Sådan spiser du hvidløg, så der ikke er lugt

På trods af udviklingen af ​​medicin forbliver folkemedicin ret populær i den moderne verden. Disse metoder inkluderer hvidløg, som efterlader en ubehagelig lugt i munden. Ikke alle ved, hvordan man skal håndtere det korrekt. At slippe af med lugten af ​​hvidløg i munden er ret enkel, men først skal du finde ud af, hvorfor dette fødevareprodukt har en så uundgåelig aroma.

Hvorfor hvidløg har dårlig ånde

Det vigtigste stof, der forårsager en bestemt aroma, er allicin. Det dannes ved at nedbryde enzymet allinase, som frigives, når hvidløg skæres.

Derefter nedbrydes allicin i flere organiske forbindelser indeholdende svovl.

Forskere har identificeret 4 hovedstoffer, der forårsager ubehagelig lugt:

 • diallyldisulfid;
 • allylmethylsulfid;
 • allyl mercaptan;
 • allylmethyldisulfid.

Nogle stoffer nedbrydes hurtigt, andre langsomt.

Sådan spiser du hvidløg uden lugt

Ikke alle ved, hvordan man spiser hvidløg korrekt, så der ikke er nogen lugt. Hemmeligheden er enkel: efter at have spist hvidløg skal du drikke lidt komælk, og der lugter ikke. Faktum er, at fedtet i komælk absorberer stoffer, der frigives, når man spiser hvidløg og forhindrer dem i at komme ind i blodbanen.

Et alternativ til mælk er vand - du skal drikke det sammen med måltiderne. Desværre "dæmper" denne metode kun aromaen, men fjerner den ikke helt.

Måder at fjerne lugten af ​​hvidløg i munden

Problemet med ubehagelig lugt kan løses ganske enkelt og hurtigt. Du skal bare kende enkle hemmeligheder.

Følgende metoder hjælper dig med at slippe af med hvidløgsduft hurtigt og effektivt.

Sådan fjernes hvidløgslugt i munden med mad

For at slippe af med hvidløg rav kan du bruge nogle af de fødevarer, der er tilgængelige for alle.

Anbefalet læsning:  Hvorfor er blomme nyttigt for kroppen
 1. Frisk persille eller dild. Du skal tygge greenerne langsomt og grundigt, hvorefter du ikke drikker væske i et bestemt tidsrum. Den grønne duft vil overmande hvidløgsduften.
 2. Nødder. Denne metode er velegnet, hvis der ikke er gået mere end 2 timer siden forbruget af hvidløg. Spis en lille håndfuld nødder (valnødder, muskatnødder, mandler eller hasselnødder). De hjælper med at neutralisere duften.
 3. Friske citrusfrugter (appelsin, citron, mandarin). Sammenlignet med andre metoder er citrusfrugter mindre effektive til at bekæmpe hvidløgsaroma, men denne metode kan bruges inden et jobsamtale eller et vigtigt møde, da det er praktisk og tilgængeligt hvor som helst og når som helst.
 4. Frugter, der bliver sorte efter skæring (æbler, pærer, blommer og abrikoser). Disse frugter udløser oxidationsreaktionen af ​​svovlholdige estere og hjælper dermed med at slippe af med ubehagelig rav i munden.
 5. Bageriprodukter eller rettere de kulhydrater, de indeholder, udløser en oxidationsreaktion, der reducerer hvidløgssmagen.Normalt er det tilstrækkeligt at spise 1 eller 2 skiver brød.
Anbefalet læsning:  Hvorfor mandler er nyttige, egenskaber og kontraindikationer

Kardemomme gør et godt stykke arbejde med at fjerne ubehagelig rav også. Du skal bare tygge en lille mængde korn, og aromaen forsvinder.

Råd! For at opnå maksimal effekt skal du bruge en af ​​metoderne umiddelbart efter indtagelse af hvidløg.

Sådan slipper du af hvidløgslugt i munden med drinks

Drikke kan også hjælpe dig med at slippe af med hvidløgsånden. Blandt de mest effektive er flere formuleringer.

 1. En mælkedrik rig på fedt binder esterforbindelser og fjerner dem udenfor og forhindrer dem i at komme ind i blodbanen. Denne metode er en af ​​de mest effektive til bekæmpelse af hvidløgslugt.
 2. Grøn te, som har antioxidantegenskaber, indeholder polyphenoler, der neutraliserer svovlforbindelser.
 3. Kaffe (især den der er lavet i kaffemaskinen) hjælper med at undertrykke hvidløgsaromaen.
 4. Bukkehorn er en af ​​de mest effektive hvidløgsåndsmidler. Infusionen skal tilberedes i et vandbad og tilsættes 1 tsk til 500 ml vand. frø.
 5. Esterne i pebermynte hjælper med at slippe af med den ubehagelige lugt, men kun i kort tid. Du kan forberede infusionen som følger: hæld 250 ml kogende vand over mynteblade og lad opløsningen trække i 5-15 minutter, og drik den derefter helt.
 6. Friskpresset citronsaft maskerer hvidløgens aroma godt og frisker ånde. Både dåse og friskpresset citronsaft vil gøre.
 7. Kaneltinktur har antiseptiske og forfriskende egenskaber. Du kan forberede tinkturen i henhold til følgende opskrift: tilsæt 10 spsk til 200 g vodka. l. hakket kanel, og tilsæt derefter den resulterende blanding i 2 uger. Derefter skal tinkturen filtreres gennem en sigte og hældes i en speciel flaske eller krukke.

Disse produkter skal bruges som mundskyl eller efter et måltid.

Sådan neutraliseres duften af ​​hvidløg med tyggegummi og slik

Tyggegummi og tyggegummi kan også hjælpe med at friske din ånde, omend i kort tid:

 1. Tyggegummi hjælper dig med at glemme den dårlige lugt i et stykke tid. Det er ønskeligt, at det er mynte, men citrus eller frugtagtig fungerer også.
 2. Candy friske også ånde ganske godt. Som med tyggegummi kan du bruge mynte, citrus eller frugt slik.

Alle kan vælge den metode, der bliver den mest bekvemme for sig selv.

Sådan dræber du hvidløgslugt i munden med mundhygiejneprodukter

Glem ikke mundhygiejneprodukter, der hjælper med at fjerne hvidløgsrester og følgelig slippe af med den påtrængende lugt.

Følgende metoder hjælper:

 • rengøring af tænder;
 • ved hjælp af en tunge skraber;
 • brug af tandtråd;
 • vandingsanlæg;
 • brug af specielle sprayer og skylninger.

Børstning af tænder med mynte- eller mentoltandpasta kan hjælpe med at friske vejret. Sørg for at børste tungen med børstens bagside.

For den bedste rengøring af tungen er det bedst at bruge en speciel skraber, som du kan købe på dit almindelige apotek. Dens anvendelse vil "dæmpe" lugten lidt, hvilket gør den mindre udtalt.

Ved hjælp af tandtråd med myntsmag kan du ikke kun fjerne madrester fra de interdentale rum, men også dræbe hvidløgslugt.

En irrigator hjælper med at fjerne plak og madrester fra dine tænder og mellemrum.

Mundskyl baseret på mynte eller en anden urt er fremragende til at neutralisere ubehagelige lugte samt fjerne madrester og desinficere mundhulen.

Spray til mundhulen klarer også opgaven, men ikke enhver sammensætning er egnet. Du skal kigge efter et produkt med en indskrift, at det er beregnet til at fjerne lugten af ​​hvidløg og løg.

Råd! Brug af disse metoder sammen hjælper dig med at opnå de bedste resultater.

andre metoder

Der er flere mere effektive måder.

 1. Aktivt kul.2-3 tabletter aktivt kul hjælper med at fremskynde fordøjelsen og fjerne uønskede stoffer fra kroppen.
 2. Antipolitsay værktøj. På trods af at værktøjet oprindeligt blev opfundet for at neutralisere lugten af ​​dampe, klarer det sig også godt med hvidløg rav.
 3. Citrusfrugtskal. En lille mængde skræl af enhver citrusfrugt hjælper med at friske vejret. Det tilrådes at tygge skrælen straks efter at have spist.
 4. Ligesom kaffe gør kaffebønner et godt stykke arbejde med enhver lugt. Det er nok at tygge en lille mængde korn i et par minutter og derefter sluge dem.
 5. En opløsning af salt og vand. Disse 2 ingredienser hjælper med at slippe af med den ubehagelige lugt. Du skal blande salt og sodavand med vand og skylle munden med den resulterende sammensætning.
 6. Pebermyntefarvede piller neutraliserer ikke smagen fuldstændigt, men de hjælper med at maskere den i et stykke tid.
 7. Rustfrit stål. Så mærkeligt det måske lyder, hjælper en ske i rustfrit stål med at slippe af med den ubehagelige lugt. For at gøre dette skal du holde skeen i munden et stykke tid.
 8. Laurbærblad. De æteriske olier indeholdt i laurbærblade hjælper med at slippe af med ubehagelig lugt ved at tage skrællede løvblade og derefter tygge dem i 5 minutter.
 9. Fedd har en vedvarende duft, der kan drukne enhver ubehagelig lugt ud. For at gøre dette skal du tage et par fedeknopper og tygge dem grundigt og sluge dem.
 10. Salat har ikke en stærk lugt, men det har en kemisk effekt. Den indeholder stoffer, der ødelægger allylmethylsulfidgasforbindelser. Du skal bare spise et par vaskede blade, og den frastødende lugt forsvinder. Det vigtigste er, at bladene er friske.
Råd! For at slippe af med det ubehagelige rav, kan du spise frisk selleri.
Anbefalet læsning:  Selleri: nyttige egenskaber og kontraindikationer

Hvor lang tid varer lugten af ​​hvidløg fra munden?

Hovedårsagen er esterforbindelser, som absorberes dårligt af kroppen, på grund af hvilke de først kommer ind i blodbanen og derefter ind i lungerne og subkutant væv.

Da disse stoffer ikke hurtigt kan komme ud, forbliver de i kroppen i mindst 72 timer.

Konklusion

At slippe af med lugten af ​​hvidløg i munden er ikke så vanskelig. Hvis hvidløgsaromaen vedvarer eller dukker op igen den næste dag, skal du gentage procedurerne. Det er bedre at tænke på forhånd, hvornår du kan spise hvidløg, og hvornår det er bedre at afstå fra det. Tæt kontakt med andre mennesker bør undgås mindst samme dag, hvor krydderiet blev indtaget i store mængder.

Link til hovedindlæg

Sundhed

skønheden

Mad