De bedste frugter til immunitet: at booste, styrke

Hver persons kost skal indeholde frugter, der øger immuniteten. Deres regelmæssige brug giver dig mulighed for at styrke forsvaret, etablere arbejdet i alle systemer og forhindre forringelse af sundheden. En korrekt dannet diæt giver dig mulighed for at mætte kroppen med de nødvendige næringsstoffer.

Årsager og symptomer på nedsat immunitet

Det er muligt at mistanke om, at beskyttelsesstyrkerne fungerer dårligt ved karakteristiske tegn. Symptomer på nedsat immunitet inkluderer:

 • hyppige forkølelser, der er alvorlige, er langvarige;
 • nedsat sårheling
 • følelse af svaghed, øget døsighed;
 • konstant forværrer svampeinfektioner
 • udseendet af bylder på huden
 • hævede lymfeknuder;
 • overdreven irritabilitet, nervøsitet.

Ethvert af disse tegn skal være grunden til at kontakte en læge og gennemføre en undersøgelse. Nogle gange kan patienten normalisere tilstanden alene ved at inkludere frugt i kosten for at øge immuniteten.

Svækkelsen af ​​kroppens forsvar kan være forbundet med virkningen af ​​eksterne eller interne faktorer. Blandt de vigtigste årsager, der fører til en svækkelse af immuniteten, er følgende:

 • ondartede tumorer;
 • autoimmune sygdomme;
 • HIV-infektion
 • tidligere operationer, skader
 • alvorlig skade på indre organer (lever, milt);
 • helminthiske invasioner;
 • forringelse af absorptionen af ​​næringsstoffer i tarmen
 • langvarig antibiotikabehandling;
 • progressiv nyre-leversvigt.

Disse sygdomme er interne faktorer, der svækker forsvarets arbejde. Men immunitetstilstanden forværres også under indflydelse af eksterne årsager:

 • bor i regioner med øget baggrundsstråling
 • usund kost i lang tid;
 • rygning, brug af stoffer og alkohol;
 • indtagelse af giftige stoffer fra luften, vand, mad i kroppen.
Opmærksomhed! Overdreven eller utilstrækkelig fysisk aktivitet kan forstyrre funktionen af ​​celler, der hjælper med at forhindre sygdom.

I nogle tilfælde er det muligt at normalisere tilstanden ved at udarbejde den rigtige diæt og inkludere frugter, der er nyttige for immunsystemet i menuen. Men ernæring er ikke altid i stand til at lindre patienten for problemer.

Regelmæssigt forbrug af frugt, der er rig på vitamin C, A, E, forhindrer forringelsen af ​​immuniteten

Hvilke frugter øger menneskelig immunitet

For at forbedre immuncellernes funktion anbefaler læger at fokusere på fødevarer rig på vitamin C, A, E. De er antioxidanter, neutraliserer de negative virkninger af frie radikaler. Under indflydelse af disse vitaminer syntetiseres biologisk aktive stoffer i kroppen, cellemetabolisme forbedres, og energiprocesser aktiveres.

Ud over vitaminer skal frugter til forbedring af immuniteten indeholde zink, selen, jod. Stoffer er involveret i syntesen af ​​celler, hjælper med at genoprette styrke.

Frugter, der har en positiv effekt på kroppens tilstand, hjælper med at modstå infektioner, inkluderer:

Vigtig! Med regelmæssig brug af disse produkter er det muligt at beskytte kroppen mod penetration af bakterier, vira og styrke immunforsvaret.

Hvilke frugter styrker immunforsvaret

Med starten på koldt vejr skal alle passe på at reducere risikoen for sygdom. Hvis der ikke er alvorlige helbredsproblemer (immundefekt, kræft), kan du fokusere på frugt for at styrke immunforsvaret. Mange mennesker formår at normalisere deres tilstand ved hjælp af diætkorrektion.

Citroner, mandariner, pomelo, appelsiner og andre citrusfrugter er en kilde til vitamin C, E. De har en positiv effekt på immunforsvarets tilstand, fordøjelsen og fremskynder opsvinget efter forkølelse.

Persimmons betragtes som en fremragende kilde til C-vitamin og et antal mineraler, som kroppen har brug for. På grund af inkluderingen i sammensætningen af ​​en stor mængde pektiner har persimmon en gavnlig virkning på fordøjelsen, forbedrer absorptionen af ​​næringsstoffer i tarmene. I kombination hjælper denne effekt med at styrke immunforsvaret.

Feijoa er en kilde til ikke kun antioxidant vitaminer, men også jod. Brugen af ​​denne frugt er nødvendig for voksne og børns immunitet. Æbler, ananas, kiwi og granatæblefrø betragtes som et stimulerende middel til arbejdet med beskyttende kræfter. De øger energitonen, giver styrke. De kan inkluderes i din daglige diæt.

Anbefalet læsning:  Kiwi: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Immunitetsfremmende frugtblandinger

I mangel af allergi og intolerance over for visse frugtprodukter kan der laves vitamincocktails. Saft har en god effekt på immunitetstilstanden. De kan tilberedes af 1 type frugt eller af flere på samme tid. Kombinerede muligheder foretrækkes.

For at forbedre fordøjelsen, normalisere tarmmikrofloraen og stimulere immuncellernes arbejde anbefaler læger at fokusere ikke på juice, men på frugtsalater. Kombinationer med nødder og honning fungerer godt.

For børn

Du kan forhindre udvikling af hyppige forkølelser ved at tilføje frugt til menuen, der øger barnets immunitet. I en ung alder skal der lægges vægt på æbler. De kan gives som kartoffelmos, i stykker og i kombination med bananer, pærer og græskar.

Advarsel! Børn under 3 år injiceres med frugt med forsigtighed på grund af den høje risiko for at udvikle allergiske reaktioner. Det anbefales at medtage de produkter, der vokser i bopælsregionen i kosten.

I en ældre alder kan kosten diversificeres med citrusfrugter, kiwi, ananas. Skolebørn er gode til at spise frugtsalater. Til deres forberedelse kan du bruge æbler, bananer, kiwi, mango, sæsonbestemte bær. Yoghurt bruges til påklædning.

Anbefalet læsning:  Hvorfor mango er nyttigt

Sammensætningen kan ændres afhængigt af smagspræferencer.

Vægten på frugtsalater anbefales at udføres i lavsæsonen, i den periode, hvor sandsynligheden for infektion er maksimal, de har en god effekt på både raske og syge børns tilstand.

Frugter, der øger immuniteten mod forkølelse, kan tilsættes korn, bages, koges som salater eller i skiver.

Efter varmebehandling falder mængden af ​​vitaminer i fødevarer. Dette skal tages i betragtning, når der udarbejdes en nyttig menu til et barn.

For voksne

I mangel af intolerance, allergier kan voksne patienter spise enhver frugt, der indeholder vitamin C, A, E og essentielle mineraler. Der skal udvises forsigtighed i tilfælde, hvor der er maveproblemer. Mange frugter, der indeholder antioxidant vitaminer, er sure.

Tørrede frugter i kombination med citron, nødder, honning forbedrer immuniteten for voksne. Det anbefales at inkludere tørrede abrikoser, rosiner, svesker, figner i sammensætningen af ​​vitaminblandinger. Et lægemiddel er lavet af disse komponenter, som ikke kun aktiverer den beskyttende barriere i kroppen, men også forbedrer hjertets, blodkarens, fordøjelses- og nervesystemets tilstand. Blandingen mætter med mange vitaminer, aminosyrer, mineraler.

I stedet for tørrede frugter kan du medtage frisk frugt i forskellige kombinationer i din daglige kost. De kan moses, cocktails eller spises hele.

For at øge immuniteten for voksne tilrådes sådanne frugter at bruge:

 • kiwi;
 • grapefrugt;
 • appelsiner;
 • mandariner;
 • citroner;
 • Granat;
 • melon;
 • mango;
 • en ananas.

De kan inkluderes i kosten som en snack eller som en blanding. Du kan krydre kogte salater med yoghurt eller flydende honning.

En daglig frugtsnack hjælper med at forhindre mange sæsonbetingede infektioner, menuen skal indeholde fødevarer rig på vitamin C, E.

Hvilke frugter reducerer kroppens immunitet

Ikke alle fødevarer er skabt ens. Nogle frugter indeholder enzymet ascorbatoxidase. Under sin handling ødelægges ascorbinsyre, hvilket er nødvendigt for at beskytte kroppen mod penetration af patogener.

Derfor er det uønsket at indtage frugt, der øger immuniteten hos kvinder og mænd i kombination med fødevarer, der indeholder ascorbatoxidase. Det specificerede enzym er til stede i grøntsager - agurker, courgette. Det kan også findes i nogle frugter, såsom druer.

Klorofyl har en destruktiv virkning på C-vitamin. Dette stof giver planteprodukter deres grønne farve. Ved langvarig opbevaring af frugt, især efter krænkelse af deres integritet, falder mængden af ​​vitaminer hurtigt. Derfor skæres bedst ud lige før brug.

Konklusion

Frugter, der øger immuniteten, bør inkluderes i den daglige diæt. Deres konstante brug hjælper med at forhindre mangel på vitaminer, elementer der er ansvarlige for kroppens forsvar. Men frugt alene er måske ikke nok; ernæring skal være afbalanceret.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad