Malurt: gavnlige egenskaber og anvendelser, hvordan man tager det

Fordelene og skaderne ved malurt er et presserende spørgsmål for kendere af traditionel medicin. Bitter urt har mange gavnlige egenskaber, men den skal bruges korrekt for ikke at skade helbredet.

Hvordan ser malurt ud, og hvor vokser det

Malurt er en flerårig urt, der kan vokse op til 1,5 m i højden. Planten har en lige, stiv stamme, et stærkt rodsystem, men den nemmeste måde at genkende det på er bladene - tynd, spids, karakteristisk grønliggrå farve.

Malurt vokser overalt på den nordlige halvkugle. Du kan møde det i Europa og Sibirien, i Centralasien og Kaukasus, græs vokser i Nordamerika og endda nogle dele af Afrika.

Malurts kemiske sammensætning

Fordelene ved malurturt er lette at forstå, hvis du studerer den kemiske sammensætning af planten. De grønne dele, blomster og rødder inkluderer:

 • phytoncider og saponiner;
 • harpiksholdige og tanniner;
 • flavonoider;
 • naturlige syrer - ravsyre og æblesyre;
 • caroten;
 • kaliumsalte;
 • malurt æterisk olie;
 • artabsitin, absintin og anabsintin er glycosider, der giver planten sin karakteristiske bitterhed.

De sundhedsmæssige fordele og skader ved malurt afhænger af, hvordan man anvender dets kvaliteter - planten kan have en helbredende eller negativ effekt.

Hvad er malurt nyttigt for kroppen

Ved første øjekast ser planten ud til at være uegnet til forbrug, den smager for bitter. Når det er ordentligt forberedt, har det imidlertid følgende gavnlige virkninger:

 • hjælper med at bekæmpe betændelse - bakterier, infektioner, vira og svampe;
 • har en gavnlig virkning på fordøjelsen - stimulerer appetitten, forbedrer udstrømningen af ​​galde og processen med at nedbryde mad;
 • helbreder hudskader og fremmer hurtig genopretning af celler og væv;
 • effektivt renser kroppen - fjerner toksiner, giftige stoffer og parasitter fra det;
 • har en smertestillende virkning
 • stimulerer immunforsvaret og hjælper med at bekæmpe forkølelse;
 • normaliserer tilstanden af ​​blodkar og udligner trykket.

Kvinder

Fordelene med malurt for kvinder er ubestridelige - plantens egenskaber hjælper med tung og smertefuld menstruation, reducerer blødning og eliminerer risikoen for anæmi. Midler fra denne urt lindrer smerte og lindrer cyklusforstyrrelser, normaliserer hormonniveauet.

Fordelene ved planten for den kvindelige krop ligger i, at urtens antioxidantegenskaber forhindrer udvikling af kræft. Malurt bekæmper infektiøs betændelse i det urogenitale område.

Vigtig! Egenskaberne af malurt for kvinder er tvetydige - for at regulere cyklussen er det nødvendigt at bruge græs i pausen mellem menstruation. Du kan ikke tage planten under menstruation - det vil være skadeligt.

Mænd

Fordelene med malurt til mænd er også meget store - planten bekæmper lidelser og reproduktionsforstyrrelser. Urten hjælper med at genoprette styrken, viser en god effekt i behandlingen af ​​prostatitis og har en positiv effekt på libido.

En anden nyttig egenskab ved urten er malurtets evne til at forårsage en vedvarende modvilje mod alkoholholdige drikkevarer. Planten bruges også til at eliminere virkningerne af alkoholforgiftning.

Er malurt nyttigt under graviditet

De værdifulde egenskaber ved malurt for kvinder gælder ikke for fødselsperioden. På dette tidspunkt er det strengt forbudt at tage planten ind. Urten er almindeligt kendt for sine aborterende egenskaber, så den vil kun skade den vordende mor.

Sådan tager du malurt til vægttab

Når den bruges omhyggeligt, er planten yderst gavnlig under kosten. Den medicinske urt fjerner effektivt toksiner fra kroppen, regulerer appetitten og hjælper med at forbrænde fedt.

Gode ​​resultater vil være fra brugen af ​​malurtolie - for at forberede det skal du insistere på friske blade i olivenolie i 10 dage. Det færdige produkt filtreres og tages kort før det spises i en stor ske. Te og urtete baseret på planten viser også en gavnlig effekt.

Det skal bemærkes, at sulten kan øges, mens du tager urten i de første par dage af kosten. Det kan druknes ved at drikke mindst 2 liter vand om dagen - snart vil appetitten normalisere sig. I alt skal planten fortsættes i højst 2 uger, ellers vil kroppen blive skadet.

Malurt-baserede traditionelle medicinopskrifter

For at helbredende egenskaber af bitter malurt kan udfolde sig fuldt ud, er det nødvendigt at overholde dokumenterede opskrifter. Der er flere vigtige naturlægemidler.

Alkoholtinktur af malurt

Malurtets gavnlige egenskaber manifesteres tydeligt i alkoholtinktur. Det er meget simpelt at lave det - du skal hælde friske eller tørre blade med stærk alkohol i et forhold på 5 til 1 og insistere i et glasbeholder i 2 uger. Hold tinkturflasken ude af direkte sollys.

Det færdige anstrengte produkt tages kun 25 dråber før måltiderne, medicinen hjælper med betændelse og gastriske lidelser, med anæmi og endda med onkologi.

Malurt te

Anbefalet læsning:  Hvorfor er mælke te nyttig?

Malurtte er gavnligt, det kan bruges til vægttab og i tilfælde af funktionsfejl i maven, for at berolige nerverne og som et middel mod søvnløshed. Det er let at tilberede en drink - du skal hælde kogende vand over en teskefuld malurt og lade det stå i ca. 20 minutter.

For at teen skal være så effektiv som muligt, skal du drikke den tre gange om dagen, 5 slurke.

Anbefalet læsning:  Mintete: nyttige egenskaber og kontraindikationer, hvordan man laver

Malurt juice

Malurtjuicens egenskaber medfører fordele i strid med udstrømningen af ​​galden og i tilfælde af gastrisk funktionsfejl. For at opnå det er det nødvendigt at male og klemme frisk græs grundigt gennem ostekladen, mere præcist, alle grønne dele af planten med undtagelse af roden.

Du skal drikke sund juice tre gange om dagen, kun 1 stor ske. I betragtning af plantens bitre smag kan saften sødes med naturlig honning, dette vil ikke skade, og fordelene bliver endnu højere.

Malurt afkog

Til gastritis, tarmlidelser, luftvejssygdomme og andre lidelser er en afkogning af malurt gavnlig. For at forberede det har du brug for:

 • male tørre blade af en lægeplante i et volumen på 2 store skeer;
 • hæld et glas kogende vand i en emaljebeholder;
 • kog i 3 minutter over medium varme, og afkøl derefter drikken, og sil den gennem osteklud.

Den færdige bouillon påfyldes med et glas koldt kogt vand og drikkes tre gange om dagen i flere slurke.

Malurtbade

Til ledlidelser og hudsygdomme er malurtbade til stor fordel. Medicinske urtes værdifulde egenskaber har en gavnlig virkning på irritation og betændelse og hjælper med at lindre smerter.

For at forberede et bad, hæld 500 g rå malurt med vand og kog i cirka et kvarter. Den afkølede bouillon skal hældes i et forberedt bad og ligge i det i ikke mere end 20 minutter. I dette tilfælde skal vandtemperaturen være maksimalt 37 ° C - for varmt bad vil være skadeligt.

Malurt fodbade

I tilfælde af svampesygdomme er nyttige minifodsbade med tilsætning af malurt meget nyttige. Det er nødvendigt at brygge 100 g af planten i 2 liter kogt vand, lad den stå i en halv time og hold derefter benene i den helbredende bouillon i 15 minutter. Væsketemperaturen skal være omkring 45 ° C. Ud over svamp eliminerer proceduren symptomerne på gigt og overdreven sveden i fødderne.

Malurtolie

Til ekstern brug bruges malurtolie ofte - den smøres med helbredende forbrændinger og ømme led, blå mærker, gnidning udføres med ARVI og bronkitis. Du kan forberede middel derhjemme - hæld malurt med olivenolie og insister under låget i 2 uger.

Når olien absorberer malurtens medicinske egenskaber, skal den filtreres, hældes i en anden beholder og opbevares i køleskabet.

Sådan bruges malurt til medicinske formål

Det er muligt at drikke malurt med fordel kun i små doser og i henhold til pålidelige opskrifter. I dette tilfælde vil kroppen ikke modtage skade ved brug af planten, og symptomerne på sygdomme vil virkelig aftage.

Til forkølelse og hoste

Ved hoste og forkølelsessymptomer er malurtinkturens egenskaber bedst af alt - afhjælper effektivt kroppen og bekæmper infektioner. Til medicinske formål er det nødvendigt at tage 3 teskefulde tinktur i 3 dage, og det tilrådes at fortynde midlet med vand.

Til forebyggelse af forkølelse og hoste hjælper malurt bouillon godt - urten skal koges i cirka et kvarter over en ild eller et vandbad. Tag det på samme måde - i flere dage, fortynd en teskefuld bouillon i et glas vand.

Til søvnløshed

Plantens gavnlige egenskaber beroliger nervesystemet og hjælper med at forbedre søvn. For at glemme søvnløshed anbefales det at bruge malurtolie. Frisk græs tilføres i en lukket beholder i olivenolie hele dagen, filtreres og derefter tages 6 dråber olie med en klump sukker kort før sengetid.

Til diarré

Lægeplanten har forankringsegenskaber, så den kan stoppe diarré. For at slippe af med diarré skal du hælde en teskefuld af urten med et glas vand og koge i ca. 10 minutter. Et nyttigt anstrengt produkt drikkes varmt hver 3. time, ikke mere end 20 dråber.

Fra parasitter

Malurt er et fremragende mildt anthelmintisk middel. Det indtages normalt som en del af medicinske præparater. Især fungerer følgende opskrift effektivt:

 • malurt, fedpulver og hørfrø blandes i lige store volumener;
 • knuse råmaterialerne og blande ordentligt;
 • en teskefuld af den resulterende samling hældes med et glas gulerodssaft;
 • produktet drikkes i et glas om morgenen og aftenen.

Du skal tage en nyttig samling hele ugen. Malurt klarer sig godt med voksne parasitter, og yderligere ingredienser har en hjælpevirkning, hvilket pålideligt fjerner helminthæg.

Med gastritis og mavesår

Det er muligt at bruge bitter malurt med forsigtighed, selv med gastritis og mavesår. Urten reducerer surhedsgraden i maven og lindrer irritationer, forbedrer appetitten og hjælper med at etablere eliminering af toksiner.

For gastritis er følgende urtesamling gavnlig:

 • malurt blandes i lige volumen med pebermynte, ryllik og kamille;
 • råmaterialer hældes med et glas kogende vand og insisterede i ca. en time;
 • produktet drikker varmt en gang om dagen.

Med et mavesår ændres opskriften lidt:

 • 2 store skeer malurt blandes med 3 store skeer dildfrø, tilsæt 1 skefuld hyben, hørfrø, calendula og kamilleblomster;
 • råvarer blandes med 7 store skeer ryllik og 4 skeer perikon.
 • alle komponenter knuses, og derefter måles 2 store skeer og koges med kogende vand;
 • i ca. 10 minutter holdes produktet dampende og insisteres derefter i ca. 45 minutter mere.
Anbefalet læsning:  Hyben infusion: fordele og skader, hvordan man laver mad

Du skal drikke en nyttig kombineret infusion tre gange om dagen i 5 slurke, du skal gøre dette på tom mave.

At rense leveren

Urtens antiinflammatoriske og koleretiske egenskaber anvendes til behandling af leveren. Fordelene ved at rense kroppen med malurt er, at planten lindrer stress fra leveren og giver den styrken til at komme sig. Normalt anvendes et afkog - 10 g tørt græs hældes med et glas kogende vand, og medicinen opbevares i yderligere 20 minutter.

Derefter skal produktet insisteres på at være lukket i cirka en halv time og filtreres. Tag bouillon i 5-6 slurke, før du spiser, tre gange om dagen.

For at øge styrken

For at slippe af med mandlige problemer kan du brygge en teskefuld malurt i et glas kogende vand og lade den stå i 10 minutter. Det færdige anstrengte produkt er opdelt i 3-4 portioner, de skal tages i løbet af dagen og fortynde medicinen med vand.

I alt varer terapiforløbet ikke mere end 1,5 måneder, en nyttig urt i for store mængder er skadelig.

Til behandling af fibromer

Malurt bruges aktivt i gynækologi, især til behandling af godartede tumorer i livmoderen. Til fibroider anbefales det at hælde 2 store spiseskefulde malurt med 500 ml alkohol og insistere i mørke i ca. 10 dage.

Fordelene ved malurt i kvindelige sygdomme vil manifestere sig, hvis du bruger en sådan infusion, en teskefuld to gange om dagen. Dette skal gøres samtidig med fødeindtagelse, og den samlede behandling fortsættes i højst 2 uger.

Fra hæmorroider

Malurtets egenskaber inden for medicin er højt værdsat i behandlingen af ​​hæmorroider. Alkoholtinktur af malurt tages 12 dråber to gange om dagen - produktet skal fortyndes i en stor skefuld vand.

Nyttige lavementer med afkog af malurt hjælper også; til deres forberedelse koges 4 store spiseskefulde urter i 1 liter kogende vand i 5 minutter. Midlet insisteres i 6 timer under et låg og bruges derefter dagligt som anvist, indtil sygdommen forsvinder.

Til herpes

Hvis du brygger en teskefuld malurt i et glas kogende vand og insisterer under låget i et kvarter, hjælper løsningen hurtigere med at slippe af med herpes på læberne. Du skal tage medicinen oralt, et par dråber tre gange om dagen.

Du kan lave lotions med afkog - en vatpind fugtes i et terapeutisk middel og påføres kortvarigt på et ømt sted.

Fra vorter og papillomer

Malurt helbredende egenskaber hjælper med at forbedre hudens tilstand. En teskefuld tør indsamling brygges i et glas kogende vand, infunderes i 15 minutter og drikkes på tom mave tre gange om dagen, denne terapi giver dig mulighed for at slippe af vorter.

Hvad angår papillomer, tilføres plantefrø i olivenolie i 3 dage for at bekæmpe dem. Når den sunde olie er klar, skal du stramme den og drikke 5 dråber 4 gange om dagen.

Tandpine

I tilfælde af sygdomme i tænder og tandkød anvendes skylning med malurt - du skal hælde varmt vand over flere blade af planten og vente, indtil produktet infunderes og afkøles. Du skal skylle munden flere gange om dagen, den helbredende urt vil hurtigt lindre betændelse og smerte.

Med onkologi

De medicinske egenskaber af malurt i onkologi er almindeligt kendte - planten hæmmer væksten af ​​ondartede tumorer. Den tørre rod af planten skal knuses, det resulterende pulver i volumen på 2 store skeer, hæld kogende vand og kog i 10 minutter over svag varme. Derefter insisteres løsningen i flere timer under låget, græsset filtreres fra, og bouillon tages tre gange om dagen, 2 store skeer.

Opmærksomhed! Kræftbehandling skal udføres efter lægens recept - bitter malurt kan kun fungere som et hjælpestof, ellers vil det kun medføre skade.

Til ledsmerter

Malurtbade hjælper godt mod gigt og gigt - en flok malurt koges i 5 liter vand, og derefter tilsættes bouillon til det tilberedte vand. Du skal tage et sundt bad ikke mere end 15 minutter, det er vigtigt at overvåge temperaturen - 37 ° C vil være nok.

Malurt hjælper med at bekæmpe ledsygdomme og med intern brug - det er nødvendigt at insistere på en teskefuld af planten i et glas kogende vand i en time og derefter drikke 1 stor ske på en fuld mave.

Behandling af alkoholisme

Fordelene ved bitter malurt for den menneskelige krop er, at planten hjælper med at slippe af med alkoholafhængighed. Denne drink er normalt tilberedt:

 • malurt og timian blandes i lige store dele;
 • 2 store skeer med samling hældes med et glas varmt vand og tændes derefter;
 • kog og kog i yderligere 5 minutter.

Når bouillon er afkølet, skal du stramme den og tage et par store skeer med mad tre gange om dagen.

Anvendelsen af ​​malurt i kosmetologi

Malurtets gavnlige egenskaber kan ikke kun helbrede lidelser, men også forbedre udseendet. Malurt hjælper med at opretholde ungdommelighed og tiltrækningskraft, da det tager sig af både hud og hår.

Til ansigtshud

Først og fremmest hjælper lægeplanten effektivt med at håndtere acne og rydde ansigtets hud. For eksempel er følgende lotion til fedtet hud populær:

 • en infusion af malurt i mængden af ​​1 tsk blandes med 300 ml mineralvand;
 • tilsæt 20 dråber mandelolie;
 • bland grundigt i en lille flaske.

To gange om dagen aftør ansigtet med det resulterende produkt efter vask. Lotionen lindrer irritationer og acne, hjælper med at fjerne hudorme og regulerer olieproduktionen.

Til hår

Fordelene ved malurt til hår kommer til udtryk i det faktum, at urten forhindrer hårtab. En tør plante skal brygges i varmt vand i forholdet 1 til 10 og derefter infunderes i ca. en time og filtreres grundigt. De vasker deres hår med en sådan afkog i en hel måned - dette skal gøres hver anden dag.

Malurt vil effektivt styrke rødderne og give krøllerne styrke. Men efter et behandlingsforløb i 3 uger bliver du nødt til at tage en pause fra at bruge malurt, så kroppen ikke bliver skadet.

Malurt koster sig til et bad

Malurt i badet er gavnligt - når du damper, kan du bruge kost ikke kun fra birk, egetræ eller brændenælde, men også fra denne helbredende plante. Under fugtige og varme forhold udsender malurt en bitter aroma, der fremmer afslapning, har stor indflydelse på tilstanden af ​​bronchi og lunger.

Vi må ikke glemme massageeffekten, når du bruger malurtkost. At klappe huden med malurtbånd vil ikke skade, men det vil forbedre blodcirkulationen og tone kroppen.

Hvordan malurt bruges til madlavning

Malurt er et ret usædvanligt, men sundt krydderi. I store mængder vil det være skadeligt, men i små doser kan det findes i kød- og fiskeretter. I minimale mængder giver urten produkterne en original syrlig smag og letter desuden hurtig fordøjelse af tunge fødevarer.

Malurtgrøntsager bruges til fremstilling af alkoholholdige drikkevarer - pebervodka og chartreuse. Malurt absint er meget berømt, på trods af at det i øjeblikket officielt er forbudt at producere det i Europa.

Malurtskader og bivirkninger

Lægeplanten forårsager skade primært i tilfælde af overdosering. Det er umuligt at overtræde mængden af ​​brug af midler, der anbefales i folkemæssige opskrifter, ellers vil urtens virkning være destruktiv.

Desuden er malurt skadeligt, hvis det bruges for længe.Du kan bruge urten ikke længere end en måned i træk, hvis farlige forbindelser i malurt sammensættes i kroppen, vil dette føre til forgiftning, nyresvigt og nervesygdomme.

Kontraindikationer for brugen af ​​malurt

For at malurt ikke skader sundheden, skal du vide om dens strenge kontraindikationer. De er:

 • graviditet og amning
 • alder under 14 år
 • allergi over for komponenter i urten;
 • anæmi og en tendens til at danne blodpropper;
 • intern blødning og sygdomme i mave og tarm i den akutte fase;
 • gastritis med nedsat gastrisk syresekretion;
 • alvorlige nervøse og psykiske lidelser.

Indsamling, forberedelse og opbevaring af malurt

Tidspunktet for høst afhænger af, hvilken del af planten du vil have. Bladene høstes bedst i juni, stilkene sammen med bladene skæres en måned senere - i juli.

En nyttig plante tørres på standard måde - på et åbent sted i skyggen i en uge. Det tørrede græs knuses og lægges i papirposer eller tøjposer. Tørt græs har en holdbarhed på 2 år under tørre forhold - overskydende fugt beskadiger malurt.

Konklusion

Fordelene og skaderne ved malurt afhænger af forsigtigheden ved brugen. Medicinsk urt kan ikke tages i store doser, og for nogle mennesker er den fuldstændig kontraindiceret. Men når du følger opskrifterne, vil planten kun gavne og bidrage til at forbedre trivsel.

Anmeldelser

Elena Alexandrovna Marina, 38 år, Yaroslavl
Jeg var nødt til at tage malurt fra parasitter - planten hjalp med at fjerne orme om en uge. Jeg renser også kroppen med malurt til forebyggelse af leversygdomme - efter infusionen mærkes en ekstraordinær lethed, sundhedstilstanden forbedres mærkbart.
Petrova Anna Dmitrievna, 29 år, Tula
Jeg bruger malurt til vægttab. Hvis du tager små portioner malurtolie på en diæt, går kilo hurtigere væk. Sandt nok, i første omgang vil jeg virkelig spise, men det varer ikke længe, ​​efter et par dage aftager følelsen af ​​sult.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad