De helbredende egenskaber ved granolie, anvendelse og kontraindikationer

Det er vigtigt for kendere af traditionel medicin at kende de medicinske egenskaber og kontraindikationer af granolie. Lægemidlet er kraftigt og findes ofte i hjemmelavede opskrifter.

Beskrivelse og sammensætning af granolie

Olien er fremstillet af grene og unge kegler af sibirisk eller hvid gran. I processen anvendes metoden til vanddampdestillation, hvilket fører til et ret stort forbrug af råmaterialer, men samtidig giver mulighed for at opnå ren ether af høj kvalitet. Det færdige produkt har en grønlig gul farvetone og en behagelig fyraroma.

Firether skal være tyk, men flydende

I sammensætningen af ​​granpress er mere end halvdelen af ​​volumenet optaget af stoffet bornylacetat. Ud over det indeholder produktet:

 • phytoncider og flavonoider;
 • hamazulene;
 • carotenoider og tocopherol;
 • ascorbinsyre;
 • tanniner;
 • myrcen og kamfer.

Fordelene ved granolie for menneskekroppen er dens udtalt antiinflammatoriske, antibakterielle og styrkende egenskaber.

Hvad kurerer granolie og hvad hjælper

Brug af granolie til medicinske formål anbefales til en lang række lidelser. Især fordeler det:

 • mod hoste, bronkitis og lungebetændelse
 • med influenza og SARS;
 • med angina
 • med betændelse i huden og fysisk skade på overhuden
 • med radiculitis, artrose og ischias;
 • med angina pectoris;
 • med colitis;
 • med prostatitis.

Firolie kan behandles selv med brud; det fremskynder vævsregenerering. Med sin hjælp styrker de immunsystemet og renser kroppen for toksiner og toksiner. Produktet kan bruges til smertelindring, antiødem, hud- og hårpleje.

Hvad der er godt for kvinder

Blandt indikationerne for anvendelse af granolies egenskaber er gynækologiske sygdomme. Lægemidlet hjælper med mastopati og cervikal erosion, med cyster, forbedrer tilstanden i overgangsalderen og med smertefuld menstruation. Produktet kan bruges i den komplekse behandling af infertilitet, æteren bekæmper de inflammatoriske processer i den reproduktive sfære og forbedrer lokal blodgennemstrømning.

Under amning må produktet anvendes med revner i brystvorterne ved hjælp af eksterne metoder. Komprimeres med firether fremmer hurtig heling af skader og forhindrer udviklingen af ​​mastitis.

Fordele for mænd

Indikationer for brugen af ​​granolie er prostatitis og prostata adenom. Agenten tages internt og føjes til medicinske bade. Ether giver også fordele i kampen mod hæmorroider. Produktet hjælper med at forbedre reproduktive funktioner hos mænd, styrker det kardiovaskulære system generelt og fungerer som forebyggelse af hjerteanfald.

Hvad er nyttigt for børn

Fir hjælper godt med børns forkølelse og hudirritationer. Olieekstrakten bruges i opløsninger til indånding, tilsættes til bade eller blandes med gnidningscreme. Samtidig kan produktet kun bruges første gang, når barnet når tre år for at undgå en allergisk reaktion.

Opmærksomhed! Firpomace har strenge kontraindikationer. Før du behandler en baby med det, skal du konsultere en børnelæge.

Er det muligt at tage granolie ind

Granolieekstrakt har en høj koncentration af aktive elementer, der kan irritere spiserøret og maven. I store mængder forbruges det ikke inde, men agenten kan tages i minimale doser. Tidligere skal produktet fortyndes i vand, honning eller blandes med sukker.

Ufortyndet granolie kan brænde slimhinder

Er granolie mulig under graviditet

Det er strengt forbudt at indtage æter, mens du bærer et barn, uanset dosering. Produktet kan forårsage allergiske reaktioner eller blødning. Stoffer i dets sammensætning kan føre til farlige lidelser i fostrets udvikling.

Brug af aromaterapi og gnidningsmidler er tilladt. Men på samme tid er det vigtigt først at sikre sig, at der ikke er nogen individuel negativ reaktion i kroppen, og at produktet ikke forårsager kvalme, svimmelhed eller hududslæt.

Sådan laver du DIY granolie derhjemme

Du behøver ikke at købe produktet - du kan fremstille granolie derhjemme. Tilberedningsprocessen ser sådan ud:

 • unge nåle og tynde grene af planten vaskes i køligt vand, tørres og finhakket;
 • falder i søvn i et glas på to liter, og efterlader ca. 5 cm ledig plads ovenpå;
 • hældt med uraffineret solsikkeolie;
 • dæk beholderen løst med et låg og læg den i et vandbad;
 • fordampet i fem timer.

Derefter fjernes krukken fra gryden med vand og får lov til at afkøle. Nåle trækkes ud, klemmes ordentligt gennem tykt gaze og kasseres, og den resterende væske hældes i en ren beholder. En ny portion nåle og kviste hældes i den første krukke, og hele proceduren gentages under anvendelse af den allerede opnåede olie.

Hjemmelavet granolie fungerer godt til gnidning af hud og led

Efter gentrykning af nåle forbliver det til endelig at afkøle det færdige produkt. Når du fremstiller granolie derhjemme, vil det færdige produkt ikke være så rent og koncentreret som det købte, men det vil stadig medføre mange fordele.

Hvad bruges granolie til og bruges til?

Firester findes i mange traditionelle medicinopskrifter. Værktøjet bruges til at behandle led, betændelse og forkølelse.

Hvordan man tager og drikker granolie internt

Det er forbudt at bruge ufortyndet ether, det er for ætsende og brænder halsen og spiserøret. Men 2-5 dråber af agenten tilsættes til infusioner, afkog og urtete. I dette tilfælde reduceres koncentrationen, og produktet bliver sikkert.

Firolie til intern brug kan også blandes med honning - ikke mere end tre dråber pr. Lille ske. Det er tilladt at anvende en lille mængde ether på en sukkerterning til efterfølgende resorption.

Anvendelse af granolie til samlinger

De gavnlige egenskaber ved granolie er efterspurgt efter gigt og artrose - bade med ether har en god effekt. Ti dråber af produktet tilsættes til 1 liter vand, og derefter hældes opløsningen i en fyldt beholder. For at fordele og skader ved granolie til leddene skal være afbalanceret, skal du tage et bad i et kvarter. I tilfælde af forværring af lidelser anbefales det at gentage proceduren hver aften i to uger.

Også med gigt er det tilladt at tilføje en dråbe ether til en lille skefuld solsikkeolie, suge et stykke brød sammen med blandingen og spise det til morgenmad eller frokost.

Anbefalet læsning:  Hvorfor gærfrit brød er nyttigt, og hvordan man bager det

Anvendelse af granolie til forkølelse

Firolie er nyttig til hurtig hærdning af forkølelse. Du kan tage fodbade dagligt med tilsætning af produktet - 20 ml pr. Lille bassin. Benene svæver i ti minutter, proceduren fremskynder blodgennemstrømningen og hjælper med at aktivere immunsystemet. Det er tilladt at udføre det, hvis der ikke er nogen forhøjet temperatur.

Også for ARVI og influenza kan du tilføje seks dråber ether til en lille skefuld honning. Blandingen skal tages tre gange om dagen på tom mave.

Spine Fir Oil

Brug af granolie i folkemedicin anbefales til næsten alle sygdomme i rygsøjlen. Produktet forbedrer blodcirkulationen, hjælper med at lindre muskelspasmer. Ved rygsmerter skal du anvende:

 • gnideI - et par dråber presserester påføres det ømme sted og masseres og pakkes derefter ind i et varmt lommetørklæde;
 • bade - et glas mælk og otte dråber ether hældes i vandet og nedsænkes derefter i en beholder i 25 minutter;
 • salve - 50 g smeltet svinefedt skal blandes med to store spiseskefulde terpentin, tilsæt fire dråber gran og påfør det ømme sted som komprimering.

Vegetabilsk ether er ikke i stand til at kurere kroniske destruktive processer i rygsøjlen. Men det fjerner ubehagelige symptomer meget effektivt.

Sådan bruges granolie til hoste

Ved kold hoste er det en fordel at gnide med gran. Et par dråber ether fortyndes i en lille ske af basen og masserer brystet og øvre ryg med stærke, men blide bevægelser. Derefter skal du pakke dig selv ind i et tæppe og gå i seng. Inhalationer med granolie ved hoste er også nyttige - tre dråber af midlet tilsættes til varmt vand og indånder stigende damp to gange om dagen.

Firester opvarmer brystet med bronkitis og fremmer ekspektoration

Firolie til adenoider

Med adenoider bruges ether til aromaterapi - hver dag i rummet er det nødvendigt at tænde en speciel lampe i 15-20 minutter. Det er nyttigt at lægge et par dråber af olieekstrakten på et lommetørklæde, hvis du har en løbende næse. Det er tilladt at tilføje to dråber af produktet til næseborskyllevæsken, det er vigtigt ikke at overskride doseringen for ikke at brænde følsomme slimhinder.

Sådan bruger du granolie i næsen til forkølelse for voksne, børn

Ved forkølelse skal granolie tilføres i næsen to dråber. Koncentrationen for voksne og børn skal være meget lav. I 100 ml vand fortyndes ikke mere end fire dråber af ekstrakten, og den resulterende opløsning trækkes ind i en pipette. Det er strengt forbudt at bruge et rent produkt.

Anvendelse af granolie til osteokondrose

Betændelse og smerter i osteochondrose lindrer gnidning godt. Opskriften på granolie til leddene er enkel, den blandes med pressede druefrø i lige store proportioner og påføres på nakken eller lænden afhængigt af sygdommens lokalisering. Nåletræer lindrer muskelspændinger og eliminerer begrænsning af bevægelse.

Firolie til onkologi

Firester er ikke i stand til at helbrede kræft, men det fungerer godt, når det kombineres med officielle lægemidler. Det anbefales at bruge produktet først og fremmest til aromatisering af lokaler - ekstraktet renser luften, beroliger den syge og normaliserer hans følelsesmæssige tilstand.

Firoliebade er gavnlige - du skal tilføje 5-7 dråber i en fyldt beholder. Ether vil have en stimulerende effekt på immunsystemet og aktivere kroppen til at bekæmpe sygdomme.

Fir olie til gigt

Ekstraktets smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber forbedrer tilstanden af ​​gigt. Helbredende bade har en udtalt effekt, og instruktionerne til brug af granolie ser sådan ud:

 • 20 ml af produktet fortyndes i 1 liter vand;
 • hældes i en fyldt beholder;
 • nedsænket i et bad i 20 minutter.

Tre dråber ether kan blandes med en lille skefuld olivenbase og gnides på ømme led. Denne procedure hjælper med hurtigt at lindre smerter.

Firolie til mellemørebetændelse

De helbredende egenskaber af granolie kan bruges til instillation med ørebetændelse. Værktøjet reducerer vaskulær permeabilitet, fremskynder blodgennemstrømningen og reducerer hævelse. Først fortyndes fem dråber i 100 ml rent opvarmet vand, og denne opløsning er allerede indpodet i auriklen op til fire gange om dagen.

Du kan ikke dryppe ren firether i øret, det er for koncentreret

Firolie til bronkitis

Ved akut eller kronisk bronkitis anvendes granekstrakt på to måder:

 • til massage - ryggen og brystet gnides med en blanding af 10 ml base og fire dråber nåletræ;
 • inde - Fortynd tre dråber af ekstraktet i et glas varmt vand og drik det i små slurke.
Vigtig! Det er tilladt at forbruge ikke mere end 18 dråber gran generelt om dagen, ellers vil midlet føre til fordøjelsesbesvær eller hjertesvigt.

Firolie til prostatitis

Et nyttigt middel hjælper med at lindre betændelse og smerter ved prostatitis. Normalt udføres udskylning med en opløsning af 100 ml varmt vand med tilsætning af ether. Doseringen af ​​ekstraktet øges gradvist og justeres til 5-12 dråber. I alt tager behandlingen med granolie en måned, hvorefter de tager en pause i 60 dage.

Firolie til vertebral brok

Til en brok i rygsøjlen anvendes gnidning med følgende sammensætning:

 • 4 dråber firether tilsættes til 10 ml baseolie;
 • gnid området af de syge ryghvirvler;
 • en blanding af 100 g honning og 1 g mumie påføres et opvarmet sted;
 • massage udføres med lette klappebevægelser.

Derefter fjernes resten af ​​blandingen bagfra og pakkes varmt ind med et tæppe eller varmt tørklæde. Proceduren korrigerer ikke brok, men lindrer betændelse og smerte og nedsætter udviklingen af ​​sygdommen.

Firolie til tåneglesvamp

Firester har fungicide egenskaber og hjælper med svamp. Et par dråber fyrretræsekstrakt påføres en vatpind og presses til det berørte område i 20 minutter. Behandlingen udføres inden for ti dage.

Firolie til forbrændinger

Du kan fremskynde helbredelsen af ​​forbrændingen med grankompresser. En ren bandage skal fugtes med produktet og påføres i 12 timer på det berørte område og fastgøres ovenpå med en film og en bandage.

Opmærksomhed! Det er strengt forbudt at behandle friske forbrændinger med fireter.

Firolie til hæmorroider

For hæmorroider giver applikationer med granekstrakt en god effekt. Proceduren ser sådan ud:

 • ether fortyndes i lige store forhold med mandel- eller olivenbase;
 • fugt en vatpind i det resulterende produkt;
 • læg den i anus i højst tre timer.

Anmeldelser af metoden til anvendelse af granolie til hæmorroider

angive, at hvis du gentager proceduren to gange om dagen, vil afhjælpningen bidrage til resorptionen af ​​knuderne og helbredelsen af ​​revner.

Til hæmorroider kan firether bruges kontinuerligt i to uger.

Slankende granolie

Fir ekstrakt fremskynder metaboliske processer i kroppen, starter fedtforbrændingsprocesser og reducerer appetitten. På en diæt anvendes afhjælpningen på følgende måder:

 • inde - 1 dråbe med honning eller vand to gange om dagen;
 • i aromatiske bade - 10 dråber pr. fyldt beholder om aftenen
 • til aromatisering - 3 dråber pr. vedhæng og 4 dråber pr. speciel lampe.

Hvis du kombinerer brugen af ​​gran med en sund kost og motion, vil nåletræskstrakt fremskynde vægttabet.

Kosmetisk anvendelse af granolie

Egenskaberne ved æterisk olie af sibirisk gran bruges i hud- og hårpleje. Ekstrakten forbedrer ernæringen af ​​krøller og epidermis, fremskynder cellefornyelse og bremser aldring.

Firolie til ansigtshud

Brugen af ​​granolie i kosmetologi er primært rettet mod bekæmpelse af acne og betændelse. 2-3 dråber af produktet tilsættes til honning, kefir og frugt kosmetiske masker, ekstraktet kan blandes med helende ler.

Fir hjælper med at slippe af med de første rynker. For at øge hudens elasticitet kan du blande 3 dråber ether med 15 ml aloejuice og rå æggeblomme og derefter fordele sammensætningen over huden i 15 minutter. Det er nødvendigt at anvende produktet mindst en gang om ugen.

Fir olie til acne

Til acne og pustler hjælper denne blanding godt:

 • 5 ml druefrøolie kombineres med 2 dråber nåletræ;
 • smøre betændte områder
 • vask efter 15 minutter efter produktet.

Du kan bruge granolie dagligt, indtil huden er klar.

Firolie til cellulite

Følgende skrubbe har en gavnlig virkning på appelsinskal på lår og underliv:

 • 2 store spiseskefulde malet kaffe fortyndes med vand, indtil der fås en flydende væske;
 • tilsæt 10 dråber granekstrakt;
 • gnid produktet i problemområder i flere minutter.

Fir stimulerer blodgennemstrømningen, fremmer korrekt distribution af subkutant fedt og gendanner god hudtone.

Granolie til papillomer

Med papillomer og vorter kan du smøre formationerne med ufortyndet olie fire gange om dagen. Det er kun vigtigt ikke at lade produktet komme i kontakt med ren hud - dette kan føre til forbrændinger.

Påføring af granolie til hår

Granolie bruges til fint hår - det lindrer krøller fra overdreven tørhed og skæl. Følgende maske er populær:

 • 1 stor skefuld sennepspulver fortyndes med en lille mængde vand;
 • 1 dråbe nålether sættes til den resulterende kvælning;
 • smør hårrødderne med et produkt og lad det stå i en halv time under en plastikhætte.

Derefter skal krøllerne vaskes med shampoo. Hvis der opstår en stærk brændende fornemmelse under brug af masken, skal den fjernes på forhånd for at forhindre forbrændinger.

Firester accelererer blodgennemstrømningen under hovedbunden og stimulerer krøller til at vokse

Kontraindikationer for brugen af ​​granolie

Fir æterisk olie bruges muligvis ikke i alle situationer. Kontraindikationer for ekstraktet er:

 • epilepsi
 • kronisk nyresygdom
 • individuel allergi
 • gastritis og mavesår i det akutte stadium
 • amning.

Det er umuligt at forbruge granolieekstrakt internt i en tilstand af svær sult. I dette tilfælde kan selv et fortyndet produkt føre til halsbrand og mavesmerter.

Konklusion

De medicinske egenskaber og kontraindikationer af granolie anvendes i vid udstrækning i folkemedicin og kosmetologi. Midlet hjælper med forkølelse og sygdomme i bevægeapparatet, men kræver minimumsdoser.

Anmeldelser af egenskaberne og brugen af ​​granolie

Vilova Anna Vladimirovna, 33 år, Kazan
Jeg bruger altid indånding og gnidning med firether til forkølelse. Hosten forsvinder hurtigere, det er muligt at klare næsestop med forkølelse. Det er især behageligt, at produktet ikke tørrer slimhinder, i modsætning til apoteksdråber. I løbet af efteråret ARVI-perioden forsøger jeg at bære et aromavedhæng med tilsætning af ether - dette øger immuniteten.
Yartseva Inga Sergeevna, 29 år, Petrozavodsk
Jeg lider af cervikal osteochondrose og gnider regelmæssigt med firether. Handlingen er meget god - agenten varmer musklerne op og lindrer smerter. Med hensyn til egenskaber er det ikke ringere end farmaceutiske salver og geler, men det lugter meget pænere.Derudover tørrer produktet ikke huden ud ved hyppig brug, hvis den tidligere er blandet med almindelig olie.
Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad