Comfrey: foto af en plante, nyttige egenskaber, kemisk sammensætning

De medicinske egenskaber og kontraindikationer for comfrey er af interesse set fra traditionel medicin. Lægeplanten hjælper med betændelses- og ledlidelser, men den skal bruges i henhold til alle regler.

Kemisk sammensætning af comfrey officinalis

Flerårig comfrey eller larkspur er en plante op til 1 m høj med forgrenede tykke rødder, smalle blade og små hængende blomster. Græsset vokser på fugtige steder på næsten enhver jord, fra midten af ​​sommeren bærer det frugt - tørre bælg med mørke skinnende frø.

Comfrey planten er værdsat for sine gavnlige virkninger på leddene

Traditionel medicin bruger hovedsagelig comfrey rødder og blade til behandling. Råmaterialers sammensætning indeholder følgende nyttige stoffer:

 • harpiks;
 • B-vitaminer;
 • glykosider og alkaloider;
 • stivelse og inulin;
 • organiske syrer;
 • flavonoider og slim;
 • essentielle olier.

Allantoin i kompositionen giver særlig værdi til den flerårige. Dette stof stimulerer den accelererede deling af celler og fremmer hurtig heling af enhver skade.

Hvorfor er comfrey nyttigt?

Traditionel medicin bruger en flerårig urt til både ekstern brug og indtagelse. Med forbehold for dokumenterede opskrifter, comfrey:

 • lindrer betændelse i huden og indre organer
 • har antimikrobiel og antiseptisk virkning;
 • hjælper med at stoppe blødning
 • fremmer ekspektoration mod forkølelse og kroniske bronchopulmonale lidelser;
 • sænker blodtrykket med hypertension
 • stimulerer peristaltik ved at øge muskeltonen;
 • letter tilstanden i tilfælde af ledsygdomme
 • lindrer betændelse i huden og fremmer regenerering af epidermis;
 • hjælper med at helbrede trofasår og purulente sår;
 • har en smertestillende virkning.
For det meste anvendes comfrey eksternt, men i små mængder kan det også bruges internt

Comfrey er især nyttigt til ledlidelser, det bruges til gigt, gigt, gigt og osteochondrose. En flerårig plante fremskynder processen med knoglefusion i tilfælde af brud, letter tilstanden i tilfælde af forskydninger og blå mærker.

Vigtig! Comfrey, eller larkspur, bruges i kosmetologi til hjemmet. Planten fugter huden og heler mindre skader samt styrker hårsækkene.

Comfrey medicinsk skade

Den nyttige comfrey hører til giftige planter; den indeholder alkaloider consolidin og cinoglossin. Du skal bruge urten med stor omhu, ellers vil det skade kroppen:

 1. En overdosis af medicinsk comfrey kan føre til toksisk skade på leveren og mindre blødninger i dets væv. Ved langvarig overdosering kan planten forårsage kræftfremkaldende virkning.
 2. Det er umuligt at bruge medicinsk comfrey med eksisterende leverlidelser og i nærværelse af onkologiske sygdomme.I disse tilfælde, selv i små mængder, vil planten gøre mere skade end gavn.
 3. I tilfælde af en overdosis af planten vises kvalme, tarmforstyrrelser, mavesmerter, svimmelhed og åndedrætsbesvær. Hvis du oplever sådanne symptomer, skal du tage et afføringsmiddel, fremkalde opkastning og derefter søge lægehjælp.

I Europa og USA anvendes de medicinske egenskaber af comfrey root udelukkende i præparater til ekstern brug. I Rusland forbruges lægeplanten, inklusive inde, men i minimale doser.

Roden er den mest værdifulde del af den medicinske comfrey

Kontraindikationer for comfrey

Larkspur urt, når den bruges klogt, er ikke skadelig. Men der er sygdomme, hvor det er strengt forbudt at bruge det til medicinske formål. Listen over kontraindikationer inkluderer:

 • hypotension;
 • individuel planteintolerance
 • kronisk leversygdom
 • tumorprocesser i kroppen.
Anbefalet læsning:  Panzerina (panzeria) uld: medicinske egenskaber, anvendelse, anmeldelser

Det er nødvendigt at opgive larkspur til gravide og mødre under amning. Lægeplanten bør ikke tilbydes børn, selv under overholdelse af forholdsregler, den kan kun bruges efter 18 år.

Betingelser for brug

Det er sikkert at bruge en larkspur, hvis opskrifterne og doserne følges nøje:

 1. Doser af comfrey bouillon er i gennemsnit ikke mere end 100 ml pr. Dag. En stærk tinktur af larkspur bruges i kun 40 dråber om dagen.
 2. Den samlede varighed af comfrey-behandling bør ikke overstige 10 dage. Giftige stoffer i plantens sammensætning kan akkumuleres i kroppen og forårsage sundhedsskader.
 3. I løbet af året bør den samlede behandlingsperiode med larkspur ikke være mere end 6 uger.

Anbefalinger vedrørende optagelsens varighed gælder blandt andet brugen af ​​larkspur ved hjælp af eksterne metoder.

Det anbefales at bruge afkog og infusioner af larkspur ikke længere end 10 dage i træk

Brugen af ​​comfrey officinalis

De helbredende egenskaber ved en flerårig plante bruges af folkemusik og traditionel medicin. Anvendelsesområderne for comfrey overlapper hinanden, men det findes oftere i hjemmets helbredende opskrifter.

Brugen af ​​smørfedt i traditionel medicin

Folk opskrifter anbefaler at bruge larkspur hovedsageligt eksternt. Der er dog opskrifter til intern brug af tinkturer og afkog.

Komprimer for blødning

Brug af comfrey blade er indiceret til blødning. De skal vaskes grundigt, skæres i små stykker og derefter presses gennem osteklud.

Hvis blod kommer fra et snit eller slid på huden, kan en bomuldspude dyppet i smørsyrejuice påføres skaden. I tilfælde af næseblod fugtes en tyk tampon i saften og anbringes i næseboret; om nødvendigt kan tamponen skiftes 3 gange i træk.

Saft fra friske larkspur blade stopper blodet godt

Bouillon til lotion

Ved alvorlige blå mærker, ledbåndsbrud og brud kan du fremstille nyttige lotioner fra afkog af larkspur. For at forberede produktet har du brug for:

 • male 100 g tør planterot;
 • hæld råvarer med en liter vand;
 • kog over svag varme i 10 minutter;
 • stamme.

I en færdiglavet varm bouillon fugtes et bandage eller et stykke gasbind og påføres ømme pletter i en halv time. Urteafkog hjælper med at lindre ubehag, eliminerer hævelse af væv og fremskynder regenerering.

Infusion på rødderne af comfrey for forstoppelse

Comfrey har en mild afførende virkning - den kan bruges til at behandle forstoppelse. Følgende infusion tilberedes i henhold til opskriften:

 • 2 store skeer pulver fra rødderne hæld 500 ml kogende vand i en termokande;
 • hold termokanden åben i 15 minutter;
 • luk derefter låget og lad det infundere i 7 timer.

Den færdige infusion filtreres og tages 100 ml på tom mave dagligt. I alt bør behandlingen fortsættes højst 10 dage.

Infusion på rødderne af larkspur i små doser hjælper med forstoppelse

Alkoholtinktur til fælles behandling

En stærk tinktur af comfrey giver en god effekt på inflammatoriske lidelser i leddene. De gør det sådan:

 • 100 g pulver fra plantens rødder hældes med 500 ml vodka;
 • luk beholderen med et låg og fjern den til infusion i 3 uger
 • det færdige produkt filtreres.

Du kan drikke tinkturen 40 dråber på tom mave 1 gang om dagen, mens produktet skal fortyndes i 100 ml vand.

Råd! De medicinske egenskaber af comfrey på alkohol giver den største effekt, hvis de samtidig ømme leddene behandler de ømme led med hjemmelavet larkspur salve.
Med gigt og gigt kan du lindre betændelse med en tinktur af larkspur

Comfrey rodsalve

For at bruge medicinsk comfrey til leddene derhjemme kan du forberede en salve fra tørre rødder. De gør det ifølge denne opskrift:

 • 1 stor skefuld knust larkspurrødder blandes med 2 spiseskefulde tørrede kastanjeblomster;
 • tilsæt lidt vand, så tørre råmaterialer bliver til væsk;
 • hold emnet på et varmt sted i en halv time;
 • tilsæt 4 store spiseskefulde svinekødsfedt til blandingen og sæt den i ovnen i 3 timer.
Anbefalet læsning:  Budra urt: medicinske egenskaber og kontraindikationer, foto

Efter bearbejdning i ovnen opvarmes midlet over en åben ild i yderligere 5 minutter og får derefter lov til at afkøle let og presses gennem ostekladen. En tyk salve påføres med en komprimering på ømme led eller sår på huden, du kan holde det hele natten efter at have tidligere fikset det med et bandage.

Hjemmelavet larkspur og animalsk fedtsalve er et effektivt middel mod ledsmerter

Brugen af ​​smørfedt i traditionel medicin

Officielle lægemidler anerkender lærkspurens medicinske egenskaber. Du kan møde planten som en del af salver, geler og ekstrakter til ekstern behandling af led og hudlæsioner. For eksempel er følgende populære:

 • «Comfrey 911»- gel med badyaga-ekstrakt, comfrey-ekstrakt, chondroitin og æteriske olier;
  Gel "Comfrey 911" - et certificeret farmaceutisk produkt indeholdende larkspur
 • «Comfrey Dr. Theiss"- fløde med klorofyl, fyrretræs- og majsolier, larkspurekstrakt.
  "Comfrey Doctor Theiss" - opvarmningscreme til leddene

Selvom larkspur er til stede i lægemidler i små doser, er effekten meget god.

Comfrey under graviditet

Nyttig levende knogle er ikke egnet til brug i drægtighedsperioden. De aktive ingredienser i planten hjælper med at øge muskeltonen, under graviditet kan dette føre til abort eller tidlig fødsel.

Du kan ikke bruge den levende knogle, selv under amning. Alkaloiderne i lægeplanten vil skade barnet og forårsage ham alvorlig og farlig forgiftning.

Regler for indsamling og opbevaring

Høstningen af ​​lægeplantens rødder udføres om efteråret fra slutningen af ​​oktober til meget frost. I denne periode akkumuleres den maksimale mængde næringsstoffer i rødderne.

Til indsamling er unge planterødder velegnede, som er placeret på siden af ​​hovedroten. I struktur skal de være tætte, hårde og knasende, og det er bedre ikke at tage bløde eller for tørre rødder. Du kan afbryde stykker af jordstænglen med dine hænder, men det er bedre at skære råmaterialet af med en skarp kniv, så der bliver mindre skade på planten.

Larkspur rødder til medicinske formål høstes i slutningen af ​​oktober

Efter indsamling skal medicinske råvarer tørres. Rødderne renses fra jorden med en børste, derefter bundet med en tyk tråd og suspenderes i en uge i et tørt og godt ventileret rum. Det vil være muligt at forstå, at råmaterialet er tørret kvalitativt, det vil være muligt at skære det, det bliver gult. Derudover bryder lærkspurens tørre rødder med en rungende revne.

Opbevar rødder i en papirpose på et mørkt sted med lav luftfugtighed. Det medicinske råmateriale bevarer sine fordele i 3 år.

Opmærksomhed! I modsætning til rødderne forbruges comfrey blade for det meste friske.Du kan samle dem igennem hele sæsonen.

Konklusion

De medicinske egenskaber og kontraindikationer for comfrey fortjener en detaljeret undersøgelse. Lægeplanten hjælper godt med betændelse og leddsygdomme, men den skal bruges med forsigtighed. Da larkspur er giftig, er det vigtigt at overholde de korrekte doser af infusioner, tinkturer og salver.

Anmeldelser om brugen af ​​comfrey root i traditionel medicin

Ilyina Olga Sergeevna, 52 år, Tomsk
Jeg har lidt af gigt i omkring 10 år og har prøvet mange lægemidler og folkemedicin. For omkring 3 år siden lærte jeg om urtelarkspur, og i dag giver en salve baseret på planten den bedste effekt. Knæsmerter fra comfrey aftager, og mobiliteten forbedres.
Pavlova Tamara Vasilievna, 60 år, Saratov
Zhivokost er en meget værdifuld plante i reserven for enhver urtelæge. For leddene er urten simpelthen uerstattelig, comfrey hjælper selv med brud, og med gigt eller gigt bringer det meget hurtig lindring. Jeg bruger hjemmelavet salve regelmæssigt, og effekten er altid positiv.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad