Hvorfor er Yodomarin nyttigt, og hvordan man tager det

Fordelene og skaderne ved "Yodomarina" er den første ting, du skal vide, når du begynder at tage et lægemiddel. For at kroppen skal fungere normalt, skal den regelmæssigt suppleres med vitaminer, næringsstoffer og mineraler. Det vigtigste element er jod, da dets mangel kan føre til en række sygdomme. En ændring i kroppen påvirker som regel alle organers funktion.

Sammensætning og frigivelsesformer af Yodomarin

"Iodomarin" til voksne og børn produceres i tabletter. Hver pakke indeholder fra 2 til 4 blisterpakninger, der hver indeholder 25 tabletter. Pakken indeholder brugsanvisning.

Hver disk indeholder:

 • kaliumjod;
 • lactosemonohydrat;
 • magnesiumcarbonat;
 • gelatine;
 • carboxymethylstivelse natriumsalt;
 • kolloid siliciumdioxid;
 • magnesiumstearat.

Frigivelsesformularen "Yodomarina" til børn - resorptionsplader.

Vigtig! Lægemidlet skal opbevares på et tørt, mørkt sted uden for børns rækkevidde. Holdbarhed 3 år efter produktion, efter at stoffet mister dets egenskaber. Den maksimalt tilladte opbevaringstemperatur er + 25 ° C.

Indikationer for brug af Yodomarin

Jod er et stof, der skal komme ind i menneskekroppen hver dag. På grund af lægemidlets gavnlige egenskaber ordinerer læger det for at forhindre sygdomme forårsaget af jodmangel.

Den mest almindelige sygdom er udseendet af struma, der dannes ikke kun hos voksne, men også hos børn. Goiter er af flere typer, det hele afhænger af sygdommens art. Tildel:

 • endemisk
 • euthyroid;
 • giftfri;
 • diffust.

Det er muligt at genkende jodmangel i kroppen ved specifikke symptomer. En persons kropstemperatur stiger, døsighed, angst vises, og træthed begynder hurtigt.

Vigtig! Nogle mennesker bruger "Iodomarin" før eller efter måltider, men ifølge instruktionerne skal stoffet tages efter måltiderne.

Dosering og varighed af indtagelse af Iodomarin

Lægemidler skal tages som anvist af den behandlende læge for at de skal være gavnlige og udelukke mulig skade fra brugen af ​​medicinen. Blandt indikationerne til brug er:

 • terapi forbundet med jodmangel i kroppen;
 • forebyggelse af struma
 • diffus struma terapi;
 • forebyggelse af jodmangel hos børn.

På grund af dets gavnlige egenskaber anbefales "Iodomarin" at tages efter operation eller efter behandling af struma for at forhindre det.

Behandlingsforløbet og doseringen kan kun ordineres af den behandlende læge, efter at der er taget højde for de individuelle egenskaber ved patientens krop.

Opmærksomhed! Det anbefales ikke at bruge "Iodomarin" efter 40-45 år såvel som præparater, der indeholder jod, da du kan skade kroppen.

For at forhindre jodmangel og struma vækst

På grund af dets gavnlige egenskaber ordineres "Iodomarin" som en forebyggende foranstaltning mod væksten af ​​struma. Den daglige dosis af lægemidlet er op til 200 mcg:

 • til nyfødte og pædiatriske patienter ordineres det fra 50 til 100 mcg om dagen;
 • dosering for unge og voksne varierer fra 100 til 200 mcg;
 • kvinder under graviditet og amning - 200 mcg.

Til præventive formål anvendes stoffet i lang tid. Der er patienter, der skal bruge "Iodomarin" hele livet. Lægemidlet kan kun tages efter konsultation med den behandlende læge; det anbefales ikke at selvmedicinere, da det er muligt at skade kroppen i stedet for gavn.

Til behandling af diffus struma

Til behandling af diffus struma er følgende doser ordineret:

 • børn og unge - 100-200 mcg hele dagen;
 • voksne op til 40-45 år inklusive - fra 300 til 500 mcg pr. dag.

Børn og nyfødte bør bruge stoffet i 2 eller 4 uger, men ikke længere. For unge og voksne kan den behandlende læge ordinere et behandlingsforløb i op til 1 år.

Efter struma behandling eller fjernelse

Den daglige dosis af lægemidlet skal drikkes ad gangen om morgenen med masser af vand. Doseringen afhænger helt af det formål, hvortil "Yodomarin" ordineres.

Selv efter struma er blevet fjernet kirurgisk, stoppes ikke brugen af ​​stoffet, da i nogle tilfælde struma kan dannes igen.

I dette tilfælde vil dosis af lægemidlet være den samme. Den daglige dosis er 100-200 mcg eller 1-2 tabletter. For børn kan tabletter opløses i vand, mælk, juice eller i første gang, mens lægemidlets egenskaber ikke går tabt.

Instruktioner til brug af Yodomarin til børn

Fordelene ved "Iodomarin" til børn og voksne er kolossale, da stoffet giver dig mulighed for at forhindre mange sygdomme, men glem ikke den mulige skade. Behandlingsforløbet afhænger helt af typen og kompleksiteten af ​​sygdommen for at forhindre "Iodomarin", de drikker i flere år.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er selen nyttigt?

Før du begynder at give stoffet til et barn, anbefales det at konsultere en børnelæge, finde ud af bivirkninger og kontraindikationer, da du kan skade dit helbred. Da stoffet frigives i tabletter, skal det først opløses, før det gives til barnet, og lægemidlets egenskaber går ikke tabt.

Hvis "Iodomarin" bruges til at behandle struma hos en nyfødt, bør behandlingsforløbet ikke overstige 4 uger, ellers vil brugen af ​​lægemidlet ikke være gavnligt, men kun skade. Den optimale tid til at tage medicinen er efter et måltid.

Børn fra 3 til 14 år anbefales at drikke fra 50 til 100 mcg (1-2 tabletter) om dagen.

Råd! Det er bedst at tage medicin om morgenen. Dette skyldes det faktum, at "Yodomarin" har en styrkende virkning, hvilket resulterer i, at det vil være ret vanskeligt at falde i søvn.

Iodomarin, når du planlægger graviditet

I betragtning af de gavnlige egenskaber giver "Iodomarin" for den forventede mor dig mulighed for at forhindre forekomsten af ​​mange sygdomme på forhånd. Medicinen tages kun efter anbefaling fra en læge, hvilket udelukker muligheden for at forårsage skade. Modtagelse af "Yodomarin" skal startes flere måneder før undfangelsen.

Dette lægemiddel ordineres til kvinder i områder, hvor jodmangel observeres. Også "Iodomarin" er nødvendigt for mennesker med skjoldbruskkirtelforstyrrelser. Dosering og behandlingsforløb ordineres kun af den behandlende læge.

Efter graviditet øges den ordinerede dosis, da behovet for jod vil stige.

Opmærksomhed! Nogle kvinder fortsætter med at tage Yodomarin efter fødslen med tilladelse fra en læge.

Kan jeg drikke Iodomarin under graviditet

"Iodomarin" under graviditet gavner kun kroppen. Med mangel på jod forstyrres hjertets og nervesystemets funktion, immunsystemet forværres.

Jodmangel forårsager irritabilitet, hukommelse forværres, ydeevne falder flere gange, smerter vises i hovedområdet.

Under graviditeten øges behovet for jod kun, hvorfor læger ordinerer Iodomarin. Dette lægemiddel gør det muligt for den vordende mor og barn at undgå mange sygdomme.

I de tidlige stadier

I de tidlige stadier af graviditeten er "Iodomarin" gavnligt for en kvinde, da fosteret endnu ikke har en skjoldbruskkirtel, og dets tilstand er helt afhængig af moderens hormoner.

I 1. trimester begynder organer at danne sig. Med mangel på jod vil denne proces blive forstyrret. Dette påvirker fosterets hjerne mest, hvilket fører til forekomsten af ​​alvorlige sygdomme.

Brug af jod reducerer sandsynligheden for abort, hvilket stopper barnets udvikling. Det er nødvendigt at forberede kroppen til at bære et foster på forhånd, derfor tages "Yodomarin" 6 måneder inden planlægning af en graviditet.

På et senere tidspunkt

Kroppen har brug for jod under graviditeten og endda under amning. Hvis dette element er i underskud i kroppen, kan hypoxi begynde. I sidste periode vokser barnet aktivt, dannelsen af ​​skeletet begynder.

Således afhænger barnets udvikling helt af mængden af ​​jod i moderens krop. Det er også værd at forstå, at manglen på dette element påvirker mængden af ​​modermælk, i nogle tilfælde forsvinder mælken helt.

Skal jeg drikke Yodomarin, mens jeg ammer

"Iodomarin" til ammende mødre er simpelthen nødvendigt, da dets anvendelse gør det muligt for mor og barn at modtage den nødvendige daglige dosis jod. Hvis det er nødvendigt, kan manglen på jod genopfyldes med naturlig mad.

Brug af "Yodomarin" under amning og amning fremmer væksten og udviklingen af ​​den nyfødte. På grund af de gavnlige egenskaber anbefaler de fleste af de behandlende læger, at unge mødre bruger præparater indeholdende jod.

Da hver organisme er individuel, skal du, inden du begynder at tage "Iodomarine", gennemgå en undersøgelse og konsultere en specialist, da præparater indeholdende jod er kontraindiceret for nogle kategorier af mennesker, og der kan forårsages uoprettelig skade på kroppen.

Kontraindikationer og bivirkninger

På trods af fordelene ved "Yodomarin" for mænd, kvinder og børn, glem ikke kontraindikationer og bivirkninger i tilfælde af overdosering.

Selv under hensyntagen til alle de gavnlige egenskaber er dette lægemiddel ikke egnet til alle. Hvis en person drager fordel af brugen af ​​stoffet, skal en anden behandle det med forsigtighed for ikke at skade helbredet. For eksempel anbefaler læger ikke brugen af ​​"Yodomarin" til folk, der:

 • toksisk adenom i skjoldbruskkirtlen;
 • hyperthyroidisme;
 • overfølsomhed over for jod;
 • dermatitis herpetiformis;
 • kontraindiceret "Iodomarin" i hypothyroidisme;
 • skjoldbruskkirtelkræft og mistanke om det.

Hvis du overskrider den tilladte dosis, kan dette føre til iodisme, der ledsages af betændelse, hævelse af slimhinden, forekomsten af ​​acne, feber og en metallisk smag i munden.

Symptomer og konsekvenser af en overdosis med Iodomarin

"Iodomarin" er et af de lægemidler, der tolereres godt af patienterne, men på trods af de gavnlige egenskaber bør man ikke udelukke bivirkninger, der ikke kan undgås ved langvarig brug af lægemidlet.

Anbefalet læsning:  Er p-piller skadelige, handlingsprincip, konsekvenser af at tage

I nogle tilfælde kan der forekomme en allergisk reaktion, du kan forstå dette ved den metalliske smag i munden, ødem, betændelse i slimhinden.

De første tegn på en overdosis inkluderer:

 • brun farvning af slimhinden
 • diarré;
 • smerter i maven.

Så snart de første tegn på en overdosis vises, er det nødvendigt med det samme at stoppe med at bruge "Yodomarin" og lave en aftale med din læge. I dette tilfælde justerer lægen den daglige dosis eller anbefaler, at man begynder at bruge et andet lægemiddel.

Vigtig! Før du begynder at tage medicin, er det værd at kontrollere kompatibiliteten af ​​"Yodomarin" med andre lægemidler for ikke at skade dit helbred.

Hvilket er bedre: Yodomarin eller Yodaktiv

Ofte kan læger ordinere et af stofferne: "Yodomarin" eller "Yodaktiv". Disse lægemidler er meget ens, har samme egenskab, den producerede dosis er 100 og 200 mcg. Det er umuligt at sige utvetydigt, at et eller andet lægemiddel er værre, og et andet er bedre, og at det ene medikament vil skade og det andet gavner.

Du kan ofte høre, at "Yodaktiv" kaldes et kosttilskud, og "Yodomarin" kaldes et lægemiddel. Det skal huskes, at indholdet af stoffer og gavnlige egenskaber er det samme i begge tilfælde.

Forskellen ligger i producenten og prisen på lægemidlet. Ofte tilbyder lægerne selv at vælge et lægemiddel ud fra de foreslåede muligheder.

Råd! Det anbefales ikke at bruge "Iodomarin" med forhøjet THT. Dette skyldes, at jod øger THT-niveauerne og sundhedsskader er uundgåelig.

Iodomarins analoger

Til dato leverer indenlandske producenter analoger af "Iodomarin" til salg, som koster meget mindre og har de samme gavnlige egenskaber. Blandt de fuldgyldige erstatninger er det værd at bemærke:

 • kaliumiodid - "Reneval";
 • Mikroiodid;
 • "Polyoxidin".

På Ukraines område er "Yod Normal" og "Antistriumin Micro" populære. Hvis vi betragter udenlandske producenter, der beskæftiger sig med levering af "Yodomarin", skelnes han her:

 • Yodilife;
 • "Yodirox";
 • "Vitrium Yod".

Handlingsprincippet for stoffer er ens. At dømme efter forbrugeranmeldelser er disse stoffer ikke værre end den velkendte "Yodomarina".

Konklusion

Fordelene og skadene ved "Yodomarina", kontraindikationer, bivirkninger, overdosering - alt hvad du behøver at vide, når du begynder at tage stoffet. Som praksis viser, på grund af den store mængde næringsstoffer, kan dette lægemiddel bruges af både voksne og børn. Det er vigtigt at forstå, at fordelene ved at bruge stoffet kun er garanteret, hvis behandlingen ordineres af den behandlende læge. Det anbefales ikke at selvmedicinere, da de forventede fordele kan blive til skade.

Anmeldelser af læger

Mange gynækologer ordinerer Iodomarin under graviditet på grund af dets gavnlige egenskaber. Doseringen ordineres normalt kun, efter at patienten har bestået prøverne, og de er nøje undersøgt af lægen. Efter fødslen øges mængden af ​​jod, der forbruges i en ammende kvindes krop. Ofte er det ikke nok at forbruge produkter med jodindhold, der er behov for medicinske præparater. I dette tilfælde ordineres "Iodomarin" til amning.

"Iodomarin" bruges også af endokrinologer. I processen med vital aktivitet akkumuleres jod i skjoldbruskkirtlen på grund af manglen forstyrres stofskiftet.

På trods af at anmeldelserne om brugen af ​​stoffet kun er positive, betyder det ikke, at du selv kan ordinere behandling for dig selv, da der er stor sandsynlighed for at forårsage sundhedsskade og ikke som oprindeligt planlagt - fordel.

Nogle læger bemærker, at patienter udtrykker et ønske om at bruge "Iodomarin" til vægttab, idet de tænker, at stoffet på grund af dets egenskaber hjælper med at tabe sig. Faktisk kan du ikke tabe dig med medicin.Lægemidlet hjælper med at forbedre stofskiftet, men du kan kun tabe dig, hvis du spiser rigtigt og dyrker sport.

Patientanmeldelser

Alina Karabanova, 28 år, Moskva
Jeg blev ordineret af den behandlende læge "Yodomarin", som for en fremtidig mor. Hun begyndte at tage dette lægemiddel på grund af mangel på jod i kroppen. Behandlingen begyndte med det samme, da jeg var meget bange for barnets helbred, og at jeg ville skade ham. Bare et par uger senere bemærkede jeg, at hudfarven blev bedre, håret fik glans. Babyen blev født fuldstændig sund, hun stoppede med at tage Yodomarin. Der gik et par uger, og jeg bemærkede, at mit hår blev skørt, fedtet. Efter konsultation med en læge begyndte jeg at tage Iodomarin igen, kun nu blev dosis reduceret til 1 tablet om dagen.
Tatiana Simonova, 37 år, Saransk
Jeg tænkte i lang tid, om det ville være muligt at bruge "Yodomarin" til børn, om det ville være gavnligt eller omvendt kun skade. Jeg var bange for selvmedicinering, selvom de nyttige egenskaber er imponerende, tog jeg barnet til en børnelæge. De bestod undersøgelsen, lægen tillod ham at tage stoffet for at forbedre hukommelsen, ordinerede et behandlingsforløb og valgte dosis individuelt. Jeg fik en speciel medicin til børn. Pladerne er små, søde, barnet accepterer med glæde. Hukommelsen begyndte virkelig at blive bedre. "Yodomarin" er en uerstattelig nyttig ting for skolebørn, når der er tunge byrder i skolen.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad