Sådan fjernes lugt fra en opvaskemaskine: årsager og løsninger

En af de mest nyttige elektriske apparater er opvaskemaskinen. Husholdningsapparatet er let at bruge, men kræver ordentlig pleje. Ellers kan der forekomme en ubehagelig lugt. Det er resultatet af forskellige årsager. For at slippe af med lugten i opvaskemaskinen hjælper regelmæssig vedligeholdelse af husholdningsapparatet.

Opvaskemaskine lugt forårsager

Normalt kan ubehagelige fremmede lugte bemærkes efter flere cyklusser. Deres forekomst skyldes kontakten mellem husholdningsapparatet og vand.

For at slippe af med lugten i opvaskemaskinen skal du bestemme de mulige faktorer for dens udseende. Nye apparater kan lugte på grund af plast af dårlig kvalitet. Lugten forsvinder ofte alene efter et par dage.

Hvis opvaskemaskinen lugter som spildevand eller råd, kan årsagerne være:

 1. Tilstedeværelse af madrester... Inden opvaskemaskinen lægges i apparatet, skal de rengøres grundigt for madrester. Ellers kan der opstå en stank efter et stykke tid, da madaffald akkumuleres i forskellige dele af opvaskemaskinen.
 2. Stagnerende vand... Dette er en almindelig bidragyder til ubehagelig lugt. Der opsamles undertiden fugt i bunden af ​​apparatet eller under forseglingen. Korrekt installation af afløbsslangen er afgørende.
 3. Forkert betjening... Lugten opstår på grund af overtrædelse af reglerne for brug af opvaskemaskinen. For eksempel er det forbudt at ilægge plastskåle.

Opmærksomhed! Brug ikke enheden, hvis der er en brændende lugt.

Sådan fjernes lugt fra en opvaskemaskine

For at slippe af med problemet skal du finde ud af årsagen til dets forekomst. Ubehagelig lugt fra opvaskemaskinen må ikke fjernes med klorholdige rengøringsmidler. Brug ikke husholdningskemikalier, der indeholder slibende partikler.

Sådan fjernes skimmelluft fra opvaskemaskinen

Høj luftfugtighed fremkalder reproduktion af svampen. Skimmelsvamp i opvaskemaskinen er ikke ualmindelig. Stanken og de sorte pletter på forseglingen og væggene indikerer dens forekomst.

Vigtig! Skimmelsvamp kan forårsage allergiske reaktioner.

Mikroorganismer er resistente over for lave temperaturer. Du kan dog fjerne skimmelluft fra opvaskemaskinen med sodavand, eddike og citronsyre ved at skabe et alkalisk og surt miljø.

Anbefalet læsning:  Bagepulver: gavnlige egenskaber, anvendelse, hvordan man tager

Først og fremmest skal du rydde:

 • dræningsfilter;
 • spray;
 • fugemasse.

Åbn beholderdøren, og tag derefter kurvene ud, træk i håndtaget, drej og træk filteret ud. Nettet skal også fjernes. Alle dele vaskes med vand, og stædig snavs rengøres med en tandbørste dyppet i bagepulver. Filteret gennemblødes i en opløsning fremstillet af citronsyre.

Filterboringen, pakningen og kammeret skal behandles korrekt.Overskydende væske skal fjernes med en svamp gennemblødt i citronsyre eller sodavand.

Til behandling af overflader tilsættes 50 g natriumbicarbonat til 1 glas eddike (5%). Den tilberedte blanding hældes i en sprayflaske og sprøjtes. Produktet efterlades i 20 minutter og tørres derefter af med en fugtig svamp.

Efter behandling fjernes den resterende fugtighed med et håndklæde eller en tør klud.

Opvaskemaskine brændende lugt

Emnet for husholdningsapparater tilhører elektriske apparater, hvilket indikerer behovet for korrekt anvendelse. Hvis der vises en bestemt brændende lugt, kan opvaskemaskinen ikke bruges på grund af risikoen for antændelse. En kortslutning kan føre til udbrændthed:

 • kontakter;
 • ledningsføring
 • interne elementer
 • ledning og stik.
Hvis opvaskemaskinen lugter af forbrænding, skal du tage stikket ud af stikkontakten og ringe til en værkstedsværksted

Ubehagelig lugt fra opvaskemaskinen efter vask

Stanken opstår ofte, når cyklussen slutter. For at fjerne lugten af ​​tallerkener efter brug af opvaskemaskinen skal du tilsætte bagepulver (240 g) i bunden af ​​opvaskemaskinen. Værktøjet efterlades natten over, hvorefter et kort regime tændes. Indstil den maksimale temperatur.

Aftagelige dele anbefales at vaske med sæbevand

Lugt fra opvaskemaskinen

For at fjerne stanken skal du udføre den passende rengøring. Til dette formål skal du tage en 240 ml beholder og fylde den med eddikeessens. Opvasken placeres i kurven ovenpå. Luk døren, og indstil det maksimale temperaturprogram.

Efter brug af eddikeessens skal enheden åbnes til luftning

Lugt i en ny opvaskemaskine

Eksperter understreger, at selv elektriske apparater i høj kvalitet lugter som plastik i starten. Typisk forsvinder den specifikke aroma af sig selv inden for 2 uger efter brug.

Opmærksomhed! Damp fra dårlig plast er sundhedsskadeligt.

Du kan bruge bagepulver til at fjerne lugt i en ny opvaskemaskine. Natriumbicarbonat hældes på en drypbakke, og et langt program startes. Det anbefales at indstille en høj temperatur.

Natriumbicarbonat har desinficerende egenskaber

Opvaskemiddel lugter

Mange husholdningskemikalier har en særskilt aroma. Efter afslutningen af ​​cyklussen skal du altid lade døren være åben og rengøre afløbsfilteret. Dette skyldes det faktum, at fugt med resterne af brugte midler forbliver inde i bunkeren i lang tid. Husholdningsapparater skal tørres af med en tør klud efter hver brug.

Overskrid ikke den anbefalede mængde husholdningsrengøringsmidler, selv med kraftig forurening, for at forhindre udseendet af en udtalt aroma

Lugtfri tabletter til opvaskemaskine

Indkøbte husholdningskemikalier er meget effektive:

 1. Frau Schmidt... Tabletterne fjerner aflejringer, skimmelsvamp og fedtaflejringer. De anbefales til at fjerne dårlig lugt fra opvaskemaskinen. En væsentlig fordel er afspændingsmiddelfunktionens ydeevne.
  Frau Schmidt er effektiv ved lave temperaturer
 2. Minel multi 7. Det tyske produkt er mættet med ilt, hvilket giver dig mulighed for at nedbryde fedt i vand ved forskellige temperaturer.
  Minel Multi 7 tabletter kan bruges til retter lavet af ethvert materiale
 3. Opvaskemiddel indeholder ikke fosfater og klorider. Det kan bruges til daglig rengøring af bestik.
  BioMio tabletter er sikre for helbredet på grund af sammensætningen
 4. Filtero 7 i 1... Det er et budgeteffektivt produkt, der er egnet til metal- og glaskogegrej.
  Husholdningskemikalier Filtero 7 i 1 efterlader ingen rester efter skylning

Omsorg

For at forhindre, at der opstår en ubehagelig lugt fra opvaskemaskinen, skal du:

 • rengør plader med madrester, inden de lægges i et elektrisk apparat
 • skyl husholdningsapparater 2 gange om måneden
 • brug en ekstra skylning efter hovedcyklussen;
 • fjern skala fra væggene
 • rengør filteret og afløbsslangen;
 • tør maskinen efter opvask.

Efterlad ikke snavsede og vasket tallerkener i opvaskemaskinens tragt i lang tid. Det tilrådes at starte cyklussen efter påfyldning af tallerkenen. Apparaterne fjernes, når de er tørret.

Kør et inaktiv program ved høje temperaturer hver måned for at eliminere ophobning og fjerne lugt fra opvaskemaskinen. En forebyggende rengøring skal udføres hver 6. måned for at fjerne skimmelsvamp og afskalning. Det er vigtigt at skylle afløbssystemet regelmæssigt:

 • filter;
 • grenrør;
 • slange.

Snavs på bakkerne kan fjernes manuelt ved hjælp af rengøringsmidler.

Konklusion

Sæbeopløsninger, citronsyre og bagepulver hjælper med at slippe af med lugten i opvaskemaskinen. Korrekt betjening af teknologien og regelmæssig rengøring af dens elementer er afgørende. Købte husholdningsrengøringsprodukter hjælper også med at fjerne ubehagelig lugt fra opvaskemaskinen.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad