Neroli essentiel olie: egenskaber for ansigtets og hårets hud, sammensætning, anmeldelser af kosmetologer

Egenskaber og anvendelser af essentiel olie fra neroli er højt respekteret inden for det kosmetiske område. Ether tilhører kategorien af ​​de dyreste, men har også en meget stærk positiv effekt.

Hvilken neroli-æterisk olie opnås fra

Fra lydens navn kan man fejlagtigt tro, at der er en neroli-plante. Faktisk er dette ikke tilfældet, orange blomster bruges som råmaterialer til produktion. Derfor lugter neroliolie orange, selvom den også har andre nuancer af aroma - bitter og blomsteragtig, frisk, forfriskende og samtidig subtil og mystisk.

Produktet produceres ved hjælp af dampdestillation, og forbruget af råvarer er meget højt. For at opnå 1 liter ether skal der behandles næsten et ton blomsterblade. Af denne grund er et produkt med værdifulde egenskaber meget dyrt, især dets højkvalitets sorter af middelhavsoprindelse.

Neroli - navnet på æteren af ​​orange blomster

Sammensætning og fordele ved neroli olie

Anvendelsen af ​​neroli og dens egenskaber er populær på grund af dens rige kemiske sammensætning. Følgende stoffer er til stede i det essentielle middel:

 • phenyleddikesyre og benzoesyre;
 • nerol og pinene;
 • farnesol og camphen;
 • jasmon og dipenten;
 • eugenol og nerolidol;
 • geraniol;
 • organiske naturlige syrer;
 • vitaminforbindelser.

Nyttige egenskaber udtrykkes i det faktum, at den essentielle olie:

 • udjævner blodtrykket og stimulerer hjertet;
 • gør blodkarrene stærkere og rydder dem for kolesterol;
 • lindrer muskelspændinger, forbedrer blodcirkulationen og nerveledning;
 • gendanner et sundt stofskifte
 • hjælper med at opretholde normale hormonelle niveauer
 • lindrer stress godt og hjælper med at bekæmpe søvnløshed;
 • hjælper med at eliminere inflammatoriske processer
 • deltager i vævsheling.

Kosmetologi er det vigtigste anvendelsesområde for neroli's gavnlige egenskaber. Det er forbudt at bruge æterisk olie internt, men når det påføres eksternt, giver det enorme fordele.

Du kan ikke drikke produktet selv i små mængder, men ekstern brug er meget bred

Anvendelsen af ​​neroli essentiel olie i kosmetologi

Neroli har fugtgivende, nærende og styrkende egenskaber. Brug af ether afspejles lige så godt i tilstanden af ​​epidermis og krøller, ved hjælp af essentiel olie kan du forsinke aldringsprocessen og forsinke skønhed og ungdom.

Neroli æterisk olie til hår

De aktive ingredienser i den essentielle olie og dens unikke egenskaber stimulerer processerne for aktiv hårvækst. Når du bruger neroli, styrkes trådene hurtigt, de vender tilbage til deres naturlige glans og sunde styrke.

For hurtig vækst

For at fremskynde væksten af ​​krøller og hurtigt returnere frodigt hår kan du bruge følgende middel med værdifulde egenskaber:

 • bland lige store mængder honning og olivenolie - i en stor ske;
 • tilsæt rå æggeblomme og 2 dråber neroli til blandingen;
 • hvordan man gnider blandingen i håret ved rødderne, og brug derefter en kam til at fordele produktet over hele længden af ​​trådene.
Anbefalet læsning:  Hvad er nyttigt, og hvordan man tager olivenolie

Du skal holde masken under polyethylen og et tykt håndklæde i mindst en time. Derefter fjernes den kosmetiske blanding med en mild shampoo. Det er bedst at gentage proceduren to gange om ugen, så vil effekten af ​​produktets egenskaber være hurtig.

Hårtab

Hvis håret er mærkbart svækket, og frisuren er blevet mindre frodig, kan du bruge neroli-egenskaberne til at styrke tråde og gendanne deres struktur. Dette værktøj hjælper:

 • en stor skefuld olivenolie blandes med et par dråber ether;
 • tilsæt yderligere 25 dråber hvedekimolie til masken;
 • opvarm produktet let for at holde det varmt og påfør jævnt på tråde.
Anbefalet læsning:  Hvorfor hvedeklid er nyttigt, anmeldelser

Du skal lade masken ligge på dit hår i en time, hvorefter krøllerne skal skylles med naturlig shampoo.

Neroli opdaterer krøller, gør dem stærkere og giver en sund glans

Skæl

Fedtet eller tør skæl forekommer ofte med metaboliske lidelser under hovedbunden. Neroli's egenskaber hjælper med at normalisere udskillelsen af ​​fedt, hvis du regelmæssigt anvender følgende maske:

 • lavendel og geraniumethere blandes med hinanden - 5 dråber hver;
 • tilsæt derefter et par dråber appelsinolie og den samme mængde neroli;
 • tilsæt en dråbe ylang-ylang til blandingen, påfør derefter sammensætningen i håret og masser hovedbunden i flere minutter.

Egenskaberne ved æteriske olier fremskynder blodcirkulationen, genopretter ernæring til hovedbunden og udjævner dens fedt. Efter et par applikationssessioner bliver den første effekt synlig.

Vigtig! Koncentrerede estere, hvis doseringen ikke tages, kan brænde følsom hud, derfor skal proportionerne overholdes nøjagtigt. Derudover er det bedre at nægte at bruge masken, hvis du er tilbøjelig til hudirritation.

Neroli æterisk olie til ansigtshuden

De stimulerende og nærende egenskaber ved æterisk olie gør det berettiget til brug i ansigtspleje. Det gavner både unge piger og middelaldrende kvinder.

Neroli olie til rynker

For at forbedre hudens elasticitet og stramme den let kan du gøre følgende:

 • fortynd en lille skefuld honning i et glas stille mineralvand;
 • tilsæt en dråbe neroli;
 • hæld produktet i en silikoneform og læg det i fryseren.

Når den kosmetiske is er klar, skal du tørre dit ansigt med den om morgenen og om aftenen. Du behøver ikke at skylle dit ansigt efter påføring af isterninger eller udtørring af huden med et håndklæde.

Til fedtet hud

En simpel ansigtsmaske med neroliolie hjælper med at regulere fedtbalancen i epidermis. De gør det sådan:

 • blå ler fortyndes i lige stor mængde stadig mineralvand - 1 ske hver;
 • tilsæt et par dråber neroli æterisk olie til blandingen;
 • produktet fordeles jævnt over ansigtet og prøver ikke at røre ved læberne og området nær øjnene.

Når masken, der indeholder ler, tørrer op, skal den vaskes af med lidt opvarmet mineralvand.

Produktet bruges oftest til at passe på epidermis i ansigt og krop.

Til acne og hudorme

Da neroli har antiinflammatoriske egenskaber, kan det essentielle middel hjælpe med at rydde udbrud. Følgende maske har en god effekt:

 • en stor skefuld druefrøolie blandes med en dråbe neroli;
 • omrør agenten;
 • spredes forsigtigt over ansigtet og holdes i ca. 7 minutter.

Hvis der er få acne og store hudorme i ansigtet, er brugen af ​​et rent produkt tilladt. I dette tilfælde er du nødt til at anvende neroliolie i ansigtet punktvist for at kauterisere betændelsen - du kan ikke røre ved sund hud på samme tid.

Neroliolie til læber og øjenvipper

Neroli tilhører kategorien æteriske olier med en meget høj koncentration af aktive stoffer i sammensætningen. Da huden på læberne og øjenlågene er meget delikat og følsom, anbefales det ikke at bruge neroliolie til øjne og læber. Hvis neroli kommer på slimhinderne, selv i en fortyndet form og i en lille mængde, kan dens egenskaber fremkalde kemiske forbrændinger, irritation og hævelse.

Neroli olie til cellulite og strækmærker

Når det påføres huden, fremskynder neroli blodgennemstrømningen i de nedre lag af epidermis, forbedrer fedtstofskiftet og har generelt en stramningseffekt. Derfor hjælper egenskaberne med den essentielle olie godt med cellulite og strækmærker, epidermis udjævnes, og kroppen bliver mere attraktiv.

Anbefalet læsning:  Anti-cellulitemassage: effekt, teknik, foto og video

For at slippe af med defekter i huden kan du blande 1 stor skefuld af flere baseolier, for eksempel mandel, jojoba og kokosnød. Derefter skal du tilføje en dråbe neroli til dem og massere problemområder med blandingen i flere minutter.

Efter en kort massage skal balderne, benene eller underlivet pakkes ind i polyethylen, isoleres og lades vikle i 1,5 timer eller natten over.

Anvendelsen af ​​neroliolie i traditionel medicin

På grund af den ekstremt høje koncentration forbruges essentiel olie af neroli ikke internt selv i ringe doser. Produktets egenskaber medfører dog stadig fordele i hjemmemedicin.

Neroli's egenskaber bruges til terapeutisk inhalation mod forkølelse, bronkitis og andre lidelser i luftvejene. Et par dråber helende eter fortyndes i et glas varmt vand, og derefter inhaleres en behagelig aroma i flere minutter.

Det er tilladt at bruge egenskaberne af neroli i form af kompresser - den essentielle olie i mængden af ​​et par dråber opløses i basisolien og påføres derefter på et bandage eller en vatrondel og påføres det ømme sted. Kompresser hjælper godt med ledlidelser og muskelsmerter med svampesygdomme.

Inhalationer og kompresser er nyttige til sygdomme

Også brugen af ​​egenskaberne af den essentielle olie hjælper med sygdomme i urinvejsorganerne og tarmene - i sådanne tilfælde gnides neroli eksternt i underlivet. Med fortyndet æterisk olie kan du massere dine templer med svimmelhed og migræne, produktet forbedrer blodgennemstrømningen og hjælper med at slippe af med ubehag.

Aromaterapi med neroli æterisk olie

Den essentielle olie har ikke kun værdifulde egenskaber, men også en behagelig aroma. Derfor er et af dets anvendelsesområder aromatisering af lokaler. Hvis du tilføjer et par dråber neroli til aromalampen, fyldes rummet med en duftende duft. Derudover vil de aktive komponenter og egenskaber ved den essentielle olie, selv med denne påføringsmetode, være i stand til at desinficere luften i rummet og medføre sundhedsmæssige fordele.

En anden mulighed for aromaterapi er et essentielt bad. Tilsæt ca. 6 dråber ether i den fyldte beholder, du kan også bruge fløde, naturlig honning og mælk. Et kort bad med lugten af ​​neroliolie vil ikke kun berolige nervesystemet, men vil også have en afslappende og smertestillende effekt på muskel- og ledlidelser.

Neroli olie som et elskovsmiddel

Et interessant anvendelsesområde for æterisk olie er brugen af ​​dens egenskaber til at øge styrken. Indånding af duft af neroli vækker sensualitet ikke kun hos mænd, men også hos kvinder, hvilket gør romantiske forhold mere levende.

Råd! Det er muligt at bruge egenskaberne af æterisk olie som et elskovsmiddel ikke kun til aromatisering af et rum, men også til en afslappende massage.

Kontraindikationer og bivirkninger

Ikke alle har lov til at bruge et etherprodukt. Det er nødvendigt at opgive neroli:

 • under graviditet og amning
 • med onkologi og under kemoterapi;
 • med en individuel allergi over for produktet;
 • med øget hudfølsomhed
 • i nærvær af friske forbrændinger og åbne læsioner på huden.
Det er bedre at bruge produktet om aftenen.
Opmærksomhed! En bivirkning ved brug af et essentielt middel er mulig døsighed og sløvhed af reaktioner. Det er bedst at bruge produktets egenskaber om aftenen inden du går i seng, du skal ikke inhalere aromaen af ​​neroli inden kørsel.

Valg og opbevaring

For at købe en essentiel olie af høj kvalitet skal du være opmærksom på flere punkter, når du vælger:

 1. Sammensætning - produktet skal indeholde en enkelt komponent, 100% æterisk olie uden unødvendige urenheder.
 2. Pris - dette værktøj kan ikke være billigt, i gennemsnit svinger omkostningerne omkring 1000-1500 rubler.
 3. Emballage - produktet skal realiseres i en beholder med mørkt glas, der beskytter produktet mod udsættelse for lys. Før du køber på Internettet, er det værd at studere et foto af neroliolie.

På apoteker kan du finde neroliolie fra forskellige producenter. Det menes, at det bedste produkt på markedet kommer fra Middelhavslandene. Produktet produceres også i Egypten, men det er ikke elite.

Etherproduktets holdbarhed er 3 år. Det er nødvendigt at opbevare produktet i en tæt forseglet mørk glasflaske, og temperaturen bør ikke overstige 25 grader. Du skal opbevare flasken et mørkt sted væk fra direkte sollys.

Konklusion

Egenskaber og anvendelser af neroli æterisk olie er efterspurgt primært inden for kosmetologi. Imidlertid er indånding af essentielle dampe og kompresser gavnlige, herunder til behandling af lidelser. Det vigtigste er ikke at bruge produktet indeni og ikke lade det komme på slimhinderne.

Ægte ether er meget dyrt

Anmeldelser om brugen af ​​neroli æterisk olie til ansigt og hår

Olga Vladimirovna Kondratyeva, 29 år, Vladivostok
Den magiske lugt af neroli hjælper mig med at slappe meget godt af. Jeg begyndte at bruge olie, da jeg havde problemer med søvn - jeg tilføjede den til aftenbade og tændte en aromalampe. Effekten kom meget hurtigt - søvnløshed forsvandt, dagtimerne kom tilbage.
Filippova Yulia Andreevna, 37 år, Orenburg
For flere år siden bemærkede jeg mine første rynker og begyndte straks at lede efter effektive måder at kæmpe på. Jeg prøvede mange masker, men i sidste ende bragte koldt gnidning og masker med neroli den hurtigste og mest mærkbare effekt. Siden da har jeg konstant opbevaret en flaske af produktet derhjemme, selvom det ikke er billigt.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad