kan frugten også hjælpe med at forhindre en række gastrointestinale sygdomme, herunder inflammatoriske tarmtilstande eller diverticulitis. Epicatechin og catechin fundet i fibrene reagerer med nogle kræftfremkaldende toksiner, der akkumuleres i tyktarmen. Dette hjælper med at beskytte slimhinderne i fordøjelseskanalen.
 3. Regulerer blodtrykket... Kalium er et af de vigtigste mineraler i menneskekroppen, fordi det er nødvendigt for at opretholde blodtrykket og transportere væske effektivt gennem cellerne. Da det findes i tilstrækkelige mængder i chinomeler, vil det hjælpe med at normalisere blodtrykket.
 4. Allergiske reaktioner... Japansk kvede har længe været kendt for sin evne til at holde allergiske reaktioner i skak. Når det påføres som en gel eller balsam på huden, er det gavnligt at lindre symptomer på atopisk dermatitis og andre lignende hudsygdomme. Store mængder C-vitamin kan hjælpe med at kontrollere betændelse og forbedre hudens udseende og sundhed.
 5. Øger immuniteten... Som nævnt ovenfor er kvæde rig på antioxidanter. De, sammen med vitaminer (især C og E), stimulerer immunsystemet på forskellige måder. For eksempel hjælper C-vitamin med at øge udbuddet af hvide blodlegemer, som er kroppens vigtigste forsvarslinje mod vira, patogener og bakterier.

Traditionelle medicinopskrifter

Brug af japansk kvæde med sundhedsmæssige fordele har været praktiseret i lang tid. Dens gavnlige egenskaber bruges til at fremstille afkog og tinkturer, der hjælper mod mange sygdomme. Det kan forbedre stofskiftet, reducere betændelse og øge immuniteten, hjælpe med at klare gastrointestinale problemer osv.

Quince tinktur

De helbredende egenskaber ved japansk kvæde er mest koncentreret i vodka likør. Tag kun modne frugter for at forberede det. De vaskes og ryddes helt for frø, hvorefter papirmassen skæres i små stykker. Alt sættes i en krukke og hældes med vodka, så chaenomelerne er helt dækket. Beholderen lukkes med et låg og overføres til et mørkt sted i tre uger. Efter denne tid tilsættes sukker til blandingen og efterlades til infusion i endnu en uge. Den færdige nyttige tinktur af japansk kvæde skal filtreres og hældes i små lukkelige beholdere. Det er bedre at opbevare det væk fra lyskilder. Et halvt kilo kvædemasse kræver 150 gram granuleret sukker og 800 ml vodka.

Vigtig! På trods af dets mange gavnlige egenskaber bør alkoholholdig tinktur ikke indtages. Ellers kan du skade dig selv og endda blive forgiftet.

Kvæde frø bouillon

Fordelene ved japanske kvædefrø er kontroversielle.På den ene side indeholder de mange nyttige stoffer, på den anden side indeholder de en vis mængde cyanid, der kan forårsage skade. Derfor bør de brygges hele, så en minimumsmængde af en farlig forbindelse kommer ind i bouillon.

De gavnlige egenskaber ved et sådant afkog er mest udtalt ved behandling af hoste og inflammatoriske processer i halsen. Det er også effektivt som et eksternt middel mod forbrændinger og hudsygdomme.

For at forberede et afkog med helbredende egenskaber skal du bruge 10 gram frø. De hældes med et glas kogende vand og koges i et vandbad i ca. 15 minutter. Det færdige produkt filtreres og bruges tre gange om dagen.

Infusion på kvæde frø

Fordelene ved japanske kvædefrø bruges også til behandling af hæshed i hals og luftrør såvel som til andre lidelser. Deres olie forhindrer sved, styrker hjerte, lever og mave. For at undgå skade fra det indeholdte cyanid er infusionen lavet med vand. For at forberede det skal 10 gram frø hældes med vand (i mængden af ​​en liter) og lade det infundere i ca. 12 timer.

Anvendelsen af ​​japansk kvæde i kosmetologi

I kosmetologi anvendes de gavnlige egenskaber af frø og blade af japansk kvæde meget. I dette tilfælde kan ekstern brug ikke forårsage skade. Ekstraktet fra plantens blade har en blødgørende, fugtgivende og antiinflammatorisk virkning. En afkogning af disse kan være nyttig til behandling af skørt hår, skæl og seborré.

Planteekstrakter hjælper også med øget fedtet hår og hud. De gavnlige egenskaber ved afkogning af frø bruges i vid udstrækning til at eliminere øjetræthed. Det bruges også til at tørre problemhuden.

Interessant! Chanomeles frøekstrakter findes i mange farmaceutiske ansigtsplejeprodukter.

Hvad kan tilberedes af japansk kvæde

Mange er enige i, at denne japanske kvede smager for tærte og ubehagelig, når den er rå. Men hvis de indtages ofte, vil smagsløgene tilpasse sig over tid, og frugten vil smage lækker. Nogle eksperter hævder, at strukturen af ​​chaenomeles tager noget at vænne sig til. Det ligner et kryds mellem en umoden pære og et hårdt æble.

Da frugter indeholder meget pektin, indtages de oftest i form af gelé, marmelade, marmelade, juice eller kompot. Det er også muligt at bage japansk kvæde i ovnen. Det er også fantastisk til at fylde tærter, tærter og boller.

Råd! Kvede kan skæres i terninger og koges med æblejuicekoncentrat, hvilket gør alt til en sur puré, der kan tilsættes korn eller müsli i stedet for rosiner.

Kompot

Fordelene ved japansk kvedekompot er ubestridelige: den indeholder mange vitaminer og er i stand til at styrke immunforsvaret. Det er især godt i sæsonen, hvor du kan nyde en frisklavet drink. Konservering reducerer noget af dens gavnlige egenskaber. For at tilberede kompot skal du have følgende:

 • 500 ml vand;
 • 200 gram granuleret sukker;
 • en halv vaniljestang, skåret i halvdelen;
 • 1 kanelstang
 • 1 kg kvede
 • saft af en halv citron.
Anbefalet læsning:  Guava: fordele og skader på kroppen

I en gryde blandes vand, vaniljestang, sukker, kanelstang og koges kraftigt under omrøring, indtil sukkeret er helt opløst. På dette tidspunkt er det nødvendigt at koge blandingen i et minut og slukke for varmen.

Forbered en skål koldt vand og citronsaft med det samme. Japansk kvæde skal skrælles med en skarp kniv, skåret i halve og kerner fjernes. Derefter skæres hver frugt i fire eller otte stykker afhængigt af størrelsen. Alle disse stykker skal først placeres i vand med citron i et par minutter og derefter tilbage i varm sirup. Tænd for varmen igen, kog blandingen, og lad den simre over svag varme i ca. 50 minutter, indtil stykkerne er bløde og lyserøde. Når kompotten er klar, skal du fjerne kanelstangen og vaniljestangen.Det anbefales at afkøle drikken inden servering.

Juice (opskrift + fordele)

De sundhedsmæssige fordele ved japansk kvæde er endnu ikke helt forstået på det medicinske niveau, men saften fra den er traditionelt blevet brugt til at lindre fordøjelsessygdomme, herunder mave- og tarmsmerter og diarré. Det hjælper også med hoste. Da kvede indeholder flere phenolforbindelser og æteriske olier, har frugterne en unik aroma. Moden japansk kvedejuice er en fremragende kilde til vitamin B og C samt mineraler som kobber, kalium, jern og magnesium, som giver ubestridelige fordele. På grund af dens for tærte smag anbefales det at lave det med tilsætning af andre frugter. For en af ​​disse sunde drikkevarer har du brug for:

 • 1 kvede;
 • 1 skive frisk citron;
 • 1 appelsin;
 • 1 æble
 • 1 kop frisk græskarpulp, terninger
 • en knivspids kanel.

Først skal du rense alle komponenterne i japansk kvæde fra skræl, frø og kerner, hvis nyttige egenskaber er minimale. Derefter knuses alt i en blender til en tyk smoothie, som skal fortyndes med vand efter smag.

Jam (opskrift + fordele)

Fordelene ved japansk kvædejam er som følger. Da frugterne indeholder meget pektin, behøver de ikke koges i lang tid. Dette betyder, at produktets gavnlige egenskaber ikke går tabt under behandlingen. Alle vitaminer og mineraler opbevares i den færdige marmelade. For at tilberede det har du brug for følgende:

 • 1 kg kvede
 • 2 citroner;
 • 1,5 kg sukkersand.

Først og fremmest skal du vaske kvædefrugterne. Du behøver ikke at skrælle dem, bare skære dem i kvartaler og fjerne kernen. De tilberedte stykker anbringes i en stor skål og hældes over med saften af ​​en citron. Alt dette skal fyldes med vand for at undgå mørkning af kvede.

Derefter skal stykkerne af japansk kvede placeres i en medium gryde med en liter vand, koges over høj varme. Derefter skal ilden sænkes, og marmeladen skal koges på minimum varme i 1 time.

Derefter skal det meste af vandet drænes, og kvædefrugterne skal skæres i 1 cm stykker og placeres tilbage i en gryde med sukker og saften af ​​den resterende citron. Rør indholdet af gryden, indtil sukkeret opløses, og kog derefter over svag varme. Kog i 45 - 60 minutter - indtil kvede bliver lyserød. Du skal opbevare denne sunde marmelade i steriliserede krukker.

Vigtig! Tilsæt ikke frø til syltetøj, da de kan være skadelige, især hvis produktet opbevares i lang tid.

Skade på japansk kvæde og kontraindikationer

Er fordelene og skaderne ved japansk kvæde for menneskers sundhed utvetydige? Faktisk er der ingen klare beviser for bivirkninger eller potentiel skade forbundet med indtagelse af chaenomeler. Alle tilgængelige data indikerer, at disse frugter er en fremragende komponent i enhver diæt.

Kvederfrø indeholder dog en lille mængde cyanid, og af denne grund bør du ikke spise mere end et par stykker. Ellers kan det forårsage skade og fremkalde forgiftning. Yderligere forskning er i øjeblikket i gang for at undersøge fordele og skader ved chaenomeles.

Sandsynlig skade ved dets anvendelse kan også skyldes allergiske reaktioner, da den indeholder mange aktive stoffer. En anden kontraindikation er tilstedeværelsen af ​​akut betændelse i tyktarmen.

Vigtig! For at minimere skaderne på tandemaljen af ​​syrene i produktet anbefales det at skylle munden efter at have spist den, især når den er rå.

Sådan vælges og opbevares japansk kvæde

Disse frugter modner om efteråret, og mange mennesker omgår dem uden at vide dem på disken. Desværre er kvæde ikke et velkendt produkt fra efterårssæsonen. De fleste forbrugere ved ikke, hvordan man vælger den rigtige.

Japansk kvæde, når den er umoden, ligner ofte en stor lysegrøn blomme.Når den er moden og klar til at spise, opnår den en lysegul nuance med små stænk brun. Ud over det behagelige udseende tiltrækker den skarpe frugtagtige duft opmærksomhed langvejs fra.

For at udnytte de gavnlige egenskaber ved chaenomeles maksimalt, skal de lyseste og mest duftende frugter vælges. De må ikke have nogen ydre skader eller misfarvning.

Det er bedst at opbevare japansk kvæde i køleskabet eller et køligt mørkt sted.

Råd! Selvom frugten syntes perfekt frisk og intakt, da du købte den, skal du helt sikkert sortere den og undersøge dem igen.

Konklusion

Hvis du husker fordelene og skaderne ved japansk kvæde, kan du sikkert bruge det til madlavning og traditionel medicin. Som det kan ses af ovenstående, er der meget få kontraindikationer for dets forbrug, og kun frø kan forårsage skade. Kvede kan bruges til at fremstille lækre desserter og drikkevarer, der indeholder en betydelig mængde vitaminer.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad