Sådan afkalkes en dampgenerator derhjemme

Dampgeneratoren er et moderne elektrisk apparat, der giver dig mulighed for at stryge tøj, desinficere forskellige overflader og fjerne pletter. Når du bruger det, skal du følge de generelle anbefalinger. Enheden har brug for rettidig fjernelse af plak, der vises på grund af øget vandhårdhed. Du kan afkalke din dampgenerator derhjemme ved hjælp af en række forskellige produkter.

Hvorfor dannes

Driften af ​​den såkaldte dampstation ledsages af dannelsen af ​​kalkaflejringer. Skala opstår på grund af de salte, der findes i almindeligt ledningsvand. Apparatet har tynde kanaler, der er nødvendige for at passere damp. Gradvist bliver de tilstoppet med kalkaflejringer.

Skala gør det vanskeligt for dampstråler at passere igennem. Dette ledsages af fremkomsten af ​​fremmede lyde under betjeningen af ​​enheden. Kalkfragmenter er undertiden synlige på overfladen, der skal dampes. Efter brug af husholdningsapparatet kan der forekomme gule pletter på tøjet.

Vigtig! Hvis der opstår kalkaflejringer, leveres dampen ujævnt.

Nogle apparater har en selvrensende funktion. Brug af hårdt vand kræver dog regelmæssig afkalkning.

Sådan afkalkes dampgeneratoren

Der er forskellige måder at rengøre kalkaflejringer på. Det er ikke nødvendigt at købe dyre husholdningskemikalier.

Sådan afkalkes en dampgenerator med citronsyre

For at fjerne saltaflejringer hældes en særlig opløsning i tanken. Væsken indeholder 1 tsk citronsyre og 350 ml varmt vand. Varigheden af ​​produktets handling er 25 minutter, hvorefter du skal aktivere dampforsyningstilstand. Bomuldsstoffet skal stryges, indtil vandet fordamper fuldstændigt.

Efter fuldstændig tømning af tanken hældes vand i enhedens beholder. Væsken drænes efter 15 minutter.

Brug af en citronsyreopløsning er en budgetvenlig måde at afkalke på

Med eddike

Hvis hullerne i dampgeneratoren er blokeret af kalkaflejringer, kan du bruge essens (9%). Til dette formål er det nødvendigt at blande vand og eddike i lige store mængder og fylde tanken ca. en fjerdedel med opløsningen.

Efter 20 minutter skal du tænde for dampgeneratoren ved fuld effekt og derefter stryge bomuldsstoffet. Metoden kan bruges til at rengøre den ydre overflade af et elektrisk apparat.

Ulemperne ved at bruge eddikeessens inkluderer en skarp lugt og umuligheden af ​​hyppig brug på grund af negative virkninger på plast- og gummielementer.

Soda

Apparatet kan rengøres med en opløsning, der indeholder eddike og vand. Når disse ingredienser blandes, sker en kemisk reaktion med frigivelse af gasbobler. Tilsæt 20 g sodavand til 100 ml essens.

Anbefalet læsning:  Bagepulver: gavnlige egenskaber, anvendelse, hvordan man tager
Den resulterende opløsning skal tørres af på den ydre overflade

Mineralvand

Dette er den sikreste metode, du kan bruge regelmæssigt til at afkalke din dampgenerator.Det er nødvendigt at hælde mineralvand i kedlen. Dampgeneratoren tændes med fuld effekt, og stoffet stryges, indtil vandet forsvinder. Proceduren kan gentages flere gange. Det afhænger af, hvor snavset det elektriske apparat er.

Efter fjernelse af kalkaflejringer skylles tanken grundigt med vand

Sådan afkalkes din dampdampgenerator

Fjernelse af kalkaflejringer udføres ved obligatorisk frakobling af det elektriske udstyr fra netværket. For at rense dampgeneratorens jern fra skalaen skal du først hælde vandet ud af tanken og derefter skrue af ventilen, der er designet til at fjerne plaque. Det fortyndede middel hældes i hullet. Ventilen skal strammes, og beholderen lukkes.

Afkalkning i et strygejern med en dampgenerator udføres, når enheden tændes i maksimal tilstand. Stoffet stryges, indtil vandet forsvinder. Efter at have slukket for strygejernet og afkølet det, skylles beholderen.

Opmærksomhed! For at fjerne kalk i dampstrygejernet anbefales det at bruge husholdningsrengøringsmidler. Hvis apparatet er meget snavset under rengøringen, kan der opstå kalkpartikler.

Sådan rengøres dampgeneratoren fra kalk og snavs

Der er mange moderne produkter på markedet, der har vigtige fordele. De muliggør hurtig rengøring og eliminerer behovet for at fremstille separate formuleringer.

Vigtig! Brug af et afkalkningsprodukt, der er specielt designet til det elektriske apparat, er den bedste løsning. Dette skyldes deres relative sikkerhed og høje ydeevne.

Du kan bruge forskellige produkter til at afkalke dampgeneratoren. Blandt husholdningskemikalier er Antinakipin udbredt, hvilket er repræsenteret af:

piller;

  • pulver;
  • gel.

Koncentratet opløses i vand og anvendes i henhold til instruktionerne. Du kan gentage rengøringsproceduren for at få de bedste resultater.

Præventive målinger

Overholdelse af enkle regler er nødvendig for at reducere dannelsen af ​​skala og øge apparatets levetid. Tanken skal kun fyldes med filtreret vand. Dette skyldes dets sammensætning. Det er kendt, at hanevand eller kildevand inkluderer salte og forskellige urenheder. Kogning er heller ikke den bedste mulighed. Under brugen af ​​sådant vand dannes ofte et bundfald, som efterfølgende fører til behovet for at rengøre det elektriske udstyr.

Opmærksomhed! Destilleret vand har en høj fordampningstemperatur.

Apparatet skal rengøres ca. 2 gange om måneden. Det anbefales ikke at fjerne skæl med hårde svampe, slibende stoffer. Brug af rengøringsmidler, der indeholder saltsyre, er forbudt. Opbevar dampgeneratoren væk fra varmekilder.

Konklusion

Det er ikke svært at afkalke dampgeneratoren derhjemme. Proceduren anbefales at udføres mindst 2 gange om måneden. Brug filtreret vand for at forhindre kalkaflejring og forkorte tiden mellem rengøringen.

Anmeldelser

Et elektrisk apparat giver dig mulighed for at stryge tøj i høj kvalitet og rense forskellige overflader for snavs. Driften kræver dog overholdelse af visse regler. Anmeldelser giver oplysninger om, hvordan du afkalker din dampgenerator.

Elena Kurtsova, 27 år, Syktyvkar
Jeg købte en dampgenerator for flere år siden. Jeg er helt tilfreds med købet. Det er dog med jævne mellemrum nødvendigt at afkalke dampgeneratoren. Jeg forsøgte at fjerne kalkaflejringer med eddike flere gange. Forvirret af den skarpe lugt efter rengøring. Derefter rådede en ven mig til at hælde mineralvand i tanken. Jeg kunne godt lide denne metode mere.
Tatiana Nikolaenkova, 34 år, Krugloye
Jeg afkalker normalt dampgeneratoren med citronsyre. Denne metode er meget effektiv og gennemprøvet gennem årene. Jeg har ikke engang prøvet andre måder.Citronsyre kan bruges til mere end bare afkalkning af dampgeneratorens inderside. Pulveret er også velegnet til vask af vaskemaskinen.
Ksenia Nikiforova, 29 år, Vologda
Jeg tror ikke, at det tilrådes at bruge selvforberedte sammensætninger, når man rengør dampgeneratoren. Nu er der specielle værktøjer til rådighed, der giver dig mulighed for at fjerne kalkaflejringer ganske effektivt. Jeg køber normalt Antinakipin tabletter. Rengøringsresultatet er altid godt.
Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad