Sådan vasker du et bomuldstæppe derhjemme: manuelt og i en skrivemaskine

På trods af den høje popularitet af moderne sengetøjsmaterialer og fyldstoffer bruges dynen stadig i mange hjem i dag. Den største fordel ved dette produkt er dets absolutte allergivenlighed. Men sammen med positive kvaliteter har det også en betydelig ulempe - det er lunefuldhed i pleje. Det er ikke så let at vaske et bomuldstæppe derhjemme uden at ødelægge fyldstoffet. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man ordner et sådant sovende tilbehør korrekt.

For at opretholde de oprindelige kvaliteter af et bomuldstæppe kræver det periodisk og meget skånsom pleje.

Kan bomuldstæppet vaskes

Uanset typen af ​​fyldstof skal alle varme tæpper vaskes med jævne mellemrum mindst en gang om året. Sengetøj absorberer menneskelig sved og absorberer også støv og bliver snavset. Dette fører til udseende og reproduktion af bakterier og støvmider. I de mest ekstreme tilfælde, når produktet ikke har været vasket i lang tid, kan forskellige typer svampe forekomme. Selvfølgelig hjælper tørring og opvarmning i solen med at slippe af med nogle problemer, men vask giver dig mulighed for helt at eliminere forekomsten af ​​sådanne problemer.

Derfor kan bomuldsdugen ikke kun vaskes, men også nødvendig. Spørgsmålet er, hvordan man udfører denne handling: manuelt eller i en vaskemaskine.

Ved hvilken temperatur man skal vaske et bomuldstæppe

Et bomuldstæppe er i modsætning til et produkt med en naturlig fyldning ikke særlig følsom over for høje temperaturer. Men det anbefales at vaske sådant sengetøj i vand, hvis temperatur ikke overstiger 40 grader.

Sådan vaskes et bomuldstæppe

Der er 2 måder at vaske et bomuldstæppe derhjemme på:

  • manuelt;
  • i vaskemaskinen.

Det skal huskes, at vask i automatisk tilstand er mindre skånsom for produktet, det er kun tilladt i ekstreme tilfælde.

Vigtig! Vask i en automatisk maskine er kun tilladt, hvis produktets vægt (under hensyntagen til befugtning af fyldstof) ikke overstiger den maksimale belastning.

Sådan vaskes et bomuldstæppe i en vaskemaskine

I en standardvaskemaskine med en maksimal bæreevne på op til 6 kg er du ikke i stand til at vaske et sengelinned i fuld størrelse to og en og en halv. Når alt kommer til alt, når det er vådt, bliver bomuldsullen flere gange tungere. Derfor kan denne metode derhjemme kun bruges til at vaske børns vatterede tæpper.

I vaskemaskinen er det kun tilladt at vaske et lille produkt

At vaske et bomuldstæppe derhjemme i en automatisk maskine er det vigtigt at overveje følgende anbefalinger:

  • først skal du indstille en "delikat" tilstand, og i mangel af sådan kan du vælge den mest blide eller "håndvask" -tilstand med et minimum antal omdrejninger og en vandtemperatur på ikke mere end 40 grader;
  • derefter er det nødvendigt at slukke for centrifugering og tørring, fordi disse handlinger er fyldt med ubehagelige konsekvenser for bomuldsfyldstoffet;
  • flydende vaskemidler bør bruges til vask, da pulveret vil være meget sværere at skylle ud af fibrene.
Råd! Mange husmødre anbefaler at placere tennisbolde eller specielle bolde i vaskemaskinens tromle for at forhindre, at fyldstoffet klumper sig sammen.
Ved at bruge specielle kugler, når du vasker i en maskine, kan du forhindre, at fyldstoffet banker i klumper

Sådan håndvaskes et bomuldstæppe

Håndvask er mere skånsom for bomuldsfyldt sengetøj. Men i modsætning til en automatiseret proces tager denne metode mere tid og kræfter. Derudover er det nødvendigt med en forberedelse af produktet. Selve vaskeprocessen består af følgende trin:

  1. Først slås tingen forsigtigt ud og rengøres om nødvendigt med en blød børste (denne procedure skal udføres i frisk luft).
  2. Spred derefter lærredet på en plan vandret overflade og behandl stærkt snavsede områder med en pletfjerner ved hjælp af en svamp efter behov. Modstå ca. 15-30 minutter afhængigt af pletternes type og alder
  3. Dernæst fremstilles en sæbeopløsning. For at gøre dette hældes varmt vand i badet op til 40 grader, og der tilsættes revet vasketøjssæbe eller et specielt gelopvaskemiddel. Skum grundigt. Nedsænk tæppet i den tilberedte sæbevæske og vask det også med en svamp. Gnidning af produktet anbefales ikke, da fyldstoffet krøller.
  4. Derefter drænes vandet. Vask sæbevand fra lærredet ved hjælp af et brusebad. Derefter opsamles der igen rent varmt vand, og sengetøjet vendes flere gange i det. Skylningsproceduren gentages 2-3 gange, indtil det snavsede og sæbevand vaskes helt af.
  5. Fjern soveposen (du kan ikke vride lærredet ud ved at dreje eller klemme). Lad vandet dræne så meget som muligt og læg det på en vandret overflade. For at fjerne overskydende fugt anbefales det at lægge et frottéhåndklæde og derefter sætte kluden på det. Dæk med et andet frottéhåndklæde, og tryk ned for at fjerne så meget af det absorberede vand som muligt.
Det er nødvendigt at skylle produktet med bomuldsfyld mindst 2 gange

Sådan tørrer du et bomuldstæppe

Det er bedst at vaske et dynet med en bomuldspåfyldning om sommeren, så der ikke er problemer med at tørre det. Hvis det ikke tørrer helt, er der en risiko for dannelse af skimmel og meldug, hvilket vil føre til forringelse uden mulighed for genopretning.

Anbefalet læsning:  Vask af opvaskemaskinen med citronsyre: hvordan man rengør, hvor, hvor meget man skal hælde

Da denne genstand ikke kan vrides ud efter vask, er det nødvendigt at tørre den med en absorberende klud eller placere den på en vandret overflade, så der er mulighed for, at vand løber ud.

Det tilrådes at tørre lærredet i den friske luft ved at ælte fyldstofet godt med en kagerulle eller manuelt. Når alt vandet er drænet, og overfladen er tørret, skal lærredet vendes. Denne handling skal udføres i hele tørreperioden, så produktet tørrer jævnt.

Efter fuldstændig tørring rystes bomuldstæppet grundigt.

Konklusion

Det er undertiden ret vanskeligt at vaske et bomuldstæppe derhjemme, fordi et stort produkt ikke kan vaskes i maskine på grund af dets enorme vægt. Men du bør ikke forsømme denne procedure, da ikke kun selve lærredets renhed, men selv menneskers sundhed afhænger af dette.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad