Sådan rengøres ovnen med citronsyre fra fedt derhjemme: hvordan man vasker med bagepulver og eddike

Under driften af ​​ovnen er væggene dækket af et lag fedt og kulstofaflejringer. Hvis snavs ikke rengøres rettidigt, bliver vaskeprocessen ret problematisk. Du bliver nødt til at bruge meget tid og kræfter på at bringe overfladen tilbage til sin tidligere renlighed. Grillen og døren kan vaskes med forskellige rengøringsmidler til husholdningen. Husmødre anbefaler dog ofte at rengøre ovnen med citronsyre. Budgetværktøjet er kendt for sine lave omkostninger, tilgængelighed og høje effektivitet.

Sådan rengøres ovnen med citronsyre

For at rengøringsprocessen ikke er besværlig, skal du passe på køkkenoverfladerne i tide. Ved stædig snavs kan du bruge enkle metoder såsom at rengøre ovnen med citronsyre. Produktet hjælper med at fjerne forurening i varierende grad. Husmødre hævder, at det er muligt at rense pletterne med et produkt inden for kort tid.

C6H8O7 pulver bruges til madlavning og hverdag. Fødevaretilskuddet er en hvid krystal, der let opløses i vand eller ethylalkohol. Det specificerede stof har ingen karakteristisk lugt. Efter påvirkningsgraden hører det til organiske syrer af naturlige antioxidanter. Fødevaretilsætningsstoffet er kendt for at være et naturligt konserveringsmiddel.

Vigtig! Stoffet indeholder grøntsager, frugt og nåle. Dens betydelige mængde findes i bær og frugter.

De lærte at syntetisere pulver i 1784. Dens anvendelse udføres på følgende områder:

  • madlavning;
  • kosmetologi;
  • fødevareindustri.

Stoffet bruges aktivt i husstanden. Det kaldes universelle husholdningskemikalier. Pulver kan bruges til at rense overflader af følgende materialer:

  • rustfrit stål;
  • emalje.

Værktøjets popularitet skyldes dets effektivitet. Krystaller kan bruges til at rense forskellige typer pletter og fjerne ubehagelig lugt. Følgende fordele ved C6H8O7 kaldes:

  • miljøvenlighed
  • økonomisk forbrug ved rengøring
  • eliminering af gamle pletter
  • ingen grund til at bruge handsker.
Anbefalet læsning:  Sådan tørres strålende grønt af linoleum

Sådan rengøres ovnen med citronsyre

Der er forskellige måder at slippe af med fedt. Imidlertid opløser sure stoffer det bedste snavs. Husholdningskemikalier kan beskadige ovnens overflader betydeligt. En væsentlig ulempe ved sådanne produkter er tilstedeværelsen af ​​spor efter vask.

Rengøring af ovnen med citronsyre er den bedste metode. Normalt skal metoderne suppleres med termisk eksponering. Damp kan blødgøre og nedbryde fedt. Ingen giftige stoffer frigives under dannelsen. Det har også fordelen ved at fjerne ubehagelige lugte.

Det er ikke svært at rengøre ovnen derhjemme med citronsyre. Tilsæt 500 ml vand til 40 g pulver. Krystaller skal opløses grundigt. For at forbedre effektiviteten kan du også behandle overfladerne med en citronkile.

Ovnen skal opvarmes til en temperatur på 200 ° C. Varmebestandige fade med en opløsning placeres på et bageplade og efterlades i en halv time.Når den angivne tid er gået, skal du slukke for ovnen og vente på, at temperaturen falder. Døren åbnes, og opvasken med væske fjernes. Brug en svamp dyppet i en opløsning til at rengøre væggene.

Hvis pletterne er friske, kan C6H8O7-forbindelsen hældes i en sprayflaske og spredes over de forurenede områder.

Sådan rengøres ovnen med citronsyre og bagepulver

Citrusjuice menes at være mere egnet til frisk snavs. Det anbefales at vaske ovnen med citronsyre til gamle fedtpletter. Et godt resultat kan forventes ved at bruge en pasta, der ikke kun indeholder C6H8O7, men også natriumbicarbonat.

Anbefalet læsning:  Bagepulver: gavnlige egenskaber, anvendelse, hvordan man tager

For at rengøre ovnen med bagepulver og citronsyre skal du også tilføje en lille mængde vand. Den resulterende pasta påføres overfladen med en klud. Opvasken med det resterende produkt anbringes i ovnen og opvarmes til 50 ° C. Varigheden af ​​eksponeringen for sammensætningen er en halv time. Derefter skal væggene tørres af med en klud gennemblødt i vand.

Det er uønsket at anvende en pasta baseret på C6H8O7 og natriumbicarbonat på glasoverflader

Rengøring af ovnen med citronsyre og eddike

Det er ofte nødvendigt at rengøre stærkt snavsede overflader. Du kan rengøre ovnen med citronsyre, eddike og bagepulver. Denne metode er meget effektiv.

Før ovnen vaskes med natriumbicarbonat, eddikeessens og citronsyre, skal den opvarmes i 15 minutter. Det er vigtigt at overholde den optimale temperatur, som er 100 ° C.

For at rense ovnen fra fedt med citronsyre skal du forberede en sammensætning, der også indeholder sodavand (1 spsk) og madeddike (100 ml). Varme overflader tørres af med en svamp, der er gennemblødt i den resulterende opløsning.

Opmærksomhed! Det er uønsket at røre ved varmeelementerne. Ellers kan du blive brændt.

Efter et kvarter tørres ovnens vægge af med en fugtig klud. Vandet skal udskiftes flere gange.

Efter rengøring af overfladerne med en opløsning af C6H8O7, bagepulver og eddike, skal ovnen åbnes for ventilation.

Konklusion

Du kan rengøre ovnen ganske effektivt med citronsyre. Hvis det anbefales, anbefales det at tilføje komponenter, der forbedrer pulverets virkning. Disse inkluderer eddikeessens og sodavand. I tilfælde af stædig snavs skal ovnen rengøres med citronsyre og damp. Denne metode fremmer nedbrydningen af ​​fedt. Stoffet kan sammenlignes med husholdningskemikalier på grund af dets naturlighed, koncentration og sikkerhed. Efter vask efterlader opløsningerne ikke striber og specifik lugt.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad