Sådan fjernes duften fra multikogeren: efter madlavning, fra skimmelsvamp, plastik

Multicooker er en multifunktionel enhed, der giver dig mulighed for at stege, koge, simre og varme mad. Madlavning udføres automatisk med minimal menneskelig indgriben. En væsentlig fordel ved apparatet er at opretholde temperaturen på færdigretter. Emnet for husholdningsapparater skal følges af driftsreglerne. For tidlig rengøring af overflader kan føre til fremmed lugt. De angiver behovet for at rengøre enheden. Forskellige metoder giver dig mulighed for at slippe af med en ubehagelig lugt i en langsom komfur.

Universel måde

Hvis den langsomme komfur lugter, kan årsagen måske ikke kun være madlavning eller for tidlig vask af husholdningsapparater. Rengør non-stick beholderen samt silikontætningen, hætten og ventilen grundigt. Synderen for lugten er ofte en plastbeholder designet til at opsamle kondens og fedt.

Nogle husmødre tørrer ikke silikontætningen tør efter rengøring. Forkert installation og opbevaring af kogeapparatet bemærkes ofte. Materialer af lav kvalitet, som multikogeren er fremstillet af, langvarig opbevaring af mad i skålen bidrager også til udseendet af en karakteristisk lugt.

Den nemmeste måde at fjerne uønsket lugt på er at skylle multikogeren med opvaskemiddel. Efter rengøring er skålen helt tørret.

Sådan fjernes lugt fra en multikoger

Husholdningsapparatet er i direkte kontakt med mad. Dette forklarer ofte lugtens udseende. Der er mange måder at give dit apparat en behagelig duft.

Sådan fjernes en ubehagelig lugt fra en multikooker

Du kan fjerne fremmede aromaer ved hjælp af kaffebønner. Produktet absorberer ubehagelig lugt. Kaffebønnerne placeres på en tallerken og placeres i en multikoger i flere timer. Mange husmødre anbefaler at bruge denne metode, hvis skålen lugter efter madlavning.

Kaffebønner har en behagelig aroma

Sådan slipper du af plastluften i en multikoger

Ofte lugter elektriske apparater som plast. For at fjerne plastluften fra mere end blot en ny multikooker kan du bruge en æblecidereddikeopløsning. De skal skylle skålen og alle dele.

Anbefalet læsning:  Hvorfor æblecidereddike er nyttig, medicinske egenskaber, opskrift, hvordan man tager
Efter brug af æblecidereddike skylles elementerne i det elektriske apparat grundigt med vand.

Sådan slipper du af lugten i en ny multikooker

Når det købes, lugter et apparat ofte som plastik. Fænomenet har flere hovedårsager, blandt hvilke afbrænding af teknisk fedt kaldes. Den naturlige proces bør ikke give anledning til bekymring. Lugten forsvinder gradvist af sig selv. For at fremskynde denne proces kan du vaske apparatet med varmt vand og rengøringsmiddel. Det er ønskeligt at rengøre ventilen og silikontætningen.Efter vask skal skålen tørres separat.

Opmærksomhed! En åben multikooker skal opbevares et tørt og køligt sted. Udsættelse for sollys på et elektrisk apparat er uønsket.
Hvis den ubehagelige lugt vedvarer, koges vandet flere gange i en multikoger.

Sådan fjernes lugt fra en multikogerskål

For at rengøre det elektriske apparat kan du bruge både husholdningskemikalier og folkemusikopskrifter. Eddikeessens hjælper med at fjerne lugten fra multikogerskålen. Det er vigtigt at bruge en svag opløsning til vask for ikke at beskadige belægningen. Vælg en blød svamp til rengøring. Ellers kan der forekomme ridser på skålen.

Efter vask af et husholdningsudstyr med eddike kan der forblive en karakteristisk lugt, som forsvinder efter et par timer
Vigtig! Ved hyppig brug af et elektrisk apparat anbefales det at købe en ekstra skål.

Sådan slipper du af skimmelluft i en langsom komfur

Du kan fjerne stanken med havsalt. Det hjælper med at vaske multicooker fra den gamle skimmelluft. En håndfuld salt placeres i bunden af ​​skålen. Enheden opvarmes i 10 minutter og efterlades natten over. Efter proceduren skal du skylle og tørre apparatet grundigt.

Havsalt kan effektivt og sikkert eliminere konsekvenserne af utilstrækkelig vedligeholdelse af et husholdningsapparat

Sådan fjernes duften fra multikogeren efter madlavning

Mange producenter af husholdningsapparater anbefaler at bruge citronsyre. Det hjælper også med at fjerne enhver lugt fra den langsomme komfur efter tilberedningen. Fyld skålen omkring en tredjedel med vand og tilsæt en knivspids citronsyre og finhakket citrusfrugt.

For at eliminere lugten skal du aktivere tilstanden "damptilberedning". Apparatets driftstid er 20 minutter. Efter afkøling af væsken gentages proceduren. Skålen, den aftagelige ventil og silikontætningen skylles derefter med den anvendte opløsning.

Fremgangsmåden til fjernelse af ubehagelig lugt med citronsyre slutter ved at skylle skålen med vand og tørre det elektriske apparat grundigt

Pleje Tips

En ubehagelig lugt i en multikoger er ofte resultatet af utidig vask. Du kan forhindre et uønsket fænomen ved hjælp af følgende anbefalinger:

  • afvisning af at opbevare kogte fødevarer i en skål;
  • blødgør beholderen med rengøringsmiddel i 15 minutter efter hver brug af enheden;
  • grundig rengøring af ventilen og tætningen.
Vigtig! Vælg bløde svampe til rengøring af apparatet.

Konklusion

At slippe af med en ubehagelig lugt i en multikooker er ikke en vanskelig opgave. Den vigtigste anbefaling er moderne pleje af elektriske apparater. Til dette formål er både husholdningskemikalier og selvforberedte løsninger egnede.

Anmeldelser

En multikooker gør madlavning meget lettere. Imidlertid har dens funktion nogle særlige egenskaber. Uregelmæssig vask af dele af et elektrisk apparat, forkert opbevaring fører til, at overfladen begynder at lugte ubehageligt. Anmeldelser hjælper dig med at finde ud af, hvordan du effektivt renser multikogeren fra lugten.

Elena Morenets, 31 år, Berezino
erhvervet en multikooker. Der var ingen grænse for min lykke: grød er altid klar om morgenen, og efter arbejde venter en varm middag på mig. Efter et par måneder bemærkede jeg, at skålen begyndte at lugte ubehagelig. Jeg tror, ​​at årsagen var, at jeg altid lukkede apparatet tæt straks efter vask. Aromaerne efter madlavning havde heller ikke tid til at forsvinde. Nu lægger jeg ikke skålen i multikogeren umiddelbart efter vask, men tør først apparatet grundigt.
Valentina Orlovskaya, 47 år, Orsha
Multicooker gør madlavning meget lettere. Jeg bruger dette apparat meget. Selvfølgelig er det sværere at vaske det end en simpel gryde. Hvis du ikke overfører mad i tide, lugter skålen.For at forhindre at dette sker, anbefaler jeg, at beholderen behandles med en sikker løsning efter brug af multikogeren. Det inkluderer en blanding af salt, vand og sodavand. Alle komponenter skal tages i lige store dele. Efter rengøring skylles skålen grundigt med vand. Du kan også bruge æblecidereddike i stedet for denne løsning.
Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad