Sådan afkalkes en termopotte derhjemme

Thermo pot er en elektrisk opvarmningsenhed, der inkluderer en vandtank med en normal kapacitet på 2 til 6 liter. Andre komponenter inkluderer en pumpe designet til at levere væske, elektriske varmeelementer. Termopotten koger ikke kun vand, men opretholder også den indstillede temperatur. Dens levering udføres af en pumpe. På grund af den konstante opvarmning af vandet i husholdningsapparatet dannes der kalkaflejringer gradvist. Det forringer dets ydeevne og påvirker væskens smagskarakteristikker negativt. Der er forskellige måder at afkalke en termopotte på.

Hvorfor der dannes plak

Termopotten ligner en elkedel og en termokande. Produktet står dog stille på bordet. Varmetab fra en termopotte er meget højere på grund af dets design.

Apparatet giver dig mulighed for konstant at forsyne varmt vand med den ønskede temperatur. Det behøver ikke at løftes, hvilket især gælder for ældre. Ulemperne inkluderer langsom opvarmning af vand på grund af det lave effektniveau. Opretholdelse af væskens temperatur kræver yderligere energiforbrug.

Opmærksomhed! Enheden er ikke egnet til aktive mennesker. Det er uønsket at anskaffe det til familier med små børn på grund af den høje risiko for forbrændinger.

Termokande behøver regelmæssig afkalkning. Disse er faste aflejringer, der dannes på overfladerne på husholdningsapparater ved opvarmning af vand med salte opløst i det. Årsagen til kalk er normalt væskeens magnesium- og calciumindhold. Jo højere koncentrationen er, desto hårdere er vandet.

Afkalkning af termokande er en nødvendig procedure. Kalkaflejringer forringer apparatets ydeevne og forkorter dets levetid. Vægt reducerer metalets varmeledningsevne, hvilket fører til en stigning i temperaturen på det elektriske varmelegeme og et fald i effekten.

Tilstedeværelsen af ​​kalk påvirker vandets smag. Det får en bitter farvetone. At drikke sådant vand kan forårsage forstyrret afføring og fordøjelse.

Sådan afkalkes en termopotte

For at forhindre forekomsten af ​​uønskede konsekvenser anbefales det straks at fjerne den dannede kalk. Du kan slippe af med skalaen i en termokande på forskellige måder. Folkemetoder er sikre for helbredet.

Sådan afkalkes en termopotte med citronsyre

Kalk kan fjernes med enkle løsninger. Mange husmødre anbefaler afkalkning af den termiske krukke med citronsyre. Pulveret sættes til vandet under kogning og efterlades i tanken til afkøling. Efter proceduren skylles reservoiret grundigt med vand.

For at rengøre det elektriske apparat fra kalkaflejringer skal du bruge 1-2 poser citronsyre

Sådan afkalkes en termokande med eddike

Essensen fjerner effektivt kalk. For at rense den termiske gryde fra skalaen med eddike skal du koge vand med tilsætning af 2 spiseskefulde. En udtalt lugt kan forblive efter proceduren.Kog vand flere gange for at fjerne det i et elektrisk apparat.

Du kan forhindre, at der opstår en ubehagelig lugt efter rengøring af et husholdningsapparat med eddike ved at lade det være åbent

Soda

Afkalkning kan ske med citronsyre eller kulsyreholdige drikkevarer. Cola eller mineralvand giver dig mulighed for at fjerne plak. Drikken hældes i tanken, og enheden tændes. Efter kogning af væsken drænes den, og tanken vaskes grundigt.

Kulsyreholdige drikkevarer bruges til at rense elektriske apparater fra kalkaflejringer

Soda

Natriumbicarbonat er et populært afkalkningsmiddel i termisk sved. Varmt vand hældes i tanken, soda tilsættes (1 spsk pr. Liter væske). Derefter tændes enheden for at koge opløsningen. Den efterlades i tanken, indtil den køler af. Derefter hældes væsken ud, og væggene rengøres med en blød svamp.

Anbefalet læsning:  Bagepulver: gavnlige egenskaber, anvendelse, hvordan man tager
Brug af bagepulver fjerner ikke altid aflejringer helt.

Saltvand

Marinade er en usædvanlig måde at rengøre husholdningsapparater på. Du kan tage den syltede agurk tilbage fra dåse agurker eller tomater. Sil væsken inden brug. Produktet hældes i en tank og koges flere gange for at fjerne stærk skala fra termopotten.

Efter brug af saltlage, skyl tanken grundigt med vand

Salt

Du kan vaske termokanden fra skalaen med salt. Dette er en skånsom måde at rengøre aflejringer på. Tag en spiseskefuld salt til 1 liter vand. Væsken hældes i en tank og koges. Rengør væggene med en blød svamp, efter at sammensætningen er afkølet.

Salt fjerner kalk effektivt

Æble skræl

Metoden er velegnet til rengøring af lette aflejringer. Skallen skæres fra flere frugter, placeres i en tank og fyldes med vand. Væsken skal koges flere gange for at fjerne kalk i termokande.

Pladen blødgjort efter brug af æbleskal vaskes af med en svamp

Rå kartofler

Du kan vaske termopotten fra skalaen ved hjælp af skræl. Friske kartoffelskræl skal skylles grundigt, placeres i en tank og derefter fyldes med vand. Væsken skal koges og efterlades i tanken i flere timer. Når aflejringerne er blødgjort, kan de vaskes af med en svamp.

Anbefalet læsning:  Kartofler: nyttige egenskaber og kontraindikationer
Kartoffelskrælningsproceduren afsluttes ved at skylle tanken med vand

Ascorbinsyre

Pulveret kan bruges til at fjerne kalkaflejringer fra det elektriske apparat. En spiseskefuld ascorbinsyre i pulverform tages pr. Liter vand. Brug af tabletter kræver deres indledende formaling. Væsken skal koges i en termokande og kasseres efter afkøling.

Ascorbinsyre hjælper med at opløse kalkformationer

Husholdningskemikalier

Der er mange husholdningsrengøringsprodukter på markedet, som du kan bruge til effektivt at afkalke en termokande. Disse navne er egnede til enhver model af elektriske apparater. De har fordelen ved betydelige tidsbesparelser og brugervenlighed.

Hvert værktøj har detaljerede brugsanvisninger. Rengøringsproceduren inkluderer typisk følgende trin:

  • fylde tanken med vand
  • tilsætning af et pulver eller flydende middel;
  • koge sammensætningen;
  • genkogning;
  • skylning af tanken med vand.

Det menes, at effektiviteten af ​​husholdningskemikalier er højere end for folkemedicin. Imidlertid er ikke alle navne sikre.

Præventive målinger

Den resulterende lysegule belægning forringer apparatets funktion. Det reducerer kogningshastigheden af ​​vand, øger energiforbruget og bidrager til udseendet af en ubehagelig smag. Derfor er det vigtigt straks at vaske termopotten fra skalaen.

Husk at tage forholdsregler, når du rengør husholdningsapparater.Brug ikke stærke syrer, slibende materialer.

For at bremse dannelsen af ​​aflejringer anbefales det at vælge filtreret vand. Forebyggende rengøring af termopotten er afgørende.

Opmærksomhed! Det er vigtigt at sikre, at løsningerne ikke bruges til at drikke.

Konklusion

Det er ikke svært at afkalke en termokande derhjemme. Der er mange produkter, der kan bruges til at fjerne kalkaflejringer. Citronsyre, eddikeessens og andre tilgængelige antiskalaprodukter i termosved er meget effektive.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad