Sådan fjernes slim fra hår: hvordan man trækker ud, opløses, hvordan man fjerner slim fra et barn

Slime oversættes fra engelsk til "slim". Dette er et populært legetøj, der blev solgt i 1976. Slime indeholder et gelelignende materiale, der har egenskaberne af en såkaldt ikke-newtonsk væske. Oprindeligt inkluderede slim guargummi som hovedkomponent og blev kendetegnet ved sin grønne farve. Legetøjet betragtes som sikkert. Kontakt med slimhinder og hår er uønsket. Slim er ret problematisk at fjerne, hvis det klæber til krøllerne. Det er dog ikke nødvendigt at skære strengene i dette tilfælde. Du kan fjerne slim fra dit hår på forskellige måder.

Sådan fjernes slim fra håret

Hovedkomponenterne i slimet inkluderer:

 • polysaccharid;
 • borax;
 • lim;
 • borsyre.

Legetøjet ligner slim, der let samler sig i sin oprindelige form. Slime holder sig til forskellige genstande, herunder krøller. Fjernelse af slim fra hovedbunden er ikke en vanskelig opgave.

Anbefalet læsning:  Sådan tørres strålende grønt af linoleum

Sæbe

Shampoo er kendt for at hjælpe med at fjerne slim fra tråde. En sæbeopløsning giver dig mulighed for at fjerne slimet fra barnets hår. Du skal gå til vasken, fugte krøllerne grundigt i varmt vand og derefter skumme og skylle. Proceduren kan gentages flere gange.

Varmt vand og sæbe hjælper med at fjerne slim

Olie

Du kan vaske slimet ud af dit hår ved hjælp af naturlige og kosmetiske olier. Væsken påføres strengene, og slimet trækkes ud ved hjælp af en kam med fine tænder. Efter proceduren skal du skylle krøllerne grundigt med shampoo.

Olien hjælper med at adskille slimet fra krøllerne

Fløde

Du kan fjerne slim fra tråde på forskellige måder. Det anbefales at fjerne slim fra håret ved hjælp af en fedtcreme. Proceduren udføres bedst i badeværelset. Ved hjælp af en vatpind påføres kosmetikken krøllerne og skylles med vand.

Cremen indeholder komponenter, der letter fjernelsen af ​​slim fra krøller

Ved vand

Du kan rense slimet fra dit hår med varm væske. Til dette formål skal du holde trådene i varmt vand i flere minutter og derefter fjerne det klæbende legetøj ved hjælp af en kam.

Der kan forventes en god effekt af brugen af ​​nogle kosmetik. Disse inkluderer micellært vand. En vatrondel er imprægneret med væske og gnid forsigtigt problemområdet på tråde. Små fragmenter kæmmes ud med en kam.

Under påvirkning af micellært vand løsner det klæbrige stof gradvist

Neglelakfjerner

Brug af et produkt indeholdende acetone hjælper med at fjerne slim fra håret. Væske skal imprægneres med en vatrondel og behandles med tråde.

Normalt tager proceduren til fjernelse af slim med acetone ca. 30 minutter.
Opmærksomhed! Aceton er et produkt, der skal bruges med ekstrem forsigtighed. Det anbefales ikke at bruge neglelakfjerner til at fjerne slim fra et lille barns hår, ellers kan der opstå uønskede reaktioner.

Med eddike

Essence kan bruges til at fjerne slim fra hår. Trådene gennemblødes i eddike og efterlades i 15-20 minutter.Kæm dine krøller inden shampooing.

Når du fjerner slimet, skal du sørge for, at eddike ikke kommer ind i øjnene og slimhinderne.

Med alkohol

Værktøjet kan fjerne slimet fra hår hos voksne. Vodka eller gnidningsalkohol påføres strengene. Krøller skal kæmmes og vaskes med shampoo.

Varigheden af ​​udsættelse for alkohol for at fjerne det klæbende legetøj er en halv time

Parfume

Forskellige improviserede midler hjælper med at adskille slimet fra håret. I mangel af alkohol kan du bruge parfume eller cologne. Sammensætningen er imprægneret med en vatrondel og påført på tråde

Efter fjernelse af legetøjet med en viskøs konsistens med parfume, skal du skylle dit hår med shampoo

Soda

Natriumbicarbonat bruges ikke kun til madformål. Det er et alsidigt middel, der også kan bruges til at rense slim fra hår. For at fjerne slimet skal du forberede en væske, der indeholder 2 teskefulde bagepulver og en lille mængde vand. Pastaen skal have medium konsistens.

Anbefalet læsning:  Bagepulver: gavnlige egenskaber, anvendelse, hvordan man tager

Sammensætningen påføres tråde, der ikke skal fugtes først. Varigheden af ​​produktets handling er 10 minutter, hvorefter det er nødvendigt at kæmpe resterne af den klæbrige masse ud med en kam.

Det anbefales at bruge sodavand til korte krøller.

Stivelse og salt

Der er mange sikre produkter, der kan bruges til at fjerne slim fra håret. For eksempel betragtes det som en god måde at fjerne lizun med en opløsning af stivelse og salt. Varigheden af ​​eksponeringen for sammensætningen er 10 minutter. Komponenterne tages i lige store mængder, og der tilsættes en lille mængde vand.

For at fjerne den klæbrige masse anbefales det at anvende en pasta af stivelse og salt på trådene og fordel den forsigtigt

Med hårtørrer

Metodens effektivitet skyldes udsættelse for varm luft. Den klæbrige masse opvarmes og tørrer næsten fuldstændigt. Derefter kan den smuldres i hånden og kæmmes ud med en børste.

Opmærksomhed! Det er uønsket at bringe hårtørreren tæt på hovedet. For ikke at skade dit hår skal du indstille temperaturen til medium.
Brug af en hårtørrer er en skånsom måde at fjerne slim fra krøller på

Kold metode

Hvis slimet klæber til dit hår, kan du bruge frysemetoden. Isterninger skal påføres strengene i 10 minutter. I løbet af denne periode fryser den klæbrige masse. Derefter fjernes det med en kam.

Til frysemetoden er ikke kun isterninger egnede, men også bær eller frugter fra fryseren

Hvis ramt i øjenbrynene

Ofte er der et behov for at vaske slimet ikke kun fra håret. Et klæbrig legetøj kan blive fanget i dine øjenbryn. I dette tilfælde skal du bruge de samme metoder til at fjerne slimet fra strengene.

Opmærksomhed! Luk øjnene, når du fjerner tyktflydende materiale. Ellers kan de anvendte produkter beskadige slimhinderne.

Enkle metoder inkluderer rensning af øjenbrynene fra et klæbrig legetøj ved hjælp af alkoholholdige produkter. En vatrondel fugtes i alkohol eller vodka og påføres derefter hårene. Resterne af slimet kæmmes ud med en kam eller tandbørste, og området skylles med vand.

Sådan fjernes slim fra et barns hår

Nogle af de anvendte metoder kan skade barnets krop. Følgende midler giver dig mulighed for sikkert at fjerne slimet fra barnets hår:

 • vegetabilsk eller baby kosmetisk olie;
 • sæbeopløsning;
 • fløde;
 • varmt vand;
 • en blanding af stivelse og salt;
 • sodapasta.

Du kan også bruge en hårtørrer og isterninger til at fjerne den klæbrige masse fra dine krøller.

Sådan kæmpes et slim ud af et barns hår

Brug af ethvert produkt indebærer, at proceduren er afsluttet ved at vaske håret. Bevaring af krøllernes integritet muliggør pæn kæmning. Det er nødvendigt at bruge børsten efter fjernelse af den klæbrige masse for at fjerne resterne. Med lange tråde kæmmes de fra enderne og bevæger sig gradvist mod rødderne.

Lange tråde tilrådes at løsne sig først med dine hænder

Sådan fjernes tørret slim fra håret

Det er ikke altid nødvendigt at fjerne den klæbrige masse. Det er ikke svært at fjerne et tørret legetøj. Slem skal først smuldres med dine hænder og derefter kæmme resten ud. Små glitter, som ofte er en del af slimet, kan fjernes med en kam med hyppige tænder.

Forholdsregler

Ved fjernelse af tyktflydende materiale skal visse regler holdes for øje. Der træffes forholdsregler for at undgå ubehagelige konsekvenser. Det er vigtigt at bruge beskyttelsesudstyr såsom gummihandsker. Det er nødvendigt at undgå kontakt mellem de anvendte stoffer med slimhinderne og synsorganerne.

For at forhindre klæbning af et tyktflydende materiale skal du:

 • opbevar legetøjet i en lukket beholder (i køleskabet)
 • forklare børn reglerne for håndtering af slim
 • flet dit hår, når du spiller.
Opmærksomhed! Efterlad ikke slim på tæppet eller sofaen. Det er uønsket at smide en tyktflydende masse og tage den i seng.

Hvordan man ikke skal gøre

Når du fjerner den klæbrige masse fra strengene, skal du være forsigtig og forsigtig. Ikke alle produkter er egnede til proceduren. Nogle metoder kan forværre hårets tilstand betydeligt, forværre allergiske reaktioner. Følgende produkter må ikke bruges til at fjerne det klæbende legetøj:

 • benzin;
 • ren acetone;
 • opløsningsmiddel.

Disse sammensætninger er især farlige, når de bruges til at fjerne lizuna fra krøller hos børn. Efter proceduren skal du på nogen måde skylle trådene grundigt.

Konklusion

Du kan fjerne slim fra dit hår på forskellige måder. Legetøjet giver dig mulighed for at lindre stress, udvikle finmotorik. Delikatesse og nøjagtighed er dog afgørende. Der skal udvises forsigtighed under og efter spillet for at forhindre, at den klæbrige masse klæber til strengene.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad