Sådan rengøres et bad med sodavand og citronsyre fra kalk, rust, hvordan man bleges

Forskellige husholdningskemikalier bruges til at rense VVS og fliser. Imidlertid garanterer deres anvendelse ikke optimale resultater. Nogle navne kan ikke kaldes helt sikre både for menneskers sundhed og miljøet. Rengøring af bad med bagepulver og citronsyre betragtes som en effektiv måde at fjerne snavs på. Denne metode returnerer den oprindelige hvidhed til blikkenslageren.

Er det muligt at rengøre badet med citronsyre

For at eliminere forurening er det ikke nødvendigt at købe dyre husholdningskemikalier. Til dette formål anbefales det at bruge enkle værktøjer, der findes i køkkenet hos enhver husmor. Disse inkluderer:

  • soda;
  • brintoverilte;
  • vaskesæbe;
  • eddike essens.

Ved hjælp af disse midler er det muligt at bringe sanitetsartiklerne tilbage til renhed, glans og hvidhed. En funktion ved rengøring af badeværelset er behovet for at fjerne skimmelsvamp, hvilket betragtes som et almindeligt problem. Typiske pletter kan ses i sømmene mellem fliserne. Både sodavand og citronsyre (C6H8O7) hjælper med at fjerne skimmelsvamp.

Vigtig! Brug af folkemedicin har ubestridelige fordele. Sikker metode anbefales til rengøring af forskellige overflader.

Natriumbicarbonat (Na2CO3) er et pulver eller små hvide krystaller. Soda bruges aktivt ikke kun i industri, medicin og madlavning. Stoffet bruges til rengøring af husholdningsapparater og forskellige overflader. Når det kombineres med andre midler, kan bagepulver øge dets effektivitet.

Pulveret er ikke-giftigt. Sodavand er et sikkert stof. Når der kommer støv ind i slimhinderne i næsen eller øjnene, bemærkes let irritation.

Det vides, at C6H8O7 ligner et hvidt stof. Pulveret har en stærk sur smag. Anvendelsen i husholdningskemikalier skyldes dets grundlæggende egenskaber. Værktøjet, som sodavand, bruges til rengøring.

Anbefalet læsning:  Bagepulver: gavnlige egenskaber, anvendelse, hvordan man tager

Kan citronsyre rense et akrylbadekar

Ethvert VVS-udstyr mister gradvist sit oprindelige udseende. Udseendet af kalk og rust, beskadigelse af emaljen skyldes forkert brug, øget vandhårdhed.

Akrylversionen har en række fordele, der forklarer populariteten af ​​dette produkt. Væggene er dog meget følsomme over for aggressive forbindelser. Dette skal tages i betragtning, når du vælger rengøringsmidler.

Sikre måder inkluderer vask af akryl VVS med en opløsning af C6H8O7
Anbefalet læsning:  Sådan tørres strålende grønt af linoleum

Effektivitet

Soda renser ikke kun VVS hurtigt og effektivt. Dens anvendelse kan eliminere ubehagelig lugt, hvilket er vigtigt.

Brug af citronsyre og natriumbicarbonat til rengøring af badeværelset har følgende fordele:

  • sikkerheds- og desinfektionsmiddeleffekt
  • alsidighed, hvilket indebærer muligheden for at bruge forskellige typer overflader (stål, støbejern, akryl);
  • billighed, tilgængelighed.

Midlernes effektivitet manifesteres i hurtig eliminering af forurenende stoffer, hvilket skyldes stoffernes grundlæggende egenskaber.

Sådan rengøres dit bad med bagepulver og citronsyre

Natriumhydrogencarbonat kan bruges i kombination med andre ingredienser for at forbedre dets effektivitet. En kombination af bagepulver og citronsyre anbefales til rengøring af badet.

Væggene i sanitetsartiklerne fugtes med vand og behandles med sodavand. Sprøjt en opløsning indeholdende vand og C6H8O7 ovenpå (spiseskefuld i 1 kop). Ved hjælp af en svamp gnides blandingen grundigt ned i overfladen. Proceduren slutter med at skylle sanitetsartiklerne med vand.

Videoen viser, hvordan du kan rense badet med sodavand og citronsyre:

Sodavæske har en skarp lugt, som skal tages i betragtning ved vask

Sådan rengøres et akrylbadekar med citronsyre

Pulveret fjerner kalk og andre urenheder. Takket være citronsyre kan akrylbad vaskes og bleges.

Effektiviteten af ​​løsningen afhænger af, om de anbefalede proportioner overholdes. For 2 liter vand skal du tage 1 pose pulver.

For at vaske badekarret skal du fortynde citronsyre i en væske. En svamp fugtes i opløsningen, sanitetsartiklerne tørres af. Efter 20 minutter genbehandles overfladen. Efter proceduren vaskes opløsningen af ​​med vand.

Brug ikke hårde svampe til at rengøre overflader

Citronsyre til kalk i badeværelset

Konstant kontakt af overfladen med vand fører til dannelse af aflejringer. Udseendet af specifikke forurenende stoffer skyldes væskens sammensætning. Udseendet af kalk er påvirket af et overskud af magnesium og calciumsalte. Emaljen bliver gradvist gul.

Kalkformens manifestationer inkluderer tilstedeværelsen af ​​følgende tegn: gule eller grå striber, ruhed af væggene

Når sæbe og ledningsvand kommer i kontakt, dannes der en sæbevand. Forurening er vedvarende på grund af tilstedeværelsen af ​​fede komponenter. Over tid tykner denne plak og skylles ikke af med vand.

Du kan vaske badeværelset fra kalkaflejringer med citronsyre. Denne metode er universel. Det kan bruges til at rengøre enhver form for overflade.

Behandlingen udføres ved hjælp af en løsning. Det inkluderer vand og hvidt stof. Tag 2 poser pulver til 2 glas vand. Sammensætningen bruges til at behandle overfladen af ​​hygiejneartiklerne. Påfør et andet lag efter 20 minutter og gnid grundigt med en svamp. Efter rengøring vaskes opløsningen af ​​med koldt vand.

Akryl sanitetsartikler er sværere at rengøre fra kalk. For at øge rengøringseffektiviteten skal du fylde badet med koldt vand og tilsæt 1 pose pulver. Væsken drænes efter et par timer, og væggene vaskes med vand.

Sådan bleges et bad med citronsyre

Stoffet bruges ikke kun til rengøring af overflader. Hvidt krystallinsk pulver er kendetegnet ved blegningsegenskaber, der bruges til at genskabe det tidligere udseende af sanitetsartikler.

For at væggene bliver snehvide, skal du opløse 100 mg pulver i vand (500 ml). Sammensætningen hældes i en sprayflaske og påføres på overfladen. Efter 1 time vaskes opløsningen af ​​med en svamp.

C6H8O7-opløsning gendanner hvidhed

Citronsyre fra rust i badeværelset

Produktet er et koncentreret pulver, der let fjerner snavs. Citronsyre hjælper med hurtigt at rense badet for rust.

For at forberede opløsningen skal du fortynde pulveret (posens indhold) i et glas varmt vand. Produktet er imprægneret med en svamp og gnides ind i overfladen. Væggene skylles med vand efter 15 minutter.

Pulver renser rust på grund af blegningsegenskaber

Omsorg

For at holde dit VVS-udstyr rent, skal du huske at rengøre det i tide.Det er vigtigt at udføre daglig rengøring for at hjælpe med at opretholde tøjets hvidhed.

Efter brug af VVS, skylles overfladen med varmt og koldt vand og tørres derefter af. En grundlæggende rengøring skal udføres ugentligt for at fjerne mere alvorligt snavs.

Konklusion

Rengøring af bad med sodavand og citronsyre bruges til at fjerne snavs, kalkaflejringer eller sæbeaflejringer. Løsningerne har blegningsegenskaber. Anvendelsen af ​​formuleringerne er kendetegnet ved høj effektivitet. Mange husmødre vælger at rense badet med sodavand og citronsyre, som vises i videoen på grund af metodens tilgængelighed og budget.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad